Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аДМІН ШПОРА.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
119.72 Кб
Скачать
  1. Види методів адміністративно-правового регулювання.

Адміністративні методи-це засоби впливу діяльність підприємств, установ . організацій, посадових осіб і громадян з боку органів управління шляхом прямого встановлення їх обов’язків. Шляхом наказу. Що спирається на владні повноваження і стан підпорядкування. Це односторонній вибір органом управління способу вирішення завдання чи конкретного варіанта об’єкта управління.При використанні адміністративних методів орган управління прямо приписує керованому, що він повинен робити. Економічні методи-це такі способи впливу на поведінку трудових колективів, посадових осіб і громадян, які орієнтуються не на прямий, а на непрямий вплив.Застосування економічних методів означає утворення таких економічних умов, які викликають зацікавленість у виконанні певної роботи, у підвищенні продуктивності праці.3.Переконання, заохочення й примусу.Ці методи застосовуються для того щоб забезпечити:- цілеспрямованість управлінської діяльності- правомірність поведінки учасників управлінських відносин;- функціонування й захист режиму, встановленого державою.- нормальні взаємовідносини усіх учасників управлінських відносин.

  1. Предмет адміністративного права.

Адміністративне право – галузь права, норми якого регулюють сусп. Відносини,що склались у процесі організації і здійснення держ управління. Предметом адмін. Права – сусп. Відносини, які виникають у галузі держ управління. До предмета входять наступні групи:=зовнішні управлінські відносини, вплив від суб до об ( управл екон, соц., культ,адмін.-політ сферами)=у ході реалізації повноважень викон влади зі здійснення держ управл, делегованих Д органам місц само вряд, гром орг., ін. недерж інституціям= у ході діяльності орг. Викон викон влади та орг. Місц самоврядування, їх посадових осіб щодо забезпечення реалізації захисту в адмін. Порядку прав і свобод громадян, надання їм, юр особам адмін. Послуг.= внутрішньо організаційні управлінські відносини, які виникають внаслідок внутр. організаційної діяльності ін. органів держ влади, які не входять до системи орг. Викон влади.= в сфері реалізації юрисдикції адмін. Судів і поновлення порушених прав громадян= у ході застосування заходів адмін. Примусу, адмін. Відповідальності щодо фіз. і юр осіб.

  1. Система адміністративного права.

Система адмін. Права – сукупність взаємозв’язаних підгалузей та правових інститутів,норми яких регулюють однорідні за своїм змістом сусп. Відносин. Згідно предмету правового регулювання розділяють систему на загальну та особливу частини. Заг част – включає норми, що регулюють питання, спільні для всіх галузей управління(1. Принципи держ управл 2. Правовий стан суб адмін. Права 3. Держ служба 4. Форми, методи управл діяльності 5. Адмін.-правовий режим 6. Адмін. Примус 7. Засоби забезпечення законності в держ управл 8. Адмін. Процес і судочинство). Особл част - включає норми, що регулюють питання галузевого і міжгалузевого управління(1.управління екон, промисл, апк 2. В соц-культ сфері 3. У сфері адмін. Політ діяльності 4. Міжгалузеве управл)