Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8. 6-1л.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
580.1 Кб
Скачать

Висновки та відповіді на питання

У лекції розглянуті питання щодо всіх способів пересування військ. Детально були розкриті показники і порядок організації маршу своїм ходом, а також побудова похідного порядку і розташування підрозділів на місці.

Основним способом пересування військ у сучасних умовах є марш.

Успішне здійснення маршу досягається: умінням командирів підрозділів і особового складу готувати підрозділи, техніку і озброєння до пересування в різних умовах обстановки; підтриманням високого рівня технічного стану техніки та озброєння; набуттям практичних навичок в організації і здійсненні маршу; вихованням особового складу в дусі патріотизму, загартованості сили волі, необхідності виконання завдань у складних умовах погоди, місцевості і впливу вогневих засобів противника; умілою побудовою колон і вибором найбільш безпечних маршрутів пересування; чіткою організацією бойової охорони і комендантської служби на маршрутах пересування; готовністю підрозділів до негайного розгортання у бойовий порядок для вступу в бій; повним матеріально-технічним забезпеченням підрозділів, які здійснюють марш.

Не менш важливе значення в забезпеченні постійної бойової готовності підрозділів відіграє уміння командирів розташувати підрозділи на місці в районах зосередження, очікування, вихідному районі, районі відпочинку та в інших районах.

Таким чином, вміння командирів підрозділів організовувати і здійснювати марш своїм ходом, а також розташовувати підрозділи на місці повинно здійснюватись, закріплюватися і безперервно удосконалюватися у процесі підготовки, особливо на заняттях в полі.

Розробив професор кафедри,

к.в.н., доцент П.Є. Трофименко

Лекція обговорена і схвалена

на засіданні кафедри

Протокол № ___від ________

Район розташування посиленого механізованого

батальйону на місці

Район розташування садн на місці

(варіант)

Додаток 3Схема маршу механізованого батальйону

Додаток 4

Похідний порядок

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]