Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Preddipl_praktika_mv_MG_07.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
142.34 Кб
Скачать

2

Практика методичка

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені Альфреда нобеля

КАФЕДРА маркетингу

Затверджую:

Ректор_________________Б.І. ХОЛОД

_____”______________2011 р.

Методичні вказівки

щодо проходження

переддипломної практики

напрям 0305 – „Економіка і підприємництво”

спеціальності – 8.050108 – „Маркетинг

Дніпропетровськ

2011

Програма переддипломної практики для студентів спеціальності "Маркетинг" кваліфікаційний рівень 8.050106 – магістр / Т.І. Грицюк – Дніпропетровськ: ДУЕП, 2011. – 14 с.

Укладач: Т.І. Грицюк, викладач.

Затверджено на засіданні кафедри. Протокол № 5 від 10.12.2010 р.

Відповідальний за випуск: І. В. Тараненко , канд. ек. наук., доц., зав. кафедрою маркетингу.

Програма переддипломної практики призначена для студентів спеціальності – 8.050108 – „Маркетинг” ,

освітньо-кваліфікаційний рівень магістр

Вступ

В умовах глибоких перетворень, що відбуваюгься в економіці України, для переходу від адміністративно-командної до ринкової системи господарювання необхідні кардинальні реформи системи управління економікою. В цих обставинах змінюється роль керівників і спеціалістів, а також вимоги, які пред'являються до їхньої підготовки. Серед різних напрямків, зв'язаних з підготовкою в університеті спеціалістів, що володіють необхідними знаннями, умінням та навичками ефективного керівництва організаціями в ринкових умовах, важливішою являється практична підготовка.

Дана програма розроблена у відповідності з "Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України", затвердженим наказом Міністерства освіти України №93 від 08.01.93р., "Методичними рекомендаціями по складанню програм практики студентів вищих навчальних закладів України"', затверджених наказом Міністерства освіти України № 31 - 5/97 від 14.02.96р, рішенням колегії Міністерства освіти і науки України «Про стан практичної підготовки студентів у вищих навчальних закладах» №7/2-18, від 05.07.2001 і навчальним планом спеціальності "Маркетинг" Дніпропетровського університету економіки та права. При розробці програми враховувався практичний досвід організації практики і методичні матеріали Київського національного економічного університету і провідних вузів м. Дніпропетровська.

У програмі вказані загальні положення, цілі і завдання, організація і методичні вказівки до проведення переддипломної практики, яка проводиться на 5 курсі (10 семестр) і триває 3 тижні згідно графіку навчального процесу.

Переддипломна практика проходить на державних, комерційних і приватних підприємствах, фірмах та організаціях різноманітних форм власності.

Вихід студентів на практику проводиться відповідно з договором, який укладається університетом з вищеназваними юридичними особами і оформляється наказом по університету.

Студенти, які направлені на навчання підприємствами чи фірмами, мають право проходити практику в цих організаціях.

1. Організація практики

1.1. Загальні положення

Переддипломна практика студентів 5 курсу спеціальності "Маркетинг" проводиться під керівництвом випускаючої кафедри, яка направляє студентів на практику в організації, на яких використовуються сучасні системи управління і новітні технології, і де відносно висока продуктивність праці.

Перед виходом на практику в університеті проводяться загальні збори студентів, на яких обговорюються питання організації та проходження практики. Кожному студенту на весь період практики призначається два керівника: від університету (кафедри) і від організації (фірми). Кафедра здійснює навчально-методичне керівництво і контроль за послідовністю проходження практики студентами. Безпосереднє керівництво практикою в організації здійснюється висококваліфікованими спеціалістами, які призначаються відповідним наказом по підприємству.

До виходу на практику студент повинен одержати на кафедрі щоденник практики і необхідні матеріали, пройти інструктаж про порядок проходження практики та ознайомитися з основними правилами техніки безпеки і протипожежної безпеки.

Студент, який не виконав програму практики і одержав незадовільний відгук на базі практики або незадовільну оцінку при здачі заліку, направляється на практику повторно в період канікул або відраховується з університету.

1.2. Права та обов'язки студента на практиці

Права та обов'язки студента на практиці визначаються діючим законодавством і правилами внутрішнього трудового розпорядку організації, в якій він проходить практику.

До виходу на практику студент зобов'язаний:

1. Зустрітися з керівником практики від кафедри, уточнити місце та термін її проходження

2. Уточнити тему дипломної роботи.

3. У визначений час прибути на місце практики.

4. Перед початком роботи в організації ознайомитися з правилами безпеки виконання різних видів робіт, передбаченими протипожежними заходами та здати установлений мінімум з техніки безпеки.

5. Виконати повністю завдання, передбачені програмою практики.

6. Після закінчення практики подати звіт про результати практики на перевірку керівникові від організації та університету. Звіт обов'язково підписує керівник практики від організації з відгуком у щоденнику. Обидва документи завіряються печаткою.

Студент має право:

1. Клопотати перед керівником кафедри та адміністрацією університету про направлення його на практику в організації, діяльність яких пов'язана з майбутньою темою дипломної роботи або спеціалізацією студента.

2. Вимагати від керівників практики та адміністрації бази практики нормальних умов для проходження практики.

1.3. Права та обов'язки керівника практики від університету

До початку практики керівник зобов'язаний:

1. Провести збори студентів, познайомити їх з цілями, завданням і порядком організації та проходження практики на підприємстві (фірмі), видати теми індивідуальних завдань, щоденники, з дипломниками узгодити теми дипломних робіт.

2. Ознайомити кожного студента з його базою практики, дати коротку її характеристику

3. За кілька днів до початку практики обговорити з керівництвом баз практики умови роботи практикантів.

У період практики керівник зобов'язаний:

1. Відповідно з графіком, затвердженим на кафедрі, відвідати місця практики своїх студентів

2. Проконтролювати проведення інструктажу щодо техніки безпеки на робочих місцях зі студентами.

3. Керувати роботою студентів щодо підбору матеріалів за темами дипломних робіт та індивідуальних завдань.

4. Подавати необхідну методичну допомогу керівникам практики від організацій, пояснюючи її цілі та завдання.

Після закінчення практики керівник зобов'язаний:

1. Організувати здачу звітів студентів про результати практики на кафедру.

2. Підготувати студентів до проведення підсумкової студентської конференції за матеріалами практики.

3. На протязі 2 тижнів після закінчення практики здати завідуючому кафедрою письмовий звіт про результати практики з обов'язковим висвітленням наступних питань:

• характеристика баз практики і доцільність їх використання у майбутньому;

• трудова дисципліна студентів:

• відхилення у термінах та програмі практики, причини та прийняті заходи;

• характер виконаних робіт та відгуки керівників баз практики про роботу студентів;

• пропозиції щодо удосконалення практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]