Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТКД-08 2012 4 курс ГОТОВО-1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
210.94 Кб
Скачать

3.6. Методичні рекомендації

Для оволодіння навиками підприємця студенту необхідно детально ознайомитись із статутом підприємства або іншими установчими документами, які регламентують мету і діяльність підприємства.

Проаналізувати чинне законодавство, яким повинен керуватись будь-який підприємець при здійсненні підприємницької діяльності.

Вивчити документи статистичної і бухгалтерської звітності з метою проведення аналізу комерційної і фінансової діяльності підприємства: форму № 1, 2, 3 бухгалтерської звітності та форму № 3-Торг статистичної звітності.

Ознайомитись з типовими зразками угод: комерційної, про надання кредиту, трудової та ін., а також з іншими типовими документами, які використовуються на підприємстві.

Ознайомитись з джерелами постачання товарів, з роботою підприємства по дотриманню вимог щодо стандартизації і сертифікації товарів; вивчити матеріальне та нормативне забезпечення підприємства по контролю за якістю продукції і вивчити фактори, що впливають на збереження якості продукції, маркування, пакування.

Ознайомитись з методикою складання бізнес-плану, зокрема для торгових підприємств.

V. Вимоги до звіту

Підсумковим документом, що узагальнює всю роботу студента по виконанню технологічної (фахової) практики є письмовий звіт.

Звіт складається відповідно до програми практики, затвердженої у встановленому порядку. У звіті повинно бути коротко і конкретно описана робота, яка особисто виконана студентом.

Структура звіту наступна:

1. Вступ

2. Основна частина

3. Індивідуальне завдання

4. Висновки і пропозиції

5. Література, інформаційно-нормативні джерела

У вступі обґрунтовуються основні цілі і завдання практики, коротка характеристика об’єкту досліджень ( орієнтований обсяг – 1 сторінка)

Основна частина містить конкретні відповіді на програмні завдання практики (орієнтований обсяг – 10 – 15 сторінок)

Індивідуальне завдання виконується з метою надбання студентами умінь та навичок самостійного розв’язування виробничих, наукових та організаційних завдань в умовах конкретного підприємства, організації. Матеріали отриманні студентами під час виконання індивідуальних завдань можуть бути використанні для виконання курсової та дипломної роботи, підготовки доповідей, статей тощо. ( орієнтований обсяг – 2 – 3 сторінки)

Висновки і пропозиції формуються коротко і конкретно за матеріалами викладеними у звіті на підставі виконаної роботи. (орієнтований обсяг – 1 -2 сторінки)

Література, інформаційно-нормативні джерела включають рекомендовану літературу; дані бухгалтерської, статистичної та фінансової звітності; нормативно-законодавчі акти в певній галузі та підприємства - бази практики.

Звіт може бути виконаний в рукописному варіанті, надрукований на друкарській машинці або на комп’ютері

До звіту прикладаються необхідні таблиці, схеми, різні документи. Документи оформляються на бланках або чистих аркушах за всіма правилами діловодства. Орієнтований обсяг звіту становить 20- 25 сторінок.

Звіт з практики представляється в інститут із заключенням керівника практики від підприємства в терміни, встановлені навчальним графіком інституту.