Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия kredit_delo.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
221.7 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ МОЛОДІ ТА СПОРТУ

ДонДТУ

кафедра фінансів

КРЕДИТНА СПРАВА

Виконав:

Ст. гр. ФН-08-4

Лавров О.О.

Перевірила:

Откидач Т.А.

Алчевск 2012

ЗМІСТ:

Вступ

1 Перелік документів, необхідних для отримання кредиту

2 Оцінка кредитоспроможності ВП «Шахти Імені Артема»

3 Визначення коефіцієнта покриття і заставну вартість майна, яка надається для забезпечення кредиту

4 Техніко-економічне обґрунтування доцільності кредитування

5 Вирішення про надання кредиту

Висновки

ВСТУП

В ході використання засобів, що привертаються комерційними банками від своєї клієнтури, інших банків, з грошового і фінансового ринків, а також власних ресурсів банку в цілях отримання прибутку проводять різного роду вкладення( інвестиції), сукупність яких і складає їх активні( кредитові) операції.

Активні операції банків є використанням власних і привернутих засобів, здійснюване банками в цілях отримання прибутку при одночасному дотриманні законодавчих норм, підтримці необхідного рівня ліквідності і раціональному розподілі рисок по окремим видам операцій.

Комерційні банки надають підприємствам кредити в межах кредитних ресурсів, що є у них . Об'єктом кредитування є матеріальні цінності і витрати, під які банк представляє кредит. Термін кредиту розраховується з моменту видачі кредитних засобів( зарахування на рахунок позичальника) до повного погашення кредиту.

Короткострокові кредити даються для фінансування короткострокових потреб, які виникають у зв'язку з витратами виробництва. Середньострокові кредити можуть видаватися на оплату устаткування поточні потреби і фінансування капітальних вкладень. Довгострокові кредити видаються на формування основних фондів оплату устаткування, фінансування капітальних вкладень реконструкцію і модернізацію виробництва, капітальне будівництво і т.п.

Банківське кредитування підприємств здійснюється при строгому дотриманні основних правил - принципів кредитування: забезпеченість, терміновість, повернення, платність .

Принцип забезпеченості кредиту означає, що позика надана банком під конкретні матеріальні цінності і витрати оформлені заставним зобов'язанням, наявність яких свідчить про реальності повернення кредиту. Окрім матеріальних цінностей. Забезпеченням кредиту виступають гарантії і поручительства платоспроможних юридичних і фізичних осіб, а також страхові поліси риски непогашення банківського кредиту. Забезпечення кредиту в одній або декількох формах передбачається в кредитному договорі.

Терміновість кредиту означає, що кредит повинен бути повернений в строго певний термін. Терміновість – це тимчасова визначеність повернення кредиту. Термін кредита - це певний час знаходження кредиту в обороті позичальника.

Платність кредиту здійснюється за допомогою банківського відсотка. Відсоток спонукає підприємства накопичувати власні ресурси ефективно використовувати банківський кредит.

Відповідно до певних класів фінансового стану позичальника і погашення ним кредитній заборгованості по основному боргу і %, кредитний портфель установи банку класифікується по групам таким чином:

Фінансове положення клієнта

А - кредит стандартний;

Б- кредит під контролем;

В - кредит субстандартний;

Г-кредит сумнівний;

Д- кредит безнадійний.

Кредитні відносини між підприємством і банком оформляються кредитним договором.

Кредитний договір - це юридичний документ, який визначає взаємні зобов'язання і відповідальність між банком і клієнтом по злучаю отримання останнім кредиту. Кредитний договір складається тільки письмово і не може змінюватися в односторонньому порядку.

Видача кредиту оформляється шляхом складання кредитного договору тільки письмово. У кредитному договорі кредитор зобов'язується видати кредит позичальнику в розмірі і на умовах, які передбачені договором, а позичальник зобов'язується повернути основну суму довга і відсотки за його користування у встановлені терміни. Кредитний договір визначає взаємні зобов'язання і відповідальність сторін.

1 Перелік документів, необхідних для отримання кредиту

1) Заява на кредит.

  1. Статутні документи.

  2. Свідоцтво про привласнення статистичних кодів, свідоцтво платників ПДВ.

  3. Рішення засновників про отримання кредиту.

  4. Нотаріально завірена картка зі зразком підписів та печатей.

  5. Наказ про призначення посадових осіб.

7) Ксерокопія паспортів генерального директора та головного бухгалтера,

8) Ліцензії, дозволи, видані державними органами.

9) Фінансова звітність.

10) Техніко-економічне обґрунтовування.

11) Копії договорів, під які передбачається отримання кредиту.

12) Інформація про поточні рахунки в інших банках, виписки з цих банків про рух коштів по рахункам.

13) Правовстановлюючі документи на можливе забезпечення кредиту.

14) Розписка про ознайомлення зі статтею 148/5 Кримінального кодексу України.

Генеральному директорові

банка «Надра» Кириченко О.Є

від генерального директора ВП «Шахти Імені Артема»ДП «Луганськвугілля»

Моногарв А.Н

94313, м. Артемівськ, Луганської області, вул.9 Травня,буд.1.

заява

Просимо Вас надати довготерміновий цільовий кредит на 7 (сім ) років у сумі 50000 (п’ятдесят тисяч ) гривень під 25 (двадцять п’ять ) відсотків річних на придбання підземного механізованого добувального обладнання , з погашенням суми один раз на рік (в кінці року). Під заставу надамо комбайн ВГ – 5 та ПГ – 7 вартістю  250 750 грн. (двісті п’ятдесят тисяч сімсот п’ятдесят ) грн. та три автотранспорту імпортного виробництва вартістю 2 250 (дві тисячі двісті п’ятдесят) гривень. Загальна вартість заставного майна 253 000(двісті п’ятдесят три тисячі) гривень.

Директор Моногарв А.Н

Головний бухгалтер Титаренко К.В.

МП

Протокол № 257

загальних зборів ради директорів підприємства

01.12. 2012 Р. М. Артемівск

Присутні: голова ради– Іваненко М.Р., генеральний директор – Моногарв А.Н. , головний інженер – Кліменко О.В., головний бухгалтер –Титаренко К.В ., директори (51 %),

Порядок денний: розглянути прохання позичальника, ВП «Шахти Імені Артема»ДП «Луганськвугілля» надати йому цільовий кредит.

СЛУХАЛИ: Кліменко О.В. - інформацію про придбання нового обладнання, яке надає можливість видобувати вугілля на більшій глибині.

ВИСТУПИЛИ: Титаренко К.В. - інформація про економічний стан підприємства на даний момент і документи, які підтверджують прохання про надання кредиту.

УХВАЛИЛИ: Дозволити ВП «Шахти Імені Артема»ДП «Луганськвугілля» просити кредит у банка «Надра» у розмірі 50000 (п’ятдесят тисяч) гривень.

Генеральний директор Моногарв А.Н.

Головнийі нженер Кліменко О.В.

Головний бухгалтер Титаренко К.В.

директори 51 відсоток

МП

ВП «Шахти Імені Артема»ДП «Луганськвугілля»

від 25.07. 1998 р. м. Артемівск

НАКАЗ № 3621

Призначити: Моногарв Андрія Наумовича на посаду генерального директора ВП «Шахти Імені Артема» на умовах укладеного з ним контракту від 25 липня 1998 року.

Підстава: контракт від 25 липня 1998 року.

Голова Іваненко М.Р.

МП

з контрактом ознайомлен Моногарв А.Н

ВП «Шахти Імені Артема»ДП «Луганськвугілля»

від 21.10.2001 р. м. Артемівск

НАКАЗ № 4297

Призначити: Титаренко Катерину Вікторівну на посаду голови бухгалтера ВП «Шахти Імені Артема» на умовах укладеного з нею контракту від 21 жовтня 2001 року.

Підстава: контракт від 21 жовтня 2001 року.

Голова Іваненко М.Р.

МП

з контрактом ознайомлена Титаренко К.В.