Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом записка чистовик.docx
Скачиваний:
23
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
850.76 Кб
Скачать

1.3 Показники виробництва продукції рослинництва, використання мтп та їх аналіз

На підставі данних господарства за останній рік визначаємо основні показники використання МТП і зводимо їх в таблицю 1.8.

Таблиця 1.8 - Основні показники використання МТП

Показники

Одиниця виміру показників

Позначення показників

Значення показників

Кількість фізичних факторів

шт

n

6

Кількість умовних еталонних тракторів

у.ет.тр.

n

5,88

Загальний обсяг механізованих робіт

у.ет.тр.

Vo

4659,2

Річний виробіток на один еталонний трактор

у.ет.тр.

Ve

584,8

Відпрацьовано машино-днів за рік

Днів

М.д

443

Відпрацьовано машино-змін за рік

Змін

М.зм

957

Коефіцієнт змінності

Кзм

1,47

Витрата палива на 1 у.ет.га

Кг/у.ет.тр.

д

21,3

Коефіцієнт використання парку

Кв.п

0,58

Аналізуючи дані таблиці 1.8 приходимо до висновку що: в господарстві є можливості покращення використання машинно-тракторного парку. Так коефіцієнт змінності можливо підняти за рахунок використання тракторів в дві зміни. Витрати палива потрібно знижувати за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій. Річний виробіток на один еталонний трактор вказує на значне використання енергонасичених тракторів. В той же час коефіцієнт використання парку дещо нижчий загальнодержавного, що вказує на значні простої тракторів, тобто на не раціональне комплектування машинно-тракторного парку для вирощування сільськогосподарських культур.

1.4 Висновки та задачі проектування, обгрунтування виробничого завдання

На підставі даних аналізу виробничої дільниці ТОВ «Агротех» видно що потрібно провести оптимізацію комплектування господарства. Про це свідчить річний виробіток на один еталонний трактор та коефіцієнт використання парку, при цьому впровадити в виробництво прогресивні енергозберігаючі технології вирощування сільськогосподарських культур. Застосувати в виробництво нові системи машин, взаємоузгоджені з технологічним процесом, техніко-економічними параметрами і продуктивністю.

Оптимізувати комплектування агрегатів, виконання технологічних операцій та організацію їх використання.

Проектом пропонується оптимізувати склад МТП для вирощування сільськогосподарських культур на підставі вищезгаданих, але врахувати сучасне економічне положення господарства.

Склад парку комбайнів та сільськогосподарських машин використовуємі в розрахунках беремо нові більш продуктивні сільськогосподарські машини і трактора згідно інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур, які дозволять використовувати енергетичні засоби більш продуктивно та відповідно покращити показники використання машинно-тракторного парку та знизити витрату коштів на його утримання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]