Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТРТВ.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
868.86 Кб
Скачать

Сітка ппо 1961 року

Розміри секторів :

В зонах типу А, Б та В за широтою 4 градуса, за довготою 9 градусів;

В зоні типу Г за широтою в нижньому (південному ряду) 4 градуси, у

верхньому ряду - 6 градусів, за довготою - 36 градусів.

Сектори в зонах нумеруються однозначними цифрами за горизонтальними рядами зліва-праворуч, починаючи від лівого сектору верхнього ряду і закінчуючи правим сектором нижнього ряду (десятою цифрою є 0 ).

Сектори поділяються на квадрати :

В зонах типів А, Б та В паралелями, проведеними крізь кожний градус, і меридіанами, проведеними крізь кожні 1 градус 30 хвилин, починаючи від межі сектору; розмір квадрату за широтою 1 градус, за довготою 1 градус 30 хвилин;

В зоні типу Г паралелями, проведеними крізь кожний градус, і меридіанами, проведеними в секторі нижнього ряду крізь кожні 6 градусів.

У секторі верхнього ряду через кожні 12 градусів, починаючи від межі сектору.

Розміри квадратів в секторах нижнього ряду за широтою 1 градус, за довготою 6 градусів, в секторах верхнього ряду за широтою 1 градус, за довготою 12 градусів.

Квадрат в секторі нумерується двома цифрами, що відповідають номерам горизонтального та вертикального рядів квадратів, на пересіченні яких він знаходиться.

Горизонтальні ряди квадратів сектору нумеруються знизу вгору, вертикальні ряди зліва направо. Послідовність цифр нумерації горизонтальних рядів продовжується для нумерації вертикальних рядів (десятою цифрою є 0).

Квадрат ділиться на 9 однакових середніх квадратів, розміщених у три горизонтальні ряди по три середніх квадрати у кожному ряду. Нумерація середніх квадратів здійснюється однозначними числами від " 1 " до " 9 ", починаючи від лівого верхнього кута, зростаючи за годинною стрілкою, і закінчуючись на квадраті, розміщеному в центрі.

Середній квадрат ділиться на 9 малих квадратів, що розташовуються та нумеруються так же, як і середні.

На території південніше 80 градусів п.ш. розміри середнього квадрату за широтою 20 хвилин, за довготою 30 хвилин; розміри малого квадрату за широтою 6 хвилин 40 секунд, за довготою 10 хвилин.

Місцезнаходження будь-якої точки, що покривається сіткою, позначається 7-значним числом, наприклад 6458132, де :

64 - номер зони;

5 - номер сектору в зоні;

81 - номер квадрату у секторі;

32 - номери середнього та малого квадратів.