Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про СНТ ДЕТУТ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
80.38 Кб
Скачать

Проект

Про затвердження Положення

про Студентське наукове товариство

Державного економіко-технологічного

університету транспорту

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», п. 10.1 Розділу 10 «Наукова діяльність» Статуту Державного економіко-технологічного університету транспорту, наказу Університету від 10.10.2011 р. № 157 «Про активізацію роботи Студентського наукового товариства» та з метою координації, організаційного та науково-методичного забезпечення роботи з обдарованою молоддю, створення сприятливих умов для науково-дослідної, пошукової діяльності в процесі навчання в Університеті, участі у вирішенні актуальних науково-педагогічних, гуманітарних та науково-технічних проблем

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про Студентське наукове товариство (далі – Положення) Державного економіко-технологічного університету транспорту, що додається.

2. Деканам факультетів взяти під особистий контроль виконання вимог даного Положення.

3. Завідуючим кафедрами забезпечити неухильне виконання вимог вищевикладеного Положення.

4. Внести зміни до 1 та п.2 наказу Університету від 10.10.2011 р. № 157 «Про активізацію роботи Студентського наукового товариства» та викласти в такій редакції:

- п. 1 замінити «покласти виконання обов’язків Голови Студентського наукового товариства» на «покласти виконання обов’язків Координатора Студентського наукового товариства».

- п. 2 замінити «Голові Студентського наукового товариства» на «Координатору Студентського наукового товариства».

5. Вченому секретарю Пічкур Т.В. включити в порядок денний розгляд на засіданні Вченої ради Університету дане Положення

6. Вважати таким, що наказ Університету від 28.09.2006 р. № 01-26/143 «Про організацію Студентського наукового товариства», втратив чинність.

7. Контроль за виконанням даного наказу покласти на проректора з наукової роботи Данилевського В.І.

Ректор М. В. Макаренко

УХВАЛЕНО

Вченою радою Університету

від «___»__________2011р.

№ ______

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом Університету

від «___» ____________ 2011 р.

№ ______

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО СТУДЕНТСЬКЕ НАУКОВЕ ТОВАРИСТВО

ДЕРЖАВНОГО ЕКОНОМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ТРАНСПОРТУ

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Студентське наукове товариство (далі – Товариство) Державного економіко-технологічного університету транспорту (далі – Університет) – добровільна, молодіжна громадська організація, яка утворена з ініціативи студентів та аспірантів Університету і діє з метою координації, організаційного та науково-методичного забезпечення роботи з обдарованою молоддю, створення сприятливих умов для розвитку та реалізації творчих здібностей студентів та аспірантів Університету, залучення їх до активної науково-дослідної, пошукової діяльності в процесі навчання у вищому навчальному закладі, вирішення гуманітарних та науково-практичних проблем відповідно до чинного законодавства України та цього Положення.

1.2. Товариство проводить діяльність, спрямовану на забезпечення умов реалізації творчих наукових здібностей студентської молоді.

1.3. Повна назва Товариства українською мовою – Студентське наукове товариство Державного економіко-технологічного університету транспорту.

В офіційних документах може використовуватись скорочена назва – СНТ ДЕТУТ.

Повна назва Товариства російською мовою – Студенческое научное общество Государственного экономико-технологического университета транспорта.

Повна назва Товариства англійською мовою – Student scientific society of State economy and technology university of transport.

1.4. Діяльність Товариства регламентується Конституцією України, Законом України «Про вищу освіту, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, рішеннями Вченої ради Університету, наказами, розпорядженнями, дорученнями ректора Університету, рішеннями Координаційної ради Товариства та цим Положенням.

Іі. Мета та завдання товариства

2.1. Метою створення та діяльності Товариства є сприяння розвитку науково-дослідної роботи студентів та аспірантів Університету, координація заходів із залучення студентів, аспірантів та осіб із числа професорсько-викладацького складу Університету до ефективних форм співпраці для досягнення науково-практичних результатів та підвищення рівня професійної підготовки фахівців.

2.2. Основними завдання діяльності Товариства є:

- організація та координація роботи студентських наукових гуртків і наукових проектів, організація всеукраїнських, міжвузівських, університетських студентських науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, конкурсів;

- співпраця з кафедрами, структурними підрозділами та керівництвом Університету з питань організації студентської наукової діяльності і вдосконалення навчального процесу;

- підтримання зв’язків з іншими студентськими науковими організаціями в Україні та за її межами з метою обміну досвідом, участі в конференціях, форумах, конкурсах, обміну делегаціями тощо;

- залучення обдарованих студентів до науково-дослідної роботи кафедр, факультетів Університету шляхом виконання науково-дослідних тем на замовлення підприємств, установ та організацій, участі в наукових гуртках, проектах, виконання індивідуальних творчих завдань і досліджень з актуальних науково-практичних і теоретичних проблем;

- популяризація наукової діяльності серед студентів та аспірантів Університету;

- сприяння працевлаштуванню випускників.

2.3. Для здійснення своїх завдань Товариство має право:

- проводити студентські наукові конференції, конкурси, круглі столи, семінари тощо;

- готувати та подавати керівництву Університету пропозиції щодо розвитку та удосконалення наукової та творчої діяльності студентів та аспірантів;

- представляти і подавати керівництву Університету кандидатів на отримання іменних, або персональних стипендій і премій;

- розробляти та подавати для розгляду керівництву університету пропозиції щодо покращення навчального процесу;

- відряджати представницькі делегації Товариства для навчального, наукового та інших видів обміну в України та за кордоном.

Ііі. Члени товариста, їх права та обов’язки

3.1. Членство в Товаристві є індивідуальним і фіксованим.

3.2. Членами Товариства можуть бути студенти денної та заочної форми навчання, аспіранти та молоді викладачі Університету, які успішно навчаються, проводять науково-дослідну роботу, беруть активну участь у діяльності Товариства.

3.3. Прийом у члени відбувається на підставі заяви вступника.

Припинення членства в Товаристві відбувається:

- за власним бажанням;

- за рішенням Координаційної ради Товариства в разі порушення Положення, а також за дії, що завдали шкоди авторитету Товариства;

- при закінченні навчання в Університеті.

3.4. Члени Товариства мають право:

- обирати і бути обраними до виборних органів Товариства;

- подавати пропозиції при обговоренні питань діяльності Товариства;

- брати активну участь у роботі органів Товариства;

- отримувати інформацію щодо діяльності Товариства.

3.5. Члени Товариства зобов’язані:

- дотримуватись вимог цього положення;

- брати активну участь у діяльності Товариства;

- виконувати рішення органів Товариства.

3.6. Випускники Університету – студенти денної та заочної форми навчання та інші особи, що мають особливі заслуги в сфері діяльності Товариства, можуть бути обрані Почесними членами Товариства на загальних зборах Товариства.

3.7. Рішення керівних органів Товариства з питань, що належать до їх компетенції, є обов’язковими для всіх членів Товариства.