Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия kredit_delo.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
221.7 Кб
Скачать

4 Техніко-економічне обґрунтування доцільності кредитування

При наданні кредиту у розмірі 50000 (п’ятдесят) грн., підприємство матиме змогу купити підземне механізоване добувальне обладнання. Це обладнання надає можливість видобувати вугілля на більшій глибині, а це значить, що збільшить обсяги видобутку вугілля. Ще одна перевага цього обладнання та, що керується воно за допомогою комп’ютера, що зменшить травматизм робітників.

По розрахункам підприємство планує збільшити видобуток вугілля за місяць майже у 3 рази. Зараз видобуток вугілля за місяць становить 15000 тон, а буде становити 45000 тон вугілля. Ціна однієї тони готової продукції 290 грн. Підприємство планує доход: 45000 * 290 = 13050 тис. грн. в місяць. Відсоток прибутку складає 30%, прибуток дорівнює: 21750*0,3=3 915 тис. грн.

Вартість такого обладнання 45000 грн. залишок грошей буде залучений для навчання робітників на новому обладнанні.

Довідка кредитного працівника

ВП «Шахти Імені Артема»звернулося до банку «Надра» з прохання видати кредит у розмірі 50000 (п’ятдесят тисяч) гривень під 25 відсотків річних на 7 (сiм) років, з виплатою відсотків в кінці кожного року.

По проведеної оцінки кредитоспроможності підприємство ВП «Шахти Імені Артема» відноситься до класу В (кінцевий рейтинг 3,29 балів), тобто позичальник з високим рівнем ризику. Відповідно до цього класу підприємство кредитується. Але враховуючи низькі бали та враховуючи суб’єктивні чинники(такі як висока текучість кадрів и погане ,,на мій погляд”керування) я би рекомендував не видавати кредит цьому позичальнику .

Висновки:

Кредит повинен був надан у розмірі 50000 гривень на 7років, під 25 % річних. Підприємство під заставу надало два види майна: ліквідне майно вартістю

 250 750 гривень і мало ліквідне майно вартістю 2250 гривень, загальна вартість заставного майна 253000гривень.

На підставі проведених розрахунків бачимо, що ВП «Шахти Імені Артема» належить до класу «В» з інтегральним коефіцієнтом фінансового стану підприємства3,29.

Прийняте рішення правлінням банку «Надра» не надавати кредит ВП «Шахти Імені Артема»

БАНК «Надра»

ПРОТОКОЛ

25жовтня 2012 года №255 м. Луганськ

Засідання правління банку

ПИТАННЯ НА ПОВІСТЦІ ДНЯ: Видача кредиту ВП «Шахти Імені Артема»

Присутні: глава правління банку Кліменко О.Є. начальник кредитного відділу Борисюк О.І., кредитний працівник Голубченко М.Т.

Выступили: Голубченко М.Т. з пропозицією не видавати кредит ВП «Шахти Імені Артема» на підставі оцінки кредитоспроможності позичальника. Підприємство відноситься до класу «В».

Затвердили: Не видавати кредит ВП «Шахти Імені Артема».

Глава правління Кліменко О.Є.

Начальник кредитного відділу Борисюк О.І.

Кредитний працівник Голубченко М.Т.