Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Характерник №3 (Лютий-Березень).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
2.26 Mб
Скачать

«Коліївщина-1»

В середу 22 лютого у г.3 відбулася теренівка. Інструктори на ній були: Богдан Довганик (Чінгіз-хан), Андрій Гоч (Хибний), Дмитро Лендюк (Пакет), Олесь Дорощук (Кліщ), Петро Лебедик, Зоряна Городинська, Настя Качмарик. Кожен з інструкторів мав завдання з різних тем: фізична підготовка, піонірка, історія пласту, історія України… Усі знання учасників змагу точкувалися, та в кінці теренівки були з’ясовані результати точкування.

Несподіваним для всіх була остання точка – учасники були повинні дістати курінні хустки з-під стелі. Потихеньку надходила черга до кожного.

Ось так отримали свої хустки весь гурток Гайдамаки.

А завершилося все спільною знимкою, збіркою в колі де було якесь обговорення, та закриттям.

Пакет

Бі-Пі

У суботу 17 лютого 2012р.Б.відбулася акція в честь дня народження Роберта Стівенсона Сміта Байдена-Пауля який народився 22 лютого 1857 року

На цю акцію зібралося приблизно 50-ти пластунів, з нашого куреня були присутні: я (Пакет), Хибний, Кліщ, Праведний Велетень, та Звірятко. Після реєстрації відбулося відкриття, на якому нам повідомили, що ми будемо сьогодні робити. По завершенню відкриття відбулася збірка курінних, на яку з виступив я, нам повідомили що ми вирушаємо до озера щоб викласти велику скаутську лілейку.

Дійшовши до озера нас поділили на 3 команди, кожна з яких з снігу викладала окремий листок лілейки. Пізніше ми замалювали її водою з фіолетовою фарбою яку геть не було видно здалеку, але це було достатньо весело. Ще ми зіграли у сніжки Хлопці проти. Дівчата, так усі мокрі, та голодні пошкандибали в домівку де нас чекав теплий чайок.

Згодом розпочався інтелектуальний змаг. З початку змагу ми (Хибний і Пакет) думали поставити на нього Кліща і Звірятка, але все-таки вирішили не підвести курінь і пішли самі. Змаг був неможливо довгим, з початку було дуже цікаво, ми були приготовлені до будь-яких запитань, але згодом Андрій відлучився, та я відстоював честь куреня. Ми не були впевненні у наших силах, та на диво нам щастило, та фініш був ближче і ближче. Андрій вже зовсім розчарувався, коли я відправив йому СМС з текстом: «Зайди!», він зайшов, та побачив що вже останнє питання, яке нажаль ми не запам’ятали його, та звичайно ми відповіли на нього правильно На цьому для нас закінчився інтелектуальний змаг.

Одразу після змагу розпочалася чарівна ватра на якій ми веселилися, грали ігри, співали, показували придумані імпрези, та знову веселилися у компанії дівчат.

Враження від Бі-Пі залишилися у нашій пам’яті на довгий - довгий час.

Пакет і Хибний

Козівська копанка

18 лютого 2012 р. Б. ми: я - (Діловий), Джокер, Чуприна, та Скиглик, зрання пішли ми на автовокзал. Дочекавшись друга Чінгіз-хана який приніс Джокеру спальний мішок, та провів нас на автобус.

В 07:45 ми відправились на Козівську копанку. В автобусі я з Джокером слухали музику, а Чуприна і Скиглик згадували ЛЗ. Приблизно в 09:00 ми прибули в Козову. Нас зустріли друзі з 85-го куреня. Ми пішли у місцеву станицю і розчарувались бо там не було місця де впасти голці. Нас провели до спорт залу де ми розташувались.

Перший матч ми зіграли нічиєю рахунком 2-2. І ми пішли розробляти тактику гри. У наступній грі ми розчарувались тому що програли, цього дня ми не грали, а тільки спостерігали за грою суперників. Вечором ми пішли їсти, невдовзі йшов бокс у якому виграв наш співвітчизник Кличко. Після боксу всі влягались спати. Зранку 19 лютого в 07:00 усі повставали, деякі грали у футбол, а деякі у тому числі ми снідали. Пізніше розпочалась друга частина турніру. Дочекавшись нашої черги ми потерпіли другу поразку і чекали на останній матч. В очікуванні на гру ми настроїлись на перемогу і нарешті виграли, то був наш останній матч. Так ми здобули 6 місце у Козівській копанці. Врешті-решт кубок В.Герети виграла команда Герети і з почесно завойованим 6 місцем ми поїхали у рідне місто.

Але копанка вдалась на славу.

Друг Діловий

ДП

У п’ятницю 24 лютого відбулася остання репетиція по ДП на яку звісно вчасно ніхто не прийшов. Але згодом наше товариство збиралося все більшим і більшим. Приблизно о 19:45 ми вирушили на залізничний вокзал, сіли у електричку, та зустріли там 29-тих. Ось так розпочалась наша подорож у Львів. Їхати нам було довго тож ми почали грати різні ігри.

Приїхавши у Львів ми: Чінгіз-хан, Бугай, Пампух, Пакет, Хибний, Кліщ, Банька, Діловий, Джокер,, та Йогурт пішли у станицю Львів, де зустріли Ведмедя, 51-ших,, та ще багато пластунів з всього краю. Через деякий час кожен робив щось своє: хто пішов спати, хто знімати щось на відеокамеру, а хто пішов грати різні ігри. Зрештою усі пішли спати.

Ось настав час вставати,, та вирушати в «Погуляночку». Достатньо багато часу ми витратили щоб дійти в «Погуляночку», та зрештою ми це зробили. Мабуть більшість з нас ніколи не бачила стільки пластунів як на ДП. Ось ми одягнули однострої, та пішли на реєстрацію, але виявилося що для реєстрації потрібна друга половина команди (дівчата з к.ч.60) яка тільки добиралася з поїзда. Незабаром відкриття, а ми ще чекаємо на дівчат. Якимось дивом ми зареєструвалися, та пішли на відкриття.

Ось і прийшли дівчата, та ми розпочали репетиції до сценки. Настав час виходити. Усе було добре поки ми не почули «Алярм» який зірвав на пів сценки, та якось ми викрутилися, вклонилися під оплески, та закінчили виступ.

Далі у нас була акустична пісня, інтелектуальний змаг – на який ми не потрапили, кібертурнір – у якому не взяли участь, та халява.

Протягом першого дня після виступів ми дивилися сценки інших куренів, знайомилися краєм, та робили багато чого іншого.

На мою думку усім найбільше сподобалася вечірка у перший день, після якої з чудовим настроєм ми вирушили з станицю на ночівлю, по дорозі від нас відлучився Чінгіз-хан який пішов у гості до свого брата. Прийшли ми у станицю, розклалися та почали їси і до нас прийшли Богдан та Мар’ян Довганик. Але день був не без пригод, друг Діловий загуби курінну хустку, яку на щастя ми знайшли.

Неділя. Вставши зранку ми знову пішли в «Погуляночку», але ще по дорозі зайшли по квитки. Цього дня ми робили усе те що і в суботу.

Ось настала четверта година і ми почали помаленьку збиратися. Ми вирушили на потяг, та по дорозі ми дізналися що за ДП у нашому курені пропала не тільки хустка, а й однострій. Добре що у «прогуляночці» залишився Ведмідь та знайшов однострій.

Сівши у потяг ми розпочали обговорення за ДП, яке тривало майже до станції Тернопіль. По закінченню нашої розмови кожен зрозумів щось нове про себе.

День Пластуна цього року вдався на славу.

Пакет

Обличчя звитяги

2 Березня 2012 р. Б. на 18.00 ми: я (Діловий), друг Звірятко, друг Георгій, друг Олекса і друг Гострик зібрались біля книгарні «Є» на презентацію книги про січових стрільців. Презентація проходила гарно хоч було мало людей, але було чудово, як сказав автор: «У 1914 році Січові стрільці купили фотоапарат, Вони сказали, що один із їх принципів – це те, щоб зберегти про себе історію, щоб майбутнє покоління не казало, що вони знаходиться перед порожньою сторінкою. І власне завдяки цьому фотоапарату і багатьом іншим фотоапаратам, які були на фронті, які були в студіях, ми зробили таку книгу».

Про життя, та подвиги січових стрільців створено чимало книг, більшість із них історичного, розповідного характеру. Нове видання «Обличчя звитяги» аналогів немає. Адже це – швидше фотоальбом, аніж книга. Ціна одного примірника близько 60 гривень. Насправді фотографії дуже якісні. Січові стрільці зробили все, що вони могли, тобто вони зробили якісні фотографії. А ми, у свою чергу, намагалися якісно це відобразити на папері. Тобто коли ми видавали цей альбом, для мене найважливішим було те, щоб він мав відповідну поліграфічну якість».

Фотографії, розміщені в книзі, взяті у Бродівському архіві Українських Січовий Стрільців. А ось інформаційні довідки про зображених на світлинах вояків, автор Святослав Липовецький, шукав де тільки було можливо. На допомогу прийшов і «всезнаючий» Google». Ось , що ми дізнались про цю книгу.

Діловий