Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломка мая.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
77.3 Кб
Скачать

Вступ

Широкомасштабне реформування бухгалтерського обліку в Україні сприяло його вдосконаленню. За орієнтири взяті новий План рахунків та національні стандарти бухгалтерського обліку.

Сучасний бухгалтерський облік – це не сукупність регістрів і звітних форм, це передусім мислення-менталітет бухгалтерів та ділових людей, на професійні уявлення яких безумовно впливають національні особливості.

Питання про необхідність реформування бухгалтерського обліку в Україні виникло від результатів переходу української економіки на ринкові важелі управління. І це закономірно, оскільки в усьому Світі бухгалтерський облік та фінансова звітність, що складається на його основі є однією з найважливіших підстав для прийняття переважної більшості економічних рішень.

1.Характеристика та аналіз економічної діяльності підприємства галузі.

Завод експериментального лиття був заснований на базі ливарного цеха. ОАО «Сватівський» завод торгівельного устаткування». Підприємство було збудовано у 1962р і забезпечувала роботою, значну частину населення Сватівського р-ну. Але після розвалу Союзу підприємство поступово зменшувало кількість заявок, і врешті решт припинило свій розвиток.

Тільки після заснування у листопаді 2007 р. ООО «Сватівський завод експерементального лиття» підприємство отримало інвестиції. Було проведено капітальний ремонт усього підприємства. Провели ремонт і закупили нове сучасне ливарне устаткування.

За три роки багато чого було досягнуто. Підприємство починало працювати з 30 тон лиття на місяць, а на теперішній час 75-80 тон. На заводу працює близько 100 чоловік.

Згідно з Міжнародниму економічному рейтингу «Динаміка розвитку підприємства лиття чугуна» у 2009р завод вийшов у 20-ку кращих по Україні.

Сватівський завод експериментального лиття спеціалізується з випуску продукції усії видів: металообробки, чугунного лиття, стального лиття, і широкого спектра інших видів продукції.

Основними споживачами ливарного підприємства являються підприємства гірського-збагачувальних комплексів, металургійних підприємств, підприємства з виробництва залізничного транспорта.

Підприємство також тісно поєднане з леварними комбінатом України і Росії, Алчевським, Енакієвим, Донецком, Свердловим, Челябінським, Липецьким, Тульським заводом. Більша частина лиття іде на нужди вагонобудівельних підприємств у Первомайську, Стаханові.

1.1.Форма власності.

Форма власності - це стійка система економічних відносин і господарських зв'язків, що обумовлює

відповідний спосіб та механізм поєднання робітника і засобів виробництва.

Приватна власність. Приватна власність реалізується через найбільш повну взаємопов'язану систему економічних прав, визначених відомими західними економістами (Р. Коузом, А. Алчіаном та ін.) на початку 60-х років нашого століття:

- право володіння, це право виключного фізичного контролю над благами;

- право користування, це право застосування корисних властивостей благ для себе;

- право управління, це право вирішувати, хто і як буде забезпечувати використання благ;

- право на доход, це право володіння результатами від використання благ;

- право суверена, це право на відчуження, споживання, зміну або знищення благ;

- право на безпеку, це право на захист від експропріації благ і від шкоди збоку зовнішнього середовища;

- право на передачу благ у спадок;

- право на безстроковість володіння благом;

- заборона права на використання блага способом, що наносить шкоду зовнішньому середовищу;

- право на відповідальність у вигляді стягнення, тобто можливість стягнення блага на сплату боргу;

- право на залишковий характер, це право на існування процедур та інституцій, що забезпечують поновлення порушених прав та повноважень.

Державна власність. Ця форма є: загальнодержавною і муніципальною. Від попередніх форм вона відрізняється тим, що абсолютні права власності знаходяться не в окремих приватних осіб і їхніх об'єднань, а у державного інституту публічної, політичної й економічної влади. Держава є верховним розпорядником майна (умовами виробництва).