Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zad4.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
78.85 Кб
Скачать

Задача.

Створити реляційну базу даних «Перевезення вантажів», яка містить таблицю з наступними стовпцями: Код маршруту, Пункт відправлення, Дата відправлення, Пункт призначення, Дата прибуття, Відстань (у кілометрах), Витрати палива (у літрах), ПІБ водія.

ЗАУВАЖЕННЯ: СУБД MySQL.

  1. Створити користувача з правами на рівні користувача даної бази даних: перегляд, вибір, редагування, видалення записів.

  2. Заповнити таблицю 5 записами.

  3. Створити клієнтський додаток на мові С++, який дозволяє у вікні форми переглядати і редагувати записи про перевезення вантажів.

.

Задача.

Визначити клас-рядок. У клас включити два конструктори: для визначення класу рядка рядком символів і шляхом копіювання іншого рядка (об'єкту класу рядка).

Визначити операції над рядками:

>> перевертання рядка (запис символів в зворотному порядку);

++ знаходження найменшого слова в рядку.

Задача.

Описати структуру авто, інформацію, що містить, про автомобіль: марка, модель, колір, ціна і т. д. Створити масив таких структур і використовувати для обліку роботи автокрамниці : Запросити у користувача інформацію про автомобілі, які продаються в магазині. Додати в структуру поле, яке зберігає інформацію про наявність автомобіля. За запитом користувача вивести на екран усі автомобілі, які є в наявності.

Задача.

Заповнити масив розміром 20 випадковими числами в діапазоні від 0 до 200. В другий масив вибрати усі тризначні елементи, відсортовані методом бульбашок по убуванню.

Задача..

У двовимірній матриці 10x10 відсортувати кожен парний стовпець методом бульбашок.

Задача.

Створити реляційну базу даних «Співробітники кафедри», яка містить таблицю з наступними стовпцями: Код співробітника, Прізвище, Ім’я, По батькові, наукова ступінь, посада.

ЗАУВАЖЕННЯ: СУБД MySQL.

  1. Створити користувача з правами адміністратора.

  2. Створити клієнтський додаток на мові С++, який дозволяє у вікні форми переглядати і додавати записи про співробітників кафедри.

  3. Заповнити таблицю 5 записами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]