Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методические указания КА (курсовая)_2011.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
176.13 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ДИЗАЙНУ

Рег. №_____________

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

з дисципліни «Комп’ютерна анімація»

для студентів IV курсу

спеціальності: 6.020207 «Дизайн»

напряму підготовки 0202 «Мистецтво»

факультету кібернетики

Херсон 2011

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни „Комп’ютерна анімація” для студентів IV курсу спеціальності 6.020207 „Дизайн”. /Фефелов А. А., — Херсон: ХНТУ, 2011, 13 стор.

Рецензент: доцент Крижановський В. М.

Затверджено:

на засіданні кафедри дизайну

Протокол № ____

від "____" __________ 2011 року

Завідувач кафедри

к.т.н., професор Чепелюк О. В.

____________________________

ЗМІСТ

1. Вступ 4

2. Тематика курсового проектування 4

3. Завдання на курсову роботу 5

4. Порядок роботи над курсовою роботою 6

5. Загальні вимоги до обсягу курсової роботи 6

6. Хід виконання курсової роботи 7

7. Правила оформлення курсової роботи 8

7.1. Вимоги до оформлення текстових документів 8

7.2. Вимоги до оформлення графічної документації 10

7.3. Порядок комплектування документів. 10

8. Підготовка курсової роботи до захисту і захист 10

9. Додатки 13

1. Вступ

Курсове проектування по дисципліні "Комп’ютерна анімація" є заключним етапом вивчення теоретичних основ і забезпечує закріплення лекційного матеріалу шляхом більш глибокого вивчення основних розділів дисципліни.

Теоретична частина курсової роботи повинна базуватися на лекційному матеріалі і може бути зв'язана з іншими дисциплінами навчального плану даної спеціальності, прочитаними раніше.

Основна мета курсового проектування - формування навичок самостійної творчої роботи і закріплення теоретичних знань, отриманих при вивченні курсу, а також суміжних загальнотеоретичних і спеціальних дисциплін, розвиток творчого та технічного мислення студента. На цьому етапі студент закріплює теоретичні знання, поглиблюючи й узагальнюючи їх при рішенні конкретних задач.

У задачі курсової роботи з дисципліни "Комп’ютерна анімація" входить: розвиток у студентів навичок науково-дослідної і проектної роботи в області розробки анімаційних проектів за допомогою сучасних програмних засобів та інформаційних мультімедійних технологій; придбання навичок самостійної роботи над науково-технічною і довідковою літературою за фахом, стандартами, різного виду нормативною документацією й іншими посібниками; самостійний вибір найбільш доцільних і технічно зроблених рішень задач за розглянутим курсом. Крім того, під час виконання курсового проектування студент повинний одержати навички, що будуть необхідні йому при дипломному проектуванні й у подальшій проектній діяльності.

Кафедрою дизайну може бути дозволене виконання окремих курсових робіт на інших кафедрах університету або на ведучих підприємствах міста. При виконанні курсової роботи у студентів з'являється необхідність приймати обґрунтовані самостійні рішення з урахуванням призначення розробок, й загальних вимог до них. У ході проектування варто ознайомитися з типовими аналогами, критично них проаналізувати і застосувати окремі, найбільш раціональні рішення.

2. Тематика курсового проектування

Теми курсових робіт розробляються і затверджуються кафедрою, що веде даний курс. Тематика курсового проектування може будуватися на основі фактичного матеріалу промислових підприємств, на матеріалах виробничої практики студентів, на базі наукових праць викладачів і студентських учбово-дослідницьких робіт, а також інших розробок.

Тематика курсових робіт повинна відповідати основним розділам робочої програми дисципліни "Комп’ютерна анімація" з урахуванням рекомендацій, інструктивних листів і наказів Міністерства освіти України в частині курсового проектування і науково-дослідної роботи студентів.

Завдання на курсову роботу є індивідуальним. В окремих випадках можливі теми дослідницького характеру. Допускається розробка комплексних тем, розділи яких складають зміст проектів декількох студентів даної спеціальності й інших спеціальностей. Така організація проектування дозволяє значно підсилити пророблення кожного розділу комплексної теми і підвищити науково-технічний і творчий рівень проектування.

Студенти заочної форми навчання, що одержали тему з місця роботи, а так само студенти, що активно беруть участь у виконанні студентських науково-дослідних робіт і що мають визначений об'єкт дослідження, можуть пропонувати керівникові тему курсової роботи.