Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_vkaz_vki_dlya_bakalav_rob_t_2010.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
214.02 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ І СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи

для студентів

за напрямом підготовки 6.030601 “Менеджмент “

усіх форм навчання

Всі цитати, цифровий

та фактичний матеріал,

бібліографічні відомості

перевірені. Написання

одиниць відповідає

стандартам

СХВАЛЕНО

на засіданні кафедри

менеджменту

Протокол №

від 2010р

.

Підпис авторів: ________

___________ 2010 р.

Київ НУХТ 2010

Методичні вказівки до викон. кваліфікаційної бакалаврської роботи для студентів за напрямом підготовки 6.030601 "Менеджмент" усіх форм навчання / Уклад.: Т.Л. Мостенська, С.А. Стахурська, І.В.Федулова. –К.: НУХТ, 2010. – 29 с.

Рецензент: Т.В. Рибачук-Ярова, канд. екон. наук

Укладачі: Т.Л. Мостенська, доктор екон. наук

С.А.Стахуpська, канд.екон.наук

І.В. Федулова, доктор екон. наук

Відповідальний за випуск О.І.Драган, доктор екон. наук, проф.

1. Мета і завдання дипломної роботи бакалавра

Випускна робота бакалавра є підсумковою кваліфікаційною роботою, що свідчить про рівень засвоєння випускником теоретичних знань та практичної підготовки, дає змогу виявити здатність випускника до самостійної роботи за обраним напрямом.

Мета дипломної роботи бакалавра – глибоке опанування професійної проблеми, комплексне використання методів самостійного дослідження та практичне застосування набутих знань для вирішення конкретних завдань, яких вимагає вдосконалення управління діяльністю підприємства (організації).

Завдання дипломної роботи бакалавра полягає у розробленні напрямів удосконалення управління діяльністю підприємства (організації) та обґрунтуванні шляхів і методів підвищення ефективності управління діяльністю конкретного об’єкта дослідження.

Випускна робота бакалавра повинна бути логічно побудована, містити глибокий аналіз досліджуваної проблеми, реальні пропозиції щодо вдосконалення діяльності підприємства (організації), докази доцільності впровадження запропонованих заходів, висновки мають бути аргументованими та обґрунтованими.

На підставі дипломної роботи бакалавра Державна екзаменаційна комісія визначає рівень кваліфікації бакалавра та його здатність до самостійної роботи за напрямом "Менеджмент".

  1. Тематика випускних робіт

Теми випускних робіт бакалавра повинні охоплювати найважливіші управлінські проблеми, що стосуються вдосконалення напрямків розвитку підприємства (організації), а також мають відображати виробничі функції та типові завдання діяльності бакалавра за напрямом "Менеджмент".

Теми бакалаврських робіт затверджуються на засіданні кафедри на початку навчального року. Тематика щорічно змінюється. Тема дипломної роботи може бути уточнена (змінена) за бажанням студента і керівника і повинна бути узгоджена із завідувачем кафедри і затверджена наказом. Випускна кваліфікаційна робота за ОКР бакалавр повинна виконуватись на матеріалах конкретного підприємства або організації, де студент проходив переддипломну практику. Вона може продовжувати тематику, яку студент розробляв при виконанні курсових робіт з менеджменту, операційного менеджменту або організації виробництва.

3. Організація виконання дипломної роботи

До виконання дипломної роботи бакалавра студент допускається в разі складання усіх заліків та іспитів. Студент обирає тему дипломної роботи і пов’язує її з реально функціонуючим підприємством (організацією) будь-якої форми власності, що є юридичною особою і має повну самостійну звітність.

Студент повинен написати заяву з проханням затвердити обрану ним тему дипломної роботи. У заяві має бути відмітка керівника дипломної роботи про узгодження з ним зазначеної теми. Згідно з обраною темою необхідно ознайомитись з методичною, науковою та навчальною літературою, законодавчою базою, яка регулює відносини суб’єктів підприємництва відповідно до обраної теми, довідниками, інструкціями, публікаціями у періодичних та фахових виданнях та іншими матеріалами.

Для студентів проводяться збори, де вони зустрічаються із завідувачем кафедри, керівниками кваліфікаційних робіт, консультантами з економіко-математичної частини. На зборах конкретизуються вимоги до виконання дипломної роботи, доводиться орієнтовний графік виконання дипломної роботи та терміни презентації окремих частин дипломної роботи комісії з попереднього захисту, яка складається із викладачів кафедри менеджменту. Студент за допомогою керівника складає план та календарний графік виконання роботи із зазначенням послідовності та термінів виконання окремих етапів.

У процесі виконання дипломної роботи студенти звітують на кафедрі про рівень виконання та ступінь готовності роботи. До офіційного захисту дипломної роботи перед Державною екзаменаційною комісією (ДЕК) студент допускається після того, як його випускна робота розглянута на кафедрі спеціальною комісією (попередній захист) і визнана як така, що відповідає вимогам освітньо-професійної програми до кваліфікаційних робіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]