Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Delikti.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
111.62 Кб
Скачать

Тема №7

На кого поклада ться обов`язок в дшкодувати шкоду, завдану недієздатною особою?на опікуна або закладом, який зобовязаний здійснювати нагляд за нею.

На кого покладається обов`язок відшкодувати шкоду,завдану наркоманом, обмеженим у сво х цивільних правах? сам відшкодовує.

На кого поклада ться обов`язок відшкодувати шкоду,завдану алкоголіком, обмеженим у своїх цивільних правах? сам відшкодовує.

За яких умов обов`язок відшкодувати шкоду,завдану недієздатною особою покладається на недієздатного? коли його поновили в дієздатності; коли дозволяє його матеріал. стан.

Якщо жінка втратила свідомість у магазин внаслідок чого упустила з рук фарфорову вазу, яка розбилася, то вартість відшкодову ться: не відшкодовується.

Якщо водій втратив свідомість, перебуваючи за кермом автомобіля, що спричинило ДТП, то завдана шкода відшкодову ться: цим водієм.

Якщо шкоди завдано особою, яка страждала на психіч. розлад, то шкода відшкодовується: членом сімї, що проживав з нею, не залежно від працездатності (окрім неповнолітніх дітей).

Якщо шкода завдана членом АТ, то обов’язок її відшкодувати виникає у: АТ.

Якщо під час зведен. житлов. буд. підряд. організ. внаслідок падіння блок з даху будівлі завдано каліцтва фіз. ос., то обов’язок відшкодув. ш-ду виникає у: замовника.

Якщо під час обід. перерви на терит. підприєм. працівник завдав шкоди майну ін.. працівника, оо обов’язок відшкодувати шкоду виникає у: працівника.

Якщо під час показу школярам процесу виточування гайок робітник завдав шкоди майну одного з них, то обов’язок відшкодувати шкоду виникає у: підприємства.

Вкажіть принцип на засадах якого відповідає юр. або фіз. ос. за шкоду завдану працівником чи ін. ос.: вини.

Вкажіть принцип на засадах якого відповідає продавець за шкоду завдану в наслідок недоліків товарів, робіт та послуг: ризику.

Якщо шкоди завдано гр. А. внаслідок пожежі, що сталася внаслідок вибуху телевізору, подарованому йому гр. Б., то обов’язок відшкодувати шкоду поклад. на: продавця чи виробника.

Якщо шкоди завдано гр. А. внаслідок харчового отруєння продуктами, купленими у магазині «Валентина», то гр. В. з вимогою про відшкодув. шкоди може звернут.: до продавця чи виробника.

Для підтвердежен. недоліків товарів провод. їх експертиза за рахунок: заявника.

Вкажіть товари на які не встанов. строк придатності: неспоживчі товари(телевізор).

Шкода завдана внаслідок товарів, робіт та послуг відшкод. протягом: встанвов. строків придатності товару.

Шкода внаслідок недоліків телевізора відшкод. протягом: гарантійного строку.

Шкода завдана внаслідок недоліків проданого товару-мікрохвил. печі відшкод. протягом: гарантійного строку.

Вкажіть строк позов. давності для предявлен. вимоги про відшкодуван. шкоди, завданої недолік. проданого товару: 10 років від дня виготов. товару.

У разі лік від. юр. ос. плетежі, належні потерпілому в якості відшкодуван. шкоди завданої каліцтвом: капіталізуються (узагальнюються).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]