Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
spori_po_informac..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
424.96 Кб
Скачать

14. Система планування ресурсів підприємства erp.

ЕРП сист орієнт на виріш завдань управл великими корпораціями з територіально розподіленими структурними підрозділами та ресурсами.Функціонал можливості ЕРП сист охоплюють усі управлінь аспекти фінанси і господ діял п-ва: планув в-ва та ресурсів, керування матер-техн постачанням і збутом, ведення договорів, управ кадрами, аналіз резул госп діял. Системи ЕРП орієнтовані на роботу з фінансовою ін форм. ЕРП сист підтримують територіально розподілену структуру управління і мають у своєму складі інструмент для підтримки інфраструкт електронного обміну даними з постач і споживач.

Системи ЕРП побудовані за модульною структурою в якій функціональні модулі для підтримки різних функцій п-ва мають взаємодіяти 1 з 1. ЕРП сист підтримують близький до реал часу режим роботи.У сист ЕРП зявляються нові порівн. з МРП2 функціонал модулі: прогнозув тенденцій розвитку зовн середов або елемен виробничого процесу, керування проектами, керув витратами, керув складом продук, ведення технологіч ін форм. Недоліками сист ЕРП єте що планув в-ва базуєт на переважному застосув календарно-планових нормативів, це суперечить із необхідністю оптимізації планування.

15.Ситеми планування ресурсів, синхронізованого зі споживачем csrp.

КСРП як методологія ведення бізнесу розглядає діяльність п-ва пов’язану з вимогами покупців як центральну ланку системи керування бізнесом. Керув основними бізнес-процесами здійсн з урахув тенденцій розвитку ринку, пропозицій конкурентів і попиту на продукти.Головну роль при цьому відіграє поточна ін форм про покупця та його побажання, яка надходить з підрозділів п-ва що відповідають за роботу з покупцями.ЦЯ ін фор передаєт до пі дрозд що займ дослідженням товарів та їх розробленням, до конструкт і технолог відділів які проектують нові кокурентоспр вироби ітехнології. Системи КСРП переносять головні акценти в загальній моделі бізнесу з планування від потреб в-ва на планування від вимог покупців.Системи КСРП доповнюють функції систем можливостями оперативного врахування вимог покупця при керуванні в-ом у реальному часі. Створен сист КСРП передбачає інтеграцію підрозділів організації пов’язаних з продажами та обслуговув покупців, з основними планувальними і виробн підрозділами.

Вони потребують упровадж відкритих комп’ютерних технологій для створення технологіч інфраструктури що здатна підтримувати інтеграцію запитів покупців, постачальників з виробничими прикладними програмами.

16. Розвинені системи планування aps.

У сист планув АПС розв’язання задачі планув базуєт на застосув економіко-матем методів з поступовим зниженням ролі календарно-планов нормативів. Виконан планових розрах на основі економ-матем методів і моделей є набагато більш вимогливим і витратним щодо комп’ютерних ресурсів ніж обчисл календар-план нормат. Тому поява і розвиток систем АПС стають можливими з досягненням певного рівня потужності обчисл систем і подальшим її нарощуванням. Переваги методології АПС: підвищ ступеня деталізації розрахунків при планув виробнич потужностей; розвязан задач з одночасними обмеженнями на досяжні матер ресурси і потужності; паралельне формування планових рішень для кількох п-в що утворюють виробничий ланцюжок; широке застосув методів оптимізації планових рішень. Досягнення цих переваг стало можливим завдяки використ у системах АПС широкого спектру економ-математ методів серед яких: моделі лінійної оптимізації; методи випадкового пошуку; алгоритми засновані на теорії обмежень; евристичні методи; методи підтримки прийняття рішень; підхід імітаційного моделювання. Обчислювальні потужності систем АПС дають змогу значно розширити діапазон розв’язування задач не обмежуючись задачами тактичного рівня а надаючи можливості рішення стратегічних задач розвитку бізнесу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]