Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про СНТ ДЕТУТ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
80.38 Кб
Скачать

Іv. Структура та керівні органи товариства

4.1. Вищим керівним органом Товариства є загальні збори членів Товариства.

4.2. Загальні збори скликаються не менше 1-го разу на рік за рішенням Координаційної ради Товариства або на письмову вимогу більше половини від загальної кількості членів Товариства. Про скликання загальних зборів повідомляється не пізніше ніж за один тиждень до дати їх проведення.

4.3. До виключної компетенції загальних зборів належать:

- визначення основних форм, методів на напрямів діяльності Товариства;

- обрання членів Координаційної ради Товариства;

- заслуховування та затвердження звітів голови Товариства.

4.4. Рішення загальних зборів приймаються простою більшістю голосів при наявності не менш, ніж половини членів Товариства.

4.5. У період між загальними зборами керівництво справами Товариства здійснюється Координаційною радою Товариства та головою Товариства.

4.6. Координаційна рада обирається терміном на один рік загальними зборами з членів Товариства у складі голови, заступника та секретаря Товариства.

4.7. Координаційна рада:

- обирає голову Товариства з числа своїх членів, який організовує роботу та проводить засідання Координаційної ради;

- обирає заступника та секретаря Товариства з числа своїх членів;

- вирішує питання членства в Товаристві;

- здійснює контроль за виконанням рішень загальних зборів;

- розглядає щорічно до 30 червня план роботи на наступний звітний період;

- проводить свої засідання не рідше одного разу на місяць. Рішення ухвалюються більшістю голосів від числа членів Координаційної ради й оформлюються протоколом;

- співпрацює з кафедрами, структурними підрозділами, Науково-методичною та Вченою радами Університету, а також зі Студентським парламентом;

- обирає голів студентських наукових товариств факультетів;

- надає пропозиції та обґрунтування стипендіальній комісії Університету щодо відзначення студентів за результатами наукової роботи, або за особисті досягнення (за погодженням з проректором з наукової роботи);

- вирішує інші питання, що стосуються діяльності Товариства.

4.8. Голова Товариства представляє інтереси Товариства в установах, організаціях, органах державної влади, підприємствах, а також вищих навчальних закладах з питань, що відносяться до сфери діяльності Товариства.

4.9. Секретар Товариства за дорученням голови проводить агітаційну та роз’яснювальну роботу з питань діяльності Товариства серед студентів Університету та бере активну участь у взаємодії Товариства з іншими студентськими організаціями вищих навчальних закладів.

4.10. Голови Студентських наукових товариств факультетів надають щорічно до 20 червня голові Товариства звіт про діяльність Студентського наукового товариства факультету та пропозиції щодо діяльності на наступний звітний період.

4.11. Голова секції Товариства кафедри обирається на засіданні кафедри. Витяг з протоколу засідання кафедри надається голові Товариства.

V. Взяємодія та зв’язки товариства

5.1. Товариство співпрацює з деканами факультетів, завідувачами кафедр та керівниками структурних підрозділів щодо інформаційної підтримки наукової діяльності, надання пропозицій з визначення напрямів науково-дослідної роботи студентів та аспірантів.

5.2. На звернення Товариства декани факультетів, завідувачі кафедр та керівники структурних підрозділів надають відповідну інформацію щодо тематики курсових, дипломних і науково-дослідних робіт студентів та аспірантів з метою участі в регіональних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах, конференціях, а також для участі в грантових програмах, наукових форумах і семінарах.

5.3. Товариство підтримує та бере активну участь у наукових заходах, що проводяться факультетами Університету. Товариство надає сприяння в організації та проведенні на базі Університету Днів студентської науки, олімпіад і конкурсів, конференцій, надає деканатам інформацію про участь студентів і аспірантів у наукових конференціях за межами Університету.

5.4. Товариство тісно взаємодіє з науково-дослідним відділом та науково-дослідними лабораторіями Університету. Науково-дослідний відділ надає Товариству інформацію щодо наукових заходів, які проводяться в Україні та за її межами, та сприяє участі в них студентів та аспірантів Університету.

5.5. Товариство активно працює над створенням єдиного наукового простору в Університеті шляхом взаємодії та координації діяльності студентських наукових товариств факультетів та наукових секцій кафедр.

________________________________________________________________

2