Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Магістерська Глушка Івана.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
240.56 Кб
Скачать

4.2 Рекомендації щодо підвищення ефективності інвестиційної діяльності дп «Бершадське мпд «Укрспирт»

У ІІ розділі було розглянуто позицію підприємства та окремих груп товарів на зовнішньому і внутрішньому ринках. У зв'язку з цим пропонується поліпшити інвестиційну програму підприємства.

За направленням вкладень, в ІІ розділі, практично всі вкладення здійснюються у фізичні активи. Це виправдано специфікою продукції, але досвід показує, що навіть на ринках біржового товару велику роль грає нематеріальний актив у вигляді бренду виробника (продавця). Рекомендується збільшити інвестиції в рекламу, у просування та поліпшення якості бренду підприємства. Рекомендується розробити бренд, що відповідає рівню міжнародних компаній (раз зовнішній ринок стане основним локомотивом росту продажів). Після цього можна провести масштабну PR-кампанію, яка буде активно просувати продукцію і компанію для зарубіжних споживачів. [19.ст.128]

З точки зору конкуренції я розглянув різні сили. На підставі цього дослідження я також можу оцінити пріоритетні зони розвитку. Вважається, що так як сила клієнтів висока, то компанії слід вибрати наступні напрямки для інвестицій:

- Підвищення якості і сорту продукції для збільшення обсягів продажів за кращими цінами.

- Підвищити вкладення в бренд, які зроблять зусилля з підвищення якості продукції в очах споживача незаперечними.

Боротися з силою конкурентів на внутрішньому ринку можна лише за рахунок зниження цін. Це говорить про необхідність інвестувати в нове ресурсозберігаюче і більш продуктивне обладнання. Оскільки обсяги виробництва формуються після отримання замовлень, то для збільшення частки на зовнішньому ринку варто збільшити зусилля на збут і маркетинг.

Відповідно до даних портфельного аналізу, пріоритетним для інвестицій є напрям з розвитку виробництва біо-палива і реалізації його на внутрішньому ринку. Цей напрямок вимагає серйозних вкладень і активного розвитку. Для внутрішнього та зовнішнього ринків сильно алкогольної продукції, інвестиції мають здійснюватися з метою збереження та розширення частки ринку, а, значить, скорочення витрат і підвищення виробничих потужностей. Інші групи продукції - слабоалкогольні напої - не потребують інвестицій.

Те, що зараз завантаження цеху не перевищує 60% на рік, говорить про невисокий рівень просування цієї продукції. Потрібні вкладення в маркетинг і рекламу, щоб підвищити прибутковість напрямки і зайняти помітну частку ринку.

Висновки до розділу 4

Підводячи підсумки, можна зробити ряд важливих висновків:

1. ДП «Бершадське МПД «Укрспирт» в нинішніх умовах необхідно дещо переглянути свою інвестиційну політику.

2. Плановані збільшення обсягів виробництвасильалкогольної продукції, зокрема за рахунок будівництва великого цеху спиртоваріння, в цілому виправдані. Рекомендується знизити темп освоєння кошти, а грошові ресурси спрямувати на більш актуальні напрями.

3. Інвестиції в напрямку слабоалкогольних напоїв не виправдають себе. Але в силу певних політичних обставин, напрями не повинні бути закриті. Максимальні вкладення, які можуть бути здійснені у цьому напрямку - інвестиційні проекти, які скоротять витрати і підвищать екологічну безпеку. Тобто мінімальний рівень, достатній для підтримання існуючих обсягів виробництва.

4. Перспективним для вкладень найближчим часом напрямком є ​​цех з виробництва біо-палива. Оскільки він працює зараз не на повну потужність, необхідно активізувати маркетингову діяльність для стимулювання і розширення збуту.

5. До перспективних і необхідним на сьогоднішній день відносяться інвестиції в нематеріальні активи компанії у вигляді поліпшення іміджу (оптимізація бренду, PR-кампанія на зовнішньому ринку та інше).

РОЗДІЛ 5 Забезпечення належного стану охорони праці на ДП «БЕРШАДСЬКЕ МПД «УКРСПИРТ»