Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
товароз-во тари 2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать
  1. Охарактеризувати порядок упакування вказаних товарів (з позначенням на схемі необхідних маніпуляційних знаків, попереджувальних знаків і написів): лакофарбові матеріали

Згідно ГОСТ 14192-96 «Маркировка грузов» транспортне маркування повинно включати маніпуляцій ні знаки, основні, додаткові та інформаційні написи.

Маніпуляційні знаки – це зображення, що указують на способи поведінки з вантажем.

Основні написи повинні включати повну чи умовну зареєстровану в установленому порядку назву вантажоодержувача; назва пункта призначення з указанням станції чи портуперезавантаження; кількість вантажних місць в партії та порядковий номер місця всередині партії указують дробом (в чисельнику – порядковий номер місця в партії, в знаменнику – кількість місць в партії.

Додаткові написи повинні включати повну чи умовну назву вантажовідправника; найменування пункта відправника з указанням залізничної станції відправки та скорочене найменування дороги відправника; надписи транспортних організацій.

Інформаційні написи повинні містити: маси брутто і нетто вантажного місця в кг. Допускається замість маси нетто вказувати кількість виробів в штуках, а також не наносити масу брутто і нетто чи кількість виробів у штуках, якщо вони вказані в маркуванні, що характеризує упаковану продукцію; габаритні розміри вантажного місця в сантиметрах (довжина, ширина і висота чи діаметр і висота).

Порядок розташування транспортного маркування наведений рисунку 7.1., розташування маркування лакофарбових матеріалів наведене на рисунку 7.2.

Рисунок 7.1. – Порядок розташування транспортного маркування

1 – маніпуляційні знаки (попереджувальні написи);

2 – допустимі попереджувальні написи;

3 – кількість місць в партії, порядковий номер всередині партії;

4 – найменування вантажоотримувача та пункту призначення;

5 – найменування пункту перезавантаження;

6 – надписи транспортних організацій;

7 – об’єм грузового місця;

8 – габаритні розміри грузового місця;

9 – маса брутто;

10 –маса нетто;

11 – країна-виготовлювач та (чи) постачальник;

12 – найменування пункту відправлення;

13 – найменування вантажовідправника

Рисунок 7.2. – Розташування маркування лакофарбових матеріалів

  1. Організація, що займається перевезенням вантажів, є членом ISO і має в своєму розпорядженні піддони для уніфікованої тари розміром 1000х800мм. Необхідно сформувати вантажні пакети з транспортної тари (ящики з гофрованого картону) на цих піддонах. Ящики з якими зовнішніми розмірами найоптимальніше застосовувати з цією метою?

Модулем уніфікації для транспортної тари прийнятий міжнародний плоский піддон розміром 800x1000 мм. З урахуванням цього модуля розроблена сітка уніфікованих зовнішніх і внутрішніх розмірів ящика, а за внутрішніми розмірами визначені уніфіковані розміри споживацької тари. Виходячи з оптимальної шкали встановлюються також певні розміри тари по висоті. Все це дозволяє уніфікувати формати тарних матеріалів, розфасовувально-пакувальних машин і інших видів устаткування, а також габарити транспортних засобів, що, у свою чергу, створює умови для упровадження єдиної системи технології обробки вантажних місць на транспорті, на підприємствах оптової і роздрібної торгівлі.

Отже, якщо розмір піддона 1000х800 мм, то розмір ящиків буде 400х200 мм, які складуватимуть у два ряди по ширині, і і п’ять по довжині, висотою у три ящики (рис. 8.1.)

Рис. 8.1.

Список використаних джерел:

  1. І. В. Сирохман, В. М. Завгородня - Товарознавство пакувальних матеріалів і тари

  2. ГОСТ 19360-74 «Мешки-вкладыши пленочные»

  3. А.А.Сидько «Можливість пакування в модифікованій атмосфері»

  4. ГОСТ 14192-96 «Маркировка грузов»

  5. Гавва А.Н., Марченко Н.Б., Мегедь Д.А., Крищук В.Ю. Вакуумное упаковывание//Упаковка.-2001.- №4.- с.36-38.

  6. Гавва О.О., Маламен Г.Д., Особливості пакування харчових продуктів//Упаковка. - 2000.- №3.-с.35-37

  7. Замотаев П.В. Зачем необходимы вакуум или контролируемая атмосфера в упаковке?//Упаковка.-2003.-№4.-с.15-20

  8. www.magpack.ru

  9. www.merpasa.ru