Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zag.ogl.Australia.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
182.27 Кб
Скачать
  1. О. Тасманія (м. Гобарт).

Хобарт - очаровательная столица Тасмании. Он располагается в устье реки Derwent у подножия горы Веллингтон. Кроме старинных построек прошлого века здесь находится несколько замечательных природных парков, первое легальное казино.

Остров Тасмания располагается к югу от Австралии и отделен от материка Бассовым проливом (240 км). Это самый маленький штат Австралии: его можно объехать на машине всего за несколько дней. Здесь царствует природа. Сменяющие друг друга горные пейзажи, холмы, долины, плато, вулканы, изрезанная береговая линия напоминают то старую Англию, то аргентинские пампасы, то африканскую саванну, то Скалистые горы, то Новую Зеландию. На центральном плато острова ледники изрезали старые горы и образовали глубокие озера.

Большая часть западной части курорта недоступна из-за непроходимой растительности. Это один из последних девственных районов умеренного пояса на планете. Штат славится своими виноградниками и фруктовыми садами, а также замечательной рыбалкой. Лучший способ путешествия по Тасмании - 6-ти дневные автомобильные экскурсии.

Австралія Гідрологічні акваторіальні та бальнеологічні ресурси:

Безліч невеликих, але багатоводних рік іде в океан зі східного і південно-східного схилу Великого Вододільного хребта. На західному схилі Великого Вододільного хребта також починається багато рік, але вони не одержують достатнього і постійного харчування. Річкові системи, що направляються на захід, у більшості випадків швидко висихають і губляться вже біля підніжжя хребта. Найбільшою річковою системою є система Муррея-Дарлінга. Муррей довжиною 1632 км бере початок на масиві Косцюшко. У верхній течії він одержує багато приток (найбільші – ріки Дарлінг і Лаклан з Маррамбіджі). Дарлінг має довжину 2450 км. Починаючи на захід Брисбена за назвою р. Кондамин, він потім приймає назву Калгоа, а після злиття з р. Баруон одержує назву Дарлунг. Його найважливіші притоки: Парі, Уоррего, Баруон (з Макуорі, Гуайдір, Макінтайр і т.д.). Незважаючи на великий водозбірний басейн і розвинуту систему приток, Дарлінг несе мало води, часто пересихає, розпадаючись на ізольовані плеси. Судноплавство можливе тільки за повноводності.

Ріки тропічної Австралії повноводні під час літніх мусонних дощів і пересихають взимку. На західному узбережжі річки досить маловодні: Фіцрой, Де Грей, Фортескью, Ашбертон та ін., найважливішою з них є коротка, але глибока в нижній течії р. Лебедина, на берегах якої розташоване м. Перт.

Південне узбережжя зовсім не має рік. Внутрішня Австралія пересічена мережею сухих русел, так званих лементів, що наповняються водою лише в період рясних дощів. Найбільшими є: Куперс-Крік, Дайамантина, Фінці та деякі інші. Гирла лементів або губляться в пісках, або закінчуються в ізольованих солоних озерах.

Озер в Австралії небагато, основна їхня частина має солону воду. Найбільшими озерами країни є: Ейр, Торренс, Герднер, Еверард - у штаті Південна Австралія; Амадеус, Мак-Дональд, Хопкінс — у центрі материка. Великий озерний район, що нараховує близько 200 озер, знаходиться в штаті Західна Австралія, де озера представляють найбільш глибокі частини зниклих у даний час річкових долин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]