Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
книга ОТ.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
205.38 Кб
Скачать

Тести № 3 самоперевірки знань

Тести містять в собі запитання різного виду. Якщо варіанти відповідей у завданні позначені колом (○ –), то в такому питанні міститься тільки одна вірна відповідь. Якщо варіанти відповідей у завданні позначені квадратом ( – ), то в такому питанні передбачено декілька вірних відповідей. Питання, що містять в собі три крапки (…) потребують вставити випущене слово, кількість таких позначень у питанні відповідає кількості випущених слів. При відповіді на питання – привести до відповідності, треба проти літери лівого стовпчика вказати відповідну цифру правого стовпчика.

Якщо внаслідок відповіді на наведені тестові завдання Ви набираєте від 572 до 635 балів, то рівень Ваших знань з цього модулю відповідає оцінці “відмінно”, або “А” за європейською системою перерахунків кредитів (ECTS); від 476 до 571 балів – “добре” –“ВС”; від 381 до 475 балів – “задовільно” – “”; менше 381 балів “незадовільно” – “FX” – треба повернутися до вивчення матеріалу цього модулю.

  1. Гігієна праці – це … … і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і … … , що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що … … здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан … … у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його … … праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами … і на цій … обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі … … і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і … щодо … і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і … … працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я … , … несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики … … умов праці. (2 бала)

  1. Гігієна праці – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу … … . (2 бала)

  1. … … – це галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров’я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці. (2 бала)

  1. У статті 7 “ Обов’язки підприємств, установ та організацій” Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” передбачаються наступні дії з боку адміністрації для забезпечення захисту здоров’я робітників та службовців (4 бала):

А) – розробка та здійснення санітарних та епідемічних заходів

Б) – здійснення лабораторного контролю за дотриманням вимог санітарних норм стосовно рівнів шкідливих чинників виробничого середовища

В) – інформування органів та установ державної санепідеміологічної служби про надзвичайні події та ситуації, що становлять небезпеку для здоров’я населення

Г) – відшкодування в установленому порядку працівникам і громадянам збитків, яких завдано їх здоров’ю внаслідок порушення санітарного законодавства

Д) – розробка та встановлення граничних рівнів шкідливих чинників виробничого середовища

  1. У статті 7 “ Обов’язки підприємств, установ та організацій” Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” не передбачаються наступні дії з боку адміністрації для забезпечення захисту здоров’я робітників та службовців (5 балів):

А)○ – розробку та здійснення санітарних та епідемічних заходів

Б)○ – здійснення лабораторного контролю за дотриманням вимог санітарних норм стосовно рівнів шкідливих чинників виробничого середовища

В)○ – інформування органів та установ державної санепідеміологічної служби при надзвичайній події та ситуації, що становлять небезпеку для здоров’я населення

Г)○ – відшкодування в установленому порядку працівникам і громадянам збитків, яких завдано їх здоров’ю внаслідок порушення санітарного законодавства

Д)○ – розробка та встановлення граничних рівнів шкідливих чинників виробничого середовища

  1. Відповідно до Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” забезпечення санітарного благополуччя досягається наступними заходами (6 балів):

А) – формуванням усієї державної нормативно-правової бази виключно з позицій забезпечення гідного здоров’я людей

Б) – гігієнічною регламентацією та державною реєстрацією небезпечних чинників навколишнього та виробничого середовища

В) – державною санітарно-гігієнічною експертизою проектів, технологічних регламентів, інвестиційних програм та діючих об’єктів і обумовлених ними небезпечних чинників на відповідність вимогам санітарних норм

Г) – включення вимог безпеки щодо здоров’я та життя в державні стандарти та іншу нормативно-технічну документацію

Д) – ліцензування видів діяльності, пов’язаних з потенційною небезпекою для здоров’я людей

Е) – пред’явленням гігієнічно обґрунтованих вимог до проектування, будівництва, розробки, виготовлення та використання нових засобів виробництва та технологій, житлових та виробничих приміщень, територій тощо

Ж) – обов’язковими медичними оглядами певних категорій населення

З) – забезпеченням громадян індивідуальними засобами захисту від дії шкідливих та небезпечних факторів

  1. Відповідно до Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” забезпечення санітарного благополуччя не передбачено наступними заходами (7 балів):

А)○ – формуванням усієї державної нормативно-правової бази виключно з позицій забезпечення гідного здоров’я людей

Б)○ – гігієнічною регламентацією та державною реєстрацією небезпечних чинників навколишнього та виробничого середовища

В)○ – державною санітарно-гігієнічною експертизою проектів, технологічних регламентів, інвестиційних програм та діючих об’єктів і обумовлених ними небезпечних чинників на відповідність вимогам санітарних норм

Г)○ – включення вимог безпеки щодо здоров’я та життя в державні стандарти та іншу нормативно-технічну документацію

Д)○ – ліцензування видів діяльності, пов’язаних з потенційною небезпекою для здоров’я людей

Е)○ – пред’явленням гігієнічно обґрунтованих вимог до проектування, будівництва, розробки, виготовлення та використання нових засобів виробництва та технологій, житлових та виробничих приміщень, територій тощо

Ж)○ – обов’язковими медичними оглядами певних категорій населення

  1. Відповідно до Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” забезпечення санітарного благополуччя не передбачено наступними заходами (7 балів):

А)○ – гігієнічною регламентацією та державною реєстрацією небезпечних чинників навколишнього та виробничого середовища

Б)○ – державною санітарно-гігієнічною експертизою проектів, технологічних регламентів, інвестиційних програм та діючих об’єктів і обумовлених ними небезпечних чинників на відповідність вимогам санітарних норм

В)○ – включення вимог безпеки щодо здоров’я та життя в державні стандарти та іншу нормативно-технічну документацію

Г)○ – ліцензування видів діяльності, пов’язаних з потенційною небезпекою для здоров’я людей

Д)○ – пред’явленням гігієнічно обґрунтованих вимог до проектування, будівництва, розробки, виготовлення та використання нових засобів виробництва та технологій, житлових та виробничих приміщень, територій тощо

Е)○ – обов’язковими медичними оглядами певних категорій населення

Ж)○ – забезпеченням громадян індивідуальними засобами захисту від дії шкідливих та небезпечних факторів

  1. Діяльність – … , притаманна людині, … активного ставлення до навколишнього світу. (2 бала)

  1. Діяльність – специфічна, … … , форма активного ставлення до навколишнього світу. (2 бала)

  1. Діяльність – специфічна, притаманна людині, форма … … до навколишнього світу. (2 бала)

  1. Діяльність – специфічна, притаманна людині, форма активного ставлення до … … . (2 бала)

  1. … – специфічна, притаманна людині, форма активного ставлення до навколишнього світу. (1 бала)

  1. Фізична діяльність визначається , в основному, … … , до яких у процесі праці посилено припливає кров, забезпечуючи надходження кисню та вилучення продуктів окислення. (2 бала)

  1. Фізична … … , в основному, роботою м’язів, до яких у процесі праці посилено припливає кров, забезпечуючи надходження кисню та вилучення продуктів окислення. (2 бала)

  1. Фізична діяльність визначається , в основному, роботою м’язів, до яких у … … посилено припливає кров, забезпечуючи надходження кисню та вилучення продуктів окислення. (2 бала)

  1. Фізична діяльність визначається , в основному, роботою м’язів, до яких у процесі праці … … кров, забезпечуючи надходження кисню та вилучення продуктів окислення. (2 бала)

  1. Фізична діяльність визначається , в основному, роботою м’язів, до яких у процесі праці посилено припливає … , … надходження кисню та вилучення продуктів окислення. (2 бала)

  1. Фізична діяльність визначається , в основному, роботою м’язів, до яких у процесі праці посилено припливає кров, забезпечуючи … … та вилучення продуктів окислення. (2 бала)

  1. Фізична діяльність визначається , в основному, роботою м’язів, до яких у процесі праці посилено припливає кров, забезпечуючи надходження кисню та … … окислення. (2 бала)

  1. … … визначається , в основному, роботою м’язів, до яких у процесі праці посилено припливає кров, забезпечуючи надходження кисню та вилучення продуктів окислення. (2 бала)

  1. Фізична діяльність визначається , в основному, роботою м’язів, до яких у процесі праці посилено припливає кров, забезпечуючи надходження кисню та вилучення … … . (2 бала)

  1. Приведіть до відповідності категорії робіт з величиною загальних енерговитрат організму згідно з ДСН 3.3.6.042-99 (5 балів):

А) Легка – Іа 1) 105-140 Вт чи 90-120 Ккал/год

Б) Легка – Іб 2) 141-175 Вт чи 121-150 Ккал/год

В) Середньої важкості – ІІа 3) 176-232 Вт чи 151-200 Ккал/год

Г) Середньої важкості – ІІб 4) 233-290 Вт чи 201-250 Ккал/год

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]