Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фдсп 1 -10.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
52.46 Кб
Скачать

  1. ТЕСТИ

    1. Договірне об'єднання, створене на основі поєднання виробничих, наукових і комерційних інтересів, з делегуванням окремих повноважень централізованого регулювання діяльності кожного з учасїшків, - це:

а) асоціація;

б) корпорація;

в) товариство з обмеженою відповідальністю;

г) казенне підприємство. Б.

    1. Твердження, що «вибрана дивідендна політика не робить ніякого впливу ані на ринкову вартість підприємства (ціну акцій), ані на добробут влж^ників в поточному або перспективному періоді, оскільки ці показники залежать від суми сформованого, а не розподіленого прибутку» характерний для:

а) теорії переваги дивідендів;

б) теорії незалежності дивідендів;

в) теорії мінімізації дивідендів;

г) сигнальної теорії дивідендів;

д) теорії відповідності дивідендної політики складу акціонерів. Б.

    1. Виберіть форми реорганізації, спрямовані на розукрупнення підприємств;

а) аквізиція;

б) виділення;

в) перетворення. Б.

    1. Продаж товарів іноземним суб'єктам господарської діяльності з вивозом або без вивозу цих товарів через митний кордон Укршни — це:

а) експорт;

б) імпорт;

в) реекспорт. А.

  1. Практична частина

3.1. ЗАДАЧА.

Трьома фізичним особами (А,Б і В) прийнято рішення про заснування товариства з обмеженою відповідальністю. Формування старгового капіталу ТОВ характеризується даними: зазначена в установчих документах частка окремих учасників у статутному капіталі становить: А - 50%, Б - 30%, В - 20%; на момент реєстрації ТОВ часник А вніс 40 тис.грн., що становить 80% його частки в статутному капіталі; учасник Б - 50 тис.грн.; а учасник В ~ 20 тис.грн. Навести всі позиції першого розділу пасиву балансу наново створеного ТОВ.

Розв'язання:

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № З

1. Теоретична частина

  1. Господарчі об'єднання та їх види.

Господарське об'єднання - це організаційно-правова форма юридичної особи, створеної на невизначений термін або тимчасово двома і більше суб'єктами господарювання з метою координації їх виробничої, наукової та іншої діяльності для виконання спільних економічних і соціальних завдань.

Існує 4 види господарчих об'єднань: асоціація, корпорація, консорціум та концерн.

Консорціум - це тимчасове статутне об'єднання промислового і банківського капіталу для досягнення спільної мети.

Асоціація - це договірне об'єднання, створене з метою постійної координації господарської діяльності учасників без втручання у їх виробничу чи господарську діяльність.

Корпорація ~ це договірне об'єднання, створене на основі поєднання виробничих, наукових і комерційних інтересів з делегуванням окремих повноважень централізованого регулювання діяльності кожного з учасників.

Корпорації є найбільш розвинутою формою об'єднання капіталу, оскільки в них забезпечується міцна система фінансових, управлінських та організаційних взаємозв'язків між учасниками.

Концерн - це статутне об'єднання п-в промисловості, наукових організацій, транспорту, банків, торгівлі тощо на основі повної фінансової залежності від одного або групи п-в. Концерни можуть бути галузевими та багатогалузевими.

Асоціації, корпорації, концерни, консорціуми та господарські об'єднання мають статус юридичної особи, існує господарське об'єднання, яке цього статусу не має - промислово- фінансова група.

Промислово-фінансова група - це об'єднання, до якого можуть входити промислові підприємства, сільськогосподарські підприємства, банки, наукові і проектні установи, інші установи та організації всіх форм власності, ш;о мають на меті отримання прибутку, та яке створюється за рішенням Уряду України на певний термін з метою реалізації державних програм розвитку пріоритетних галузей виробництва і структурної перебудови економіки України, включаючи програми згідно з міждержавними договорами, а також виробництва кінцевої продукції.

  1. Укрупнення підприємств як специфічна форма реорганізації та її види

До основних форм реорганізації, результатом яких є укрупнення підприємств, належить злиття кількох підприємств в одне, приєднання одного або кількох підприємств до одного, вже функціонуючого підприємства, а також придбання підприємства.

Злиття означає припинення діяльності двох або кількох підприємств як юридичних осіб та передачу належних їм активів і пасивів (майнових прав і зобов'язань) до