Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ssss.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.84 Mб
Скачать

2. Конструктивно-технологічна частина

2.1. Перспективні напрямки удосконалення конструкції обладнання та сутність модернізації

Результатом проведених дослідів з покращенням очистки диффузійного соку стала  модернізація  конструкції  преддефекатора  з встановленням на його корпусі зовнішніх рециркуляційно – сатураційних контурів. Особливістю конструкції апарату, що пропонується являться те, що в процесі підлужування дифузійного соку вапном та суспензією карбоната кальція існує можливість відбору частини соку з високою лужністю одночасно із декількох секцій  преддефекатора , сатурування його безпосередньо в ряді похилих трубчастих сатураторів і повернення в зони з відповідним значенням рН.

В процесі випробування запропонованого способу в заводських умовах можна буде спостерігати підвищення седиментаційно-фільтруючих властивостей соку та упідвищення ефекту очистки. При цьому швидкість осадження суспензії осаду преддефекованого соку і соку I сатурації у порівнянні з типовим методом зросте на 35…40 %, об’єм осаду преддефекованого соку зменшиться на 30%, а соку I сатурації - на 20…22 %, фільтруючий коефіцієнт соку I сатурації знизиться в 1,7 разів. Спосіб забезпечить підвищення чистоти очищеного соку в середньому на 0,7…0,8 %.

2.2. Будова та принцип дії модернізованого обладнання!!!!!номарація позицій

Рисунок 2.2.1 Модернізований апарат прогресивної преддефекації РЗ-ППД-3 з встановленими на його корпусі зовнішніми рециркуляційно – сатураційними контурами.

Апарат призначений для попередньої обробки дифузійного соку, яка заключається в прогресивному нарощуванні його лужності (холодним або гарячим методом) шляхом змішування із суспензією соку І сатурації та вапняковим молоком, та можливістю відбору частини соку з високою лужністю одночасно із декількох секцій  преддефекатора , сатурування його безпосередньо в ряді похилих трубчастих сатураторів і повернення в зони з відповідним значенням рН.

Апарат представляє собою коритоподібний зварний корпус (8) з напівкруглим днищем. Для зручності транспортування корпус має горизонтальний фланцевий роз’єм, який ділить його на верхню та нижню частини. При монтажі апарату частини корпусу з’єднують болтами, а потім зварюють.

В нижній частині корпусу на однаковій відстані одна від одної та від днища вварені вертикальні перегородки (5), які ділять апарат на шість окремих секцій (12), в кожній із яких обертається перемішуюча лопать (4). Лопаті мають решітчасту конструкцію і складаються із окремих планок, виготовлених із прокатної кутової і полосової сталі. Лопаті закріплені на валу (13), який представляє собою товстостінну трубу. Вал апарату складається із цільного трубовалу та, під’єднаного до приводу (14), який складається із електродвигуна (1), редуктора (2) та відкритої зубчатої передачі (3). Вал обертається в підшипниках ковзання, закріплених всередині корпусу апарата.

Змащують підшипники за допомогою централізованої системи густого

змащування.

У верхній частині корпуса безпосередньо над нерухомими перегородками

встановлені поворотні засувки (6), які можуть обертатись навколо вертикальної осі на кут 0-30 . Обертання засувки здійснюється вручну за допомогою важеля з рукояткою.

Зверху корпус апарату закривається з’ємними кришками (16), в яких є люки (17) для спостерігання за роботою апарату і проведення ремонтних робіт. Патрубки (11), (15) та (10) призначені відповідно для підведення в апарат дифузійного соку, суспензії соку І сатурації та вапнякового молока. Для спуску апарата служить патрубок (9), оброблений сік відводиться через переливний ящик (7) з шибером. Останнім можна регулювати рівень соку в апараті.

Для відбору проб соку на кожній секції встановлені крани. Крім того, на апараті встановлюється система трубопроводів і клапанів, яка дозволяє брати пробу соку з будь - якої секції по команді з пульту керування. Апарат оснащений також системою автоматичного регулювання значення рН соку на виході співвідношення: дифузійний сік – суспензія соку І сатурації.

Дифузійний сік, який підлягає обробці, подається в першу секцію через патрубок (11), переміщується по низу корпусу під вертикальними перегородками (5) із однієї секції в іншу та виводиться із протилежного кінця апарату через переливний ящик (7).

В третю секцію (по ходу соку) апарата через патрубок (15) подається суспензія І сатурації, а в останню секцію вапнякове молоко.

Лопаті (4) перемішують сік в кожній секції в певному положенні, направляють частину обробляючого соку назад, в попередні секції, тобто в напрямі, протилежному основному потоку. При цьому відбувається процес зростання лужності соку кожної секції соком наступної секції, який має лужність трохи вище, ніж сік попередньої секції.

Таким чином, переміщуючись із секції до секції, сік, що обробляється поступово (прогресивно) набуває лужності. Зміною кута повороту засувок (6) можна регулювати зворотну течію соку та встановити необхідне прогресивне зростання лужності по секціям.

Секції II-IV, III-V, IV-VI з’єднані між собою трубчастими сатураторами (5), в яких відбувається сатурування та трубопроводами (6), якими підводиться сатураційний газ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]