Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 2 ММПУР.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
43.48 Кб
Скачать

18. Розкрийте суть методу експертизи по методу суду

Метод експертизи по методу суду характеризується подібністю до судових засідань, склад експертів ділиться на дві групи, одна з яких захищає альтернативи, інша – вишукує негативні сторони рішень; третя сторона (як правило керівник) є регулятором ходу процесу та приймає кінцеве рішення.

19. Розкрийте суть методу очікування рішення

Метод очікування рішень — базується на використанні підсвідомості. За цим методом, якщо при аналізі та продумуванні проблеми не знаходиться рішення, то необхідно розслабитись і переключитись на виконання інших задач. Якщо рішення є, то запрограмована підсвідомість через деякий час «видасть» рішення у свідомість. Рішення необхідно відразу зафіксувати, інакше воно швидко «зітреться» у свідомості.

20. Розкрийте суть методу Меттчета

Метод Меттчета. Цей метод рекомендує використовувати стратегічні схеми, представляти проблему у вигляді образів, рисунків, схем, розглядати різні точки зору на проблему, представляти альтернативи рішень в основних елементах тощо.

Дудко Олена

21. Розкрийте суть методу ліквідації безвихідних ситуацій

Метод ліквідації безвихідних ситуацій використовується, коли ро­бота зайшла у глухий кут, і дозволяє моделювати прийняття різних управлінських рішень послідовно, уникати факторів, що призводять до небажаних прогнозованих наслідків. Досягається це за рахунок варію­вання рішень. Використовуючи даний спосіб, можна моделювати ухвалення різних управлінських рішень, послідовно виключаючи чинники, що приводять до небажаних прогнозованих наслідків. Досягається це за рахунок варіювання рішень: пристосувати, модифікувати, підсилити, ослабити, замінити, переробити, об’єднати використовувати щось по-іншому.

22. Розкрийте суть методу сценарію

У цілому метод дає досить наочну картину для різних варіантів реалізації інвестиційних проектів, повну Інформацію про чутливість і можливі відхилення, а застосування програмних засобів Excel дозволяє значно підвищити ефективність подібного аналізу шляхом практично необмеженого збільшення числа сценаріїв і введення додаткових змінних величин.

Для проведення сценарного аналізу розроблена методика, що дозволяє враховувати всі можливі сценарії розвитку, а не три варіанти (оптимістичний, песимістичний, реалістичний), як це зазвичай пропонується.

Алгоритм сценарного аналізу.

1. Використовуючи аналіз чутливості, визначаються ключові фактори інвестиційного проекту.

2. Розглядаються можливі ситуації, обумовлені коливаннями цих факторів. Для цього рекомендується будувати "дерево сценаріїв". ,

3. Методом експертних оцінок визначаються ймовірності кожного сценарію.

4. За кожним сценарієм з урахуванням його ймовірності розраховується NPV проекту, в результаті чого можливо отримати масив значень NPV.

5. На основі двних масиву розраховуються критерії ризику інвестиційного проекту.

Сценарний аналіз рекомендується використовувати із звичайною кількістю сценаріїв та дискретними значеннями факторів. У випадку великої кількості сценаріїв і безперервних значень факторів рекомендується застосовувати імітаційне моделювання. Використовуючи сценарний аналіз, можна розглядати безліч стандартних варіантів подій. При цьому можна сполучити сценарний аналіз з іншими методами кількісного аналізу ризиків, наприклад, з методом дерева рішень чи аналізом чутливості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]