Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора_маркетинг_ОСТАТОЧНА!.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
877.57 Кб
Скачать

119.Різновиди організац-их структур м-гу, їх хар

Організаційна структура М-гу - система підпорядкованості підрозділів служби маркетингу і взаємодії між ними стосовно волод-я, викор-я та передав-я інформації з метою прийняття обґрунтованих рішень і контролю за їх викон-ям. Розрізняють інтегровані та неінтегровані М-ві структури. Рівень інтеграції М-вої структури дає змогу визнач рівень М-вої орієнтації підпр-ва чи організації. Здебільшого на підпр-вах, орієнтованих на М-г, місце першого заступника директора посідає заступник з питань М-гу. До інтегрованих М-вих структур належать: -функціон-а М-ва структура (ґрунт-я на підпорядкув-і спеціалістів з різних сфер М-гу); -територ-на М-ва структура (повністю враховує різноманітність реалізації продукції); -тов-а М-ва структура (характерна для великих підпр-в з диверсифікованим вир-вом); -М-ва структура, зорієнт-а на споживача (характерна для п-в, які склад. З декількох великих сегментів); -матрична М-ва структура (характерна для великих п-в з диверс. вир-вом та велик. к-стю ринків).

122.Зміст плану маркетингу підприємства

Головна мета М-г-плану поляг в поясн-і заінтересованим особам, як саме фірма має намір впливати на свій цільовий ринок і реагувати на ситуацію, яка там склад-я, щоб забезпечити збут своєї продукції. М-г-план передбач: 1)визнач-я цілей і завдань марк д-сті; 2)вибір та обґрунтув-я стратегії М-гу; 3)розрахунок бюджету М-гу; 4)формулюв-я аналітичних припущень щодо можливих обсягів продажу товарів фірми. Основний зміст плану М-гу виглядає так:*Короткий опис проблеми; *Ситуаційний аналіз зовн-го і внутр-го середовища М-гу; *Постановка цілей М-гу; *Розробка стратегій М-гу; *Формув-я М-вих заходів (розробка комплексу М-гу); *Визнач-я витрат на М-г; *Контроль викон-я плану М-гу.

120.Контроль м-вої діяльності підпр-ва: сутність, принципи, показники.

Контроль М-вої діяльності підпр-ва – дослідж-я сукупності М-вих дій, умов, зв'язків і результатів з метою з'ясув-я ефективності діяльності підпр-ва для досягн-я М-вих цілей. Він має сприяти: -досягн-ю успіху і підвищ-ю продуктивності (контроль якості продукції, процесів реклами, розподілу, збуту); -дотрим-ю умовних обмежень (контроль річного балансу, бюджетів на рекламу, розподіл). Контроль М-вої діяльності підпр-ва пошир-я на викон-я річних планів збуту, прибутковості та ефективності М-вих заходів. Контроль річних планів збуту проводиться за такими показниками: товарооборот окремих видів продукції, валовий товарооборот. Контроль ефективності М-вих заходів: зрост-я ринку, частка ринку, продуктивність М-гу, динаміка замовлень, структура та динаміка споживачів підпр-ва, ефективність рекламних витрат.Контроль прибутков-і: вал приб-к,чистий приб-к.

112.Інтенс-ий збут:сутн-ь,характ-а,умови застосув

Інтенсивний збут передбач розміщ-я та реалізацію виробів на будь-якому підпр-ві роздрібної торгівлі, котре готове цим займатися. І сьогодні цей метод не втратив свого знач-я серед вир-ків дрібних та недорогих виробів масового вжитку - зубної пасти, господарчі товари, сигарети. При цьому підпр-во виграє завдяки економії на широких масштабах в-ва, випускаючи продукцію великими серіями, що робить її доступною для багатьох споживачів. Зворотній бік – навряд чи виробник може розраховувати на сприяння збільшенню обсягів збуту через посередників. Фактично підприємство повинно самостійно рекламувати свою продукцію на ринку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]