Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zad4.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
78.85 Кб
Скачать

Задача.

Створити програму-калькулятор, що прочитує з консолі два операнда і знак арифметичного оператора між ними і виводить на екран обчислений результат вираження. Реалізувати роботу з наступними операціями: додавання, множення, віднімання, ділення і зведення в натуральну ступінь (символ «*»). Якщо неправильно задані параметри або операція програма повинна обробляючи виняток виводити відповідне повідомлення і продовжувати працювати.

Приклад:

Введення: 2,3 +5

Вивід: 7.3

Введення: 5 + w5

Вивід: Помилка! Повторіть ввід.

Задача.

Розробити програму, яка зчитує з консолі по два числа A, B і виконує поділ першого на друге. У разі успіху операція і результат записується в файл rez.txt (значення А / значення B = ...). При виникненні виняткової ситуації поділ на нуль програма повинна виводити в файл ERROR.txt повідомлення про помилку і значення відповідних операндів.

Задача.

Створити програму на мові JAVA. На засадах класу Thread, вікно повинно само двигатись по екрану. Шлях любий ( по горизонталі або по вертикалі и т. інш.).

Задача.

Створити програму на мові JAVA. На засадах класу Thread та Date, у вікні повинен відтворюватись годинник.

Задача.

Створити програму на мові JAVA.

Вивести на екран перші M (a1, a2, ...) елементів послідовності = 2 +2 п ², так, щоб їх сума виявилася меншою 1000, а сума M +1 перших елементів була б уже більше або дорівнює 1000.

Задача.

Створити програму на мові JAVA.

Порахувати у текстовому фалі кількість слів довше N. Ім’я зчитується і N зчитуються з консолі.

Задача.

Створити інфологічну модель предметної області «Співробітники фірми» засобами програми Power Designer, визначити сутності, атрибути, зв’язки з урахуванням структури майбутньої реляційної бази даних, яка повинна містити наступні таблиці і поля:

Таблиці

Список обов’язкових полів

Дані співробітників

Табельний номер співробітника, прізвище, ім’я, по батькові, фото співробітника, код відділу, посада

Відділи фірми

Код відділу, назва відділу, начальник відділу, кількість співробітників у відділі

  1. Перетворити отриману модель у фізичну модель бази даних для СУБД MS Access і створити файл бази даних.

  2. Створити підстановку для зовнішнього ключа у підлеглій таблиці, заповнити таблиці даними (у головній – 2 записи, у підлеглій – 6 записів).

  3. Створити запит, який підраховує кількість співробітників у кожному відділі, сортування назв відділів за абеткою за убуванням.

Задача.

Скласти опис класу для представлення комплексних чисел. Забезпечити виконання операцій складання, віднімання і множення комплексних чисел. Написати програму, що демонструє роботу з цим класом.

Задача.

Визначити клас вектор. У клас включити два конструктори для визначення вектору за його розміром і шляхом копіювання іншого вектору. При завданні вектору за його розміром передбачити його заповнення випадковими числами.

Визначити операції над векторами:

[ ] знаходження значення елементу вектору по заданому номеру;

++ сортування елементів вектору за збільшенням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]