Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Konspekt_lektsiy_z_Ekonomika_pratsi.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
378.37 Кб
Скачать

12

Конспект лекцій з дисципліни «Економіка праці і соціально-трудові відносини»

Тема 1. Трудові ресурси і трудовий потенціал суспільства

1.1.Класифікація населення

Населення – це сукупність людей, що проживають на певній території.

Підходи до класифікації населення розробила Міжнародна організація праці (МОП).

Міжнародна організація праці – це спеціалізована установа, що проголосила своєю метою вивчення і покращення умов праці та життя трудящих шляхом вироблення конвенцій та реокомендацій з питань трудового законодавства. Створена в 1919 році. Нмні працює при ООН. Штаб-квартира розташована в Женеві.

МОП рекомендує класифікувати населення таким чином:

  • економічно активне;

  • економічно неактивне.

Економічно активне населення – це частина населення обох статей, яка протягом певного періоду пропонує свою робочу силу для виробництва товарів і надання послуг.

Кількісно економічно активне населення складається з чисельності зайнятих економічною діяльністю та чисельності безробітних.

Зайняті економічною діяльністю – це особи у віці 15-70 років, які виконують роботи за винагороду за наймом на умовах повного або неповного робочого часу, працюють індивідуально або в окремих громадян-роботодавців, на власному підприємстві (сімейному); безоплатно працюючі члени домашнього господарсвта, зайняті в особистому підсобному господарстві, а також тимчасово відсутні на роботі.

Зайнятими за цією методикою вважають осіб, які працювали протягом тижня не менше 4-х годин (в особистому підсобному господарстві не менше 30 годин) незалежно від того, була це постійна, тимчасова, сезонна, випадкова чи інша робота.

Безробітні – це особи у віці 15-70 років (як зареєстровані, так і незареєстровані в державній службі зайнятості), які одночасно задовільняють таким умовам:

  • не мають роботи (прибуткового заняття);

  • шукають роботу або намагаються організувати власну справу;

  • готові приступити до роботи протягом наступних двох тижнів.

До цієї категорії відносять також осіб, що навчаються за направленням служби зайнятості, знайшли роботу і чекють відповіді або готуються до неї приступити, але на даний момент ще не працюють.

Економічно неактивне населення (ЕАН) - це особи у віці 15-70 років, які не можуть бути класифікованими як зайняті або безробітні. До цієї категорії належать:

  • учні, студенти, слухачі, курсанти денної форми навчання;

  • особи, що одержують пенсії за віком або на пільгових умовах;

  • особи, що одержують пенсії за інвалідністю;

  • особи, які зайняті в домашньому господарстві, вихованням дітей та доглядом за хворими;

  • особи, які зневірилися знайти роботу, тобто готові приступити до роботи, але припинили її пошуки, оскільки вичерпали всі можливості для її одержання;

  • інші особи, які не мають необхідності або бажання працювати; ті, що шукають роботу, але не готові приступити до неї найближчим часом.

1.2.Трудові ресурси

Трудові ресурси –це частина населення країни, що за своїм фізичним розвитком, розумовими здібностями і знаннями здатна працювати в народному господарстві (тобто – це реальні та потенційні працівники).

Необхідні фізичні та розумові здібності залежать від віку. Тому вік є одним з найважливіших критеріїв, за яким з усього населення можна виджілити трудові ресурси.

У звязку з цим виділяють такі поняття:

  • працездатний вік – визначає система законодавчих актів; в Україні для жінок – 16-54 роки, для чоловіків – 16-59 років;

  • працездатне населення – це особи працездатного віку за винятком інвалідів 1-ї та 2-ї групи;

  • працюючі підлітки – працівники, молодші працездатного віку;

  • працюючі пенсіонери – працівники, старші працездатного віку.

Трудовий потенціал – це інтегральна оцінка як кількісних, так і якісних характеристик ЕАН. Він складається з таких компонентів: здоровя, освіта, професіоналізм, моральність, мотивованість, вміння працювати в колективі, творчий потенціал, активність, організованість, ресурси робочого часу та ін.

Під використанянм трудових ресурсів розуміють розподіл трудових ресурсів та ефективність їх праці в економіці держави. Розподіл трудових ресурсів здійснюють за видами зайнятості, за видами економічної діяльності, за віком, статтю, рівнем освіти та здоровя.