Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
389.63 Кб
Скачать

Акт простою № 3

м. Харків

7.01.2012 р.

Даний акт складено начальником виробничого цеху Бутом Р.П. про те, що у звязку з порушенням строков постачання виробничих запасів та їх відсутністю на сладі підприємства призупинено роботу виробничого цеху.

Причина простою – відсутність матеріалів та комплектуючих для виробництва готової продукції.

Начальник цеху Бут Р.П.

Зразок 9

ТОВ «Глорія»

Наказ № 21-к

м. Харків

7.01.2012 р.

Про обявлення простою

У звязку з відсутністю на сладі підприємства матеріалів та комплектуючих, необхідних для виробничого процесу та випуска готової продукції, НАКАЗУЮ.

1. Обявити з 8.01.2012 по 10.01.2012 простій для всіх працівників виробничого цеху з правом невиходу на роботу.

2. Головному бухгалтеру забезпечити оплату робітникам часу простою у розмірі 2/3 тарифної ставки (посадового окладу).

Підстава: акт від 07.01.2012 № 3.

Директор Хітров В.В.

Преміювання робітників

Порядок преміювання робітників може бути розробленим у вигляді Положення про оплату праці або Положення про преміювання. Якщо постійний порядок преміювання на підприємстві не розроблено, то рішення про видачу премії оформляється наказом керівника, в якому слід вказати за досфігення яких показників та якій саме категорії робітників нараховується премія, а також в якій сумі.

Зразок 10

ТОВ «Глорія»

м. Харків

28.01.2012 р.

НАКАЗ № 28

Про преміювання робітників

У зв’язку впровадженням нової технології та поліпшенням якості готової продукції, а також успішним виконанням встановлених виробничих завдань НАКАЗУЮ:

1. Оголосити вдячність всім робітникам виробничого цеху підприємства.

2. Преміювати робітників виробничого цеху згідно облікового складу в розмірі 50 % окладу (тарифу).

3. Виконання цього наказу покласти на головного бухгалтера підприємства.

Директор Хітров В.В.

Відпускні

Кожний працівник, оформлень за трудовим договором, згідно ст. 2 Закону України від 15.11.1996 № 504/96 - ВР «Про відпустки» має право на відпустку, період та черговість надання яких має бути узгодженим роботодавцем з робітником. Для цього згідно ст. 10 Закону № 504 щорічно на підприємстві складається графік відпусток.

Відпустка надається на підставі заяви робітника (зразок 11) та наказу керівника про надання відпустки (зразок 12). Керуючись цими документами в бухгалтерії підприємства розраховується сума відпускних виходячи з середньої заробітної плати за остання 12 місяців перед місяцем відпустки.

Зразок 11

Директору ТОВ «Глорія» Хітрову В.В.

Фінансового директора Полоскун В.О

Заява

Прошу надати мені чергову щорічну відпустку протягом 38 календарних днів з 01.03.2012 р.

25.01.2012 р. Полоскун В.О

З

разок 12

ТОВ «Глорія»

м. Харків

НАКАЗ № 25-к

01.02.212 р.

Про надання відпустки

Надати фінансовому директору Полоскун В.О. чергову щорічну відпустку протягом 38 календарних днів з 01.03.2012 р. по 7.04.2012 р. за період з 30.01.2011 р. по 30.01.2012 р.

Підстава: заява Полоскун В.О., графік відпусток працівників ТОВ «Глорія» на 2012 рік.

Директор Хітров В.В.

Складання відомості нарахування зарплати

Для нарахування зарплати використовуються типові форми, затверджені Наказом Мінстату України від 05.12.2008 р. № 489 «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці»:

  • № П-6 «Розрахунково-платіжна відомість»;

  • № П-7 «Розрахунково-платіжна відомість (зведена)».

Виплата зарплати

Відповідно до п. 3 та 8 Положення про ведення касових операцій в національній валюті України, затвердженим Постановою НБУ від 15.12.2004 р. № 637 виплати, пов'язані з оплатою праці, здійснюються за видатковими касовими документами або розрахунковими відомостями. Видатковий касовий ордер складається при разовій видачі готівки, в інших випадках оформляють відомість на виплату грошей, на титульному листі якої керівником або головним бухгалтером ставиться підпис, яким дозволяється виплата готівки з визначенням строків видачі грошей та сум.

Передбачається три варіанта документального оформлення розрахунків з робітниками по заробітній платі:

  1. по розрахунково-платіжній відомості, котра використовується для розрахунків і виплаті заробітної плати за типовою формою № П-49. вона використовується на невеликих підприємствах та заснована на даних «особового рахунку» (типова форма № П-54). Нарахування заробітної плати здійснюється на основі первинних документів з обліку виробітку, фактично відпрацьованого часу листів доплат та інших документів. Графа «“Категорія персоналу» заповнюється на тих підприємствах, в звіті з праці яких передбачено поділення працюючих по категоріям. Ця відомість може бути виписана в одному або двох примірниках (під копіювальний папір), причому платіжним документом є перший примірник;

  2. по розрахунковій відомості (типова форма № П-50) і окремо платіжній відомості (типові форма № П-53), в якій здійснюється виплата заробітної плати. даний порядок застосовується на більш великих підприємствах. При наявності великої кількості первинних документів з обліку праці облік відрядного заробітку здійснюється за допомогою накопичу вальної картки виробітку та заробітної плати (типова форма № П-56). Данні карки використовуються для щоденного обліку обсягу робіт, виробленого бригадою або працівником.

  3. по спеціальним листам розрахунку заробітної плати (типова форма № П-52, які виписуються на окремого працюючого на розрахунковий період (додаток 8). В цьому випадку записи здійснюються під копіювальний папір в двох примірниках. Зворотна сторона другого примірника може бути використана для розрахунку сум, які належать для відпустки або інших аналогічних розрахунків. Суми до видачі переносяться в платіжну відомість (типова форма № П-53).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]