Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Krem1212121212121ezna.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
514.66 Кб
Скачать

1. Загальна частина

1.1 Призначення робочих креслень

Робоча арматура поздовжніх ребер плит прийнята з гарячекатаної арматурної сталі переодичного профілю класів А – 400 С. Максимальна напруга стрижневий арматури передбачено електротермічним або механічним способом.

По кінцях поздовжніх ребер плит встановлюються закладні деталі, які є скобами, що оберігають торці ребер плит від руйнування при передачі на бетон зусиль від попередньо арматурної арматури і забезпечують анкеровку робочої арматури.

Полку плит армують зварними сітками, поперечні і поздовжні ребра армують зварними каркасами.

При застосуванні плит в умовах впливу слабо і середньо агресивних газових середовищ в проекті конкретного об'єкта повинні бути вказані спеціальні умови по виготовленню плит, що випливають з характеру агресивного середовища і вимог.

Робочі креслення деталей повинні містити:

  • всі необхідні дані для їх виготовлення і контролю;

  • зображення форми; вказівки про конструкції;

  • необхідні розміри;

  • граничні відхилення розмірів;

  • вимоги до шосткості поверхонь.

Відомості про матеріали, термічної обробки, обробці та інші, яким деталь повинна відповідати перед виконанням операції складання складальної одиниці, що містить цю деталь.

Загальна кількість розмірів на кресленні повинно бути мінімальним, але достатнім для виготовлення і контролю вироби; не допускається повторювати розміри одного і того ж елементу на різних зображеннях. Щоб отримати найбільш зрозуміле і зручний для читання рас положення розмірів, знаків і написів на кресленнях, їх розміщують по можливості рівномірно на всіх зображеннях. Розміри декількох однакових елементів наносять один раз, вказуючи на полиці лінії - винесення кількість цих елементів.

Щоб правильно прочитати складальне креслення, необхідно враховувати наступні особливості його оформлення. При виконанні монтажних креслень діє більшість правил, встановлених для креслень деталей: так само в проекційному зв'язку розташовуються зображення для виявлення форми виробів, застосовуються види, перерізу, розрізи; таке ж призначення і стиль ліній креслення; такі ж розміри форматів і т.д.

При штриховці кожної деталі, що входить в складальну одиницю, дотримуються наступне правило: перетину двох дотичних металевих деталей заштриховують в різні боки. На складальних кресленнях застосовують

спрощений зображення різьбових з'єднань, кріпильних деталей, пружин,

зубчастих коліс і інші.

При призупинення розмірів враховують, що по складальному кресленню деталі не виготовляють, а тільки збирають зображений на ньому виріб, тому немає жодної необхідності в призупиненні розмірів деталей. Проставляють тільки основні розміри, такі як: габаритні розміри виробу; відстані між центрами отворів для кріплення; експлуатаційні, настановні та приєднувальні розміри (всі вони довідкові), інші розміри, необхідні для складання.

На складальних кресленнях всі складові частини складальної одиниці нумерують. Номера позицій вказують на полицях ліній - виносок, проведених від зображень складових частин, номера позицій наносять на кресленні, як правило, на основних видах один раз, завжди мають паралельно основний напису креслення поза контуру зображення та групують у колонку або рядок.

Специфікацію - (список всіх складових частин складальної одиниці і документів, на підставі яких повинні ці частини виготовлятися, налагоджуватися, перевірятися) поміщають на окремих аркушах формату А4. Специфікація визначає склад складальної одиниці, вона необхідна для планування і запуску виробів у виробництво.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]