Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТАТИСТИКА ІЗ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
94.21 Кб
Скачать

5. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань (із)

5.1. Основні положення організації та виконання із

ІЗ – один із видів необов'язкової індивідуальної роботи студентів, яка відображає якість здобутих знань і вміння використовувати їх творчо у статистичному аналізі конкретних соціальних або економічних явищ і процесів, узагальнювати теоретичні й практичні статистичні матеріали, формулювати висновки за результатами статистичного аналізу та на цій основі обґрунтовувати пропозиції стосовно прийняття управлінських рішень. ІЗ має бути спрямоване на аналіз певної проблеми із відпрацюванням навичок і вмінь вибирати технічні прийоми збирання, обробки та аналізу інформації.

Ця робота виконується на основі вивчення та узагальнення літературних джерел із обов'язковим використанням фактичних статистичних даних, що містяться у статистичних щорічниках і бюлетенях, науковій літературі та періодичних чи Internet - виданнях. Студенти можуть використовувати матеріали конкретного підприємства чи організації з урахуванням досвіду своєї практичної роботи.

ІЗ виконується обсягом приблизно до 10 стор. друкованого тексту. Вимоги до оформлення ІЗ аналогічні до наведених у підрозділі 4.2 щодо виконання ДКР.

В обсяг ІЗ рекомендується включати такі складові:

  • Вступ

  • Загальнотеоретична частина

  • Розрахунково - аналітична частина

  • Висновки та пропозиції

  • Список використаної літератури

  • Додатки.

5.2. Вибір теми із

Перед виконанням індивідуального завдання (ІЗ) студенту необхідно визначитися з темою дослідження. Сутність виконання ІЗ за будь-яким варіантом - проведення порівняльного аналізу динаміки соціального або економічного явища чи процесу за останні 5 років для заданих чотирьох областей України. Конкретний напрямок дослідження і області України обираються студентом (див. табл. 5.1) за його порядковим номером у списку групи. Номери тем у табл. 5.1 наведено окремо для студентів 1, 3, 5 і т.д. груп - за прямою нумерацією та для студентів 2, 4, 6 і т.д. груп - за зворотною нумерацією.

Наприклад, якщо студент 1-й за списком у 1-ій групі (або 38–й у 2-ій групі), то тема його дослідження буде «Порівняльний аналіз динаміки валового регіонального продукту у Донецькій, Тернопільській, Сумській та Херсонській областях». Якщо студент 7-й за списком у 1-ій групі (або 32–й у 2-ій групі), то тема його дослідження буде «Порівняльний аналіз динаміки валового регіонального продукту у Дніпропетровській, Волинській, Київській та Одеській областях». Для студента, який є 2-им за списком у 1-ій групі (або 37–им у 2-ій групі), тема дослідження буде «Порівняльний аналіз динаміки кількості легкових автомобілів у приватній власності у Донецькій, Тернопільській, Сумській та Херсонській областях».

В окремих випадках, за згодою викладача, що керує виконанням ІЗ (під час настановних занять або консультацій), студент може вибрати тему, предмет та об’єкт дослідження, пов’язані із його практичною діяльністю, замість тієї, що відповідає його порядковому номеру за списком групи.

Таблиця 5.1