Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы ЛМИ 2 модуль.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
311.3 Кб
Скачать

32.Які моделі використовують в процесі створення пп?

Моделі ЖЦПП: 1) Каскадна (водоспад) Waterfau-прямолінійна і проста у використанні жорсткий контроль за ходом виконання работ.2) V-образна модель (V-shaped mode)-проста у використанні особливу увагу надається тестуванню і порівнянні результатів фаз-тестування і проектірованію.3) Прототіпірованннія (Prototype mode)-створюється швидка часткова реалізація системи, до складання остаточних вимог. Забезпечується зворотний зв'язок між користувачами разработчікамі.4) Rad-модель (Швидкої розробки додатку)-проектування групи не великі 3-7человек, але висококваліфікованих фахівців. Зменшена час розробки 2-3 місяці, поліпшена продуктивність. Можливо повторно використання коду і автоматизація пп.5) багатопрохідних модель (Incremental mode) - швидко створюється працююча система, зменшується можливість внесення змін у процесі розробки, не можливий перехід від поточної реалізації до нової версіі.6) Спіральна модель (Spiral model) охоплює каскадну модель, дозволяє гнучко виконувати проектування, аналізує ризики і керує ними користувачі знайомляться з ПП на найбільш ранньому етапі завдяки прототипом.

33.Як створюється модель користувача пп?

У процесі створення та машинної реалізації моделей користувача здійснюють такі етапи:

 побудова концептуальної моделі;

 побудова алгоритму згідно з концептуальною моделлю системи;

 створення комп’ютерної програми;

 машинні експерименти з моделлю системи.

Побудова концептуальної моделі складається з таких кроків:

  • постановка задачі моделювання;

  • визначення вимог щодо первісної інформації та способів її отримання;

  • формування гіпотез і припущень;

  • визначення параметрів та змінних моделі;

  • обґрунтування вибору показників і критеріїв ефективності системи;

  • складання змістовного опису моделі.

Розроблення програми для ПК включає такі кроки:

  • вибір обчислювальних засобів;

  • програмування (чи налаштування відповідних параметрів існуючих програмно-методичних комплексів);

  • тестування програмних засобів.

34.Навіщо користувачі створюють концептуальну модель при взаємодії з чимось новим, наприклад - з новою комп’ютерною грою?

Концептуальна модель даних створюється на основі інформації, записаної в специфікаціях вимог користувача. Концептуальне проектування БД, абсолютно не залежить від таких подробиць її реалізацій як тип обраної СУБД, набір створюваних прикладних програм, що використовуються мови програмування, тип обраної обчислювальної платформи, а так само від будь-яких інших особливостей фізичної реалізації. СУБД - система управлінь базою даних .

35.Наведіть приклади використання аналогій з навколишнього світу, що були використані при створенні відомих Вам пп.

36.Чим відрізняються модель проектувальника від моделі програміста?

Метою проектування є розробка моделі, необхідної для нормального функціонування системи. У проектуванні середовище програмування грає важливу роль, не дивлячись на те, що під час аналізу ним часто нехтують. Проектувальник повинен знати програмні мови, бібліотеки і інструментальні програмні засоби, необхідні для функціонування системи.

На етапі проектування вводяться деталі, що ігноруються в процесі аналізу.

Рівень деталізації залежить від професіоналізму програміста. Етап реалізації здійснюється програмістом . Тобто він працює з моделю, що була створена проектувальником, деталізуючи її.