Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Krem1212121212121ezna.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
514.66 Кб
Скачать
    1. Вказівки по застосуванню плит

Попередньо напруженні плити шириною 1,5 м з звичайним армуванням призначені для використання в якості добірних для перекриттів, в яких у якості основних використовують плити шириною 3 м.

У зазначеному випадку призначення марок плит проводиться в проекті контрольного об'єкта згідно з прикладами маркувальних схем розкладки плит. При дії динамічних навантажень призначення марок плит повинно проводитися на основі відповідного розрахунку з дотриманням вимог.

При застосуванні плит цієї серії в умовах постійного впливу температури вище +50 призначення марок плит повинно проводитися на основі розрахунку, з дотриманням вимог глави.

У разі застосування плит для навантажень, що відрізняються від рівномірно розподілених, прийнятих при розрахунку плит справжньою серією, призначення марок плит слід проводити на основі розрахунку, використовуючи при цьому типові плити необхідної неущей здібності. Розроблена в цьому альбомі номенклатура плит дозволяє використовувати їх як в умовах неагресивного, так і слабо і середньо агресивному газового середовища.

У специфікаціях до робочих креслень плит вказано тільки клас сталі без вказівки марки стали. У конкретних проектах будівель повинні бути зазначені марки стали арматуры и закладных деталей плит. Призначення марок сталі повинно проводитися залежно від температурних умов експлуатації конструкцій і характеру навантажень (статичні, динамічні), у відповідності до вимог діючих нормативних документів і вказівок.

Плити призначені для застосування в умовах впливу агресивного середовища, низьких або високых температур, динамічні навантажень і виготовлені з урахуванням відповідних вимог, повинні мати маркування, відмінну від маркування плит, призначених для звичайних умов.

У конкретних проектах повинна вказуватися відпускна міцність бетону в літню пору року в тих випадках, коли за умовами навантаження конструкцій міцність бетону, дорівнює 70% проектної міцності є недостатньою.

При необхідності в полиці плити можуть влаштовуватися невеликі отвори. Отвору діаметром до 200 мм можуть влаштовуватися в плитах за місцем, без перевірки несучої здатності плит в ослабленому перерізі, якщо в поперечний переріз плити потрапляють не більше одного отвору.

2. Розразунок ребристої панелі покриття

2.1 Розрахункові данні для елементу

Потрібно розрахувати ребристу залізобетонну панель покриття для цивільного будівництва.

Ребриста панель є елементом, що згинається, її розрахунок ведеться по першій групі граничних станів.

При розрахунку розглядають: нормативний перетин і похилий перетин, за якими може руйнуватись панель покриття.

При розрахунку прийняти номінальну довжину 5,4 м, номінальну ширину 1,2 м.

Поперечне ребро – висота 140 мм, розміри:

По верху 90мм,

По низу 40мм,

Повздовжнє ребро – висота 300 мм, розміри:

По верху 105мм,

По низу 65мм.

При армуванні використовувалась арматура:

Полки панелі – ВР І, розрахунковий опір дорівнює =375 мПа.

Повздовжніх та поперечних ребер – А400с, =355 мПа.

Напружена арматура – Ат500с, =490 мПа.

Захисний шар бетону до робочої арматури прийнятий 30 мм. Метод натягу робочої арматури електротермічний.

Виготовлення каркасу і сіток повинно вироблятись контактним точковим зварюванням.

Монтажні петлі виготовляють зі сталі класу А 240.

На поверхні панелей не допускаться:

- раковини;

- місцеві напливи і западини;

- тріщини в бетоній панелі.

Ребра плит розташовані, як шарнірно оперті однопролітні балки таврового перерізу.

Плити відносяться до конструкцій третьої категорії тріщиностійкості.

Ширина розкриття норматирних тріщин прийнята до 0.1 мм, похилих 0.2 мм.

При розрахунку прийняти класс бетону В 15, розрахунковий опір на вісьове зжимання Rb = 8.5 мПа, розрахунковий опір на вісьове розтягнення Rbt =0.75 мПа.

Повздовжні та поперечні ребра плити армують зварними каркасами. Полицю армують зварною сіткою. Для закріплення плити до несучої конструкції покриття по кінцях повздовжніх ребер влаштовують коротиши з прокатних кутників; коротиши зварюють з повздовжньою робочою арматурою.

Плити всих видів повинні бути приварені до закладних виробів несучіх конструкцій покриття не менш ніж чим в трьох кутах. Шви між залізобетонними плитами заливають цементним розчином.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]