Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КИТ.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
31.47 Кб
Скачать
    1. Створити html-сторінку з використанням Java Script, яка забезпечує видачу локального часу на екран броузера

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>Метод prompt объекта window</TITLE>

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1251">

</HEAD>

<center>

Часы: <span id="miniclock"><noscript>Включите JavaScript для отображения часов</noscript></span>

<script language="JavaScript" type="text/javascript">

function runMiniClock()

{ var time = new Date();

var hours = time.getHours();

var minutes = time.getMinutes();

var seconds = time.getSeconds();

minutes=((minutes < 10) ? "0" : "") + minutes;

hours=(hours > 24) ? hours-24 : hours;

hours=(hours == 0) ? 0 : hours;

var clock = hours + ":" + minutes + ":" + seconds;

if(clock != document.getElementById('miniclock').innerHTML) document.getElementById('miniclock').innerHTML = clock;

timer = setTimeout("runMiniClock()",1000);}

runMiniClock();

</script>

</center>

</BODY>

</HTML>

    1. Створити html - сторінку , яка забезпечує оброблення даних у формах

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>Метод prompt объекта window</TITLE>

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1251">

<LINK href="images/styles.css" type=TEXT/CSS rel=STYLESHEET>

</HEAD>

<br>

<SCRIPT>

function reg (obj)

{

var s= window.prompt ("Введите Ваше имя", "")

obj.regname.value = s

}

</SCRIPT>

<center>

<form name="form1">

<input type=text name=regname>

<input type="button" value="Регистрация" onClick= "reg(form1)">

<regname>

</form>

</center>

</BODY>

</HTML>

    1. Дати опис функцій та методів Java Script , які використовуються для побудови сторінки.

<HTML></html>

Означає документ мовою HTML. Даний елемент є самим зовнішнім, тому що між його початковим тегами повинна перебуває вся WEB - сторінка. У принципі цей елемент має атрибути versіon, long й dіr, якими в цьому випадку рідко хто користується, і допускає вкладення елементів HEAD, BODY й інших, що визначає загальну структуру WEB-сторінки. Кінцевим тегом </html> кінчаються всі документи у форматі HTML.

<HEAD></head>

Область заголовка Web - сторінки, її перша частина. HEAD служить тільки для формування загальної структури документа. Цей елемент може мати атрибути ІANG, DІ, повинен включати елемент TІTLE і допускає вкладення елементів BASE, META, LІNK, OBJECT, SCARІPT, STULE.

<TITLE></title>

Елемент для розміщення заголовка Web - сторінки. Рядок тексту , розташованого усередині цього елемента, відображається не в документі, а в заголовку вікна браузера. Цей рядок часто використається при організації пошуку в WWW. Цей рядок повинна досить точно відбивати призначення документа.

<META>

Елемент містить службову інформацію, що не відбивається при перегляді Web- сторінки. Усередині нього немає тексту у звичайному розумінні, тому немає й кінцевого тегу. Кожен елемент Meta містить два основних атрибути, перший з яких визначає тип даних, а другий - зміст.

<BODY></body>

Цей елемент містить у собі гіпертекст, що визначає властиво Web - сторінку. Кінцевий тег цього елемента треба шукати наприкінці HTML-файлу. Усередині елемента BODY можна використати всі елементи, призначені для дизайну Web-сторінки. Усередині початкового тегу елемента BODY можна розташувати ряд атрибутів, що забезпечують установки для всієї сторінки цілком.

<SCRIPT></script>

Цей елемент дозволяє відокремити текст програми-сценарію від іншої інформаційної сторінки. Елемент SCRІPT повинен включати атрибут language , що визначає мову й може приймати наступні значення.

function

Під функцією розуміють набір приречених дій. Функції використовуються обробниками подій або операторами повсюдно в сценарії. Де це тільки можливо, всі хоч трохи складні набори операторів слід організовувати у функції, щоб згодом використовувати в інших документах. Функції – це ті будівельні блоки, які використовуються багато разів.

На відміну від інших мов, де використовується розділення на процедури (у яких виконуються послідовності дій) і функції (у яких виконуються дії і як результат обов'язково повертається значення), в JavaScript подібного розділення немає. Функція в JavaScript може повертати значення в зухвалого її оператора, проте ця вимога не є обов'язковою. Проте, коли під час використовування функції значення все ж таки повертається, зухвалий її оператор трактує цю функцію як звичний вираз – значення функції використовується саме в тому місці, звідки ця функція викликана.

Формальний синтаксис функцій виглядає так:

function ім’яФункції ([параметр1] ... [параметрN]) {

оператори

}

На імена, які привласнюються функціям, накладаються ті ж обмеження, що і на назви елементів і змінних HTML. Можна порекомендувати використовувати таку назву для функції, яке відображало б задачі, що покладаються на неї. В цьому випадку назву краще починати з дієслова, оскільки функція виконує дію, навіть якщо все, що вона робить, – це одержує або встановлює значення певної змінної. В даній роботі були задіяна функції

runMiniClock() яка відповідає за цас і reg (obj) що обробляє дані.

prompt

Це найпростіший елемент, що дозволяє створити подоба форми, тобто конструкція для ведення діалогу з користувачем. Він призначений для введення рядка утримуючі текстові фрагменти, і генерації запиту. Поле уведення можна доповнити рядком підказки за допомогою аргументу prompt

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]