Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СОЕИ сделал сука.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
186.37 Кб
Скачать
  1. Підсистема оперативно-календарного планування і диспетчерування. Технологія автоматизованого розв’язання задач з оперативного управління виробництвом.

  2. Характеристика комплексів економічних задач з утр,які розв”язуються на промислових підприємствах.

АРМ спеціаліста з УТР – це масовий засіб автоматизації праці персоналу, який виконує функції регулювання, регламентування, планування, обліку та аналізу ТР і є системою, що містить програмно-технічний комплекс, інформаційне, методичне та організаційне забезпечення. Автоматизоване розв’язування задач із забезпечення виробництва трудовими ресурсами проводиться шляхом створення мережі АРМів фахівців з праці. Найчастіше застосовується трирівнева структура мережі з виділенням АРМ вищого, середнього і нижчого рівня. АРМ фахівця з праці нижчого рівня створюється для управління ТР на рівні бригади, дільниці, цеху. Він призначений для виконання робіт з формування та оформлення первинних документів з праці, ведення локальних (цехових) баз даних, передачі первинних документів і звітів до вищих рівнів. На АРМ фахівця з праці середнього рівня розв’язуються задачі з нормування, прогнозування, планування, обліку, аналізу та складання звітності з праці. АРМ вищого рівня призначено для розв’язування задач аналізу стану ТР підприємства і прийняття рішень щодо його вдосконалення. Основними задачами, що розв’язуються з метою забезпечення виробництва трудовими ресурсами, є розрахунки планової потреби в основних робітниках основного виробництва, необхідних для виконання планів виробництва й випуску продукції, а також потрібного для цього фонду заробітної плати. Розрахунок виконується за такими формулами:

де – планова потреба в робітниках p-ї професії r-го розряду в n-му періоді; Tfcpr – нормативна трудомісткість виготовлення одиниці f-ї продукції; – ефективний фонд часу одного робітника p-ї професії в n-му періоді; ср – коефіцієнт виконання норм виробітку робітниками p-ї професії в с-му цеху; – планова потреба основної заробітної плати на виконання виробничої програми в n-му періоді; Rr – погодинна тарифна ставка робітників r-го розряду.

  1. Алгоритми й технологія розв”зання задач з нормування, планування, обліку і аналізу трудових показників.

Основними задачами, розв’язуваними в цьому блоці є розрахунки планової потреби в основних робітниках основного виробництва, необхідних для виконання річного і квартального планів виробництва й випуску продукції, а також потрібного для цього фонду заробітної плати.

Розрахунок виконується за такими формулами:

де — планова потреба в робітниках p-ї професії r-го розряду в n-му періоді; Tfcpr — нормативна трудомісткість виготовлення одиниці f-ї продукції; — ефективний фонд часу одного робітника p-ї професії в n-му періоді; ср — коефіцієнт виконання норм виробітку робітниками p-ї професії в с-му цеху; — планова потреба основної заробітної плати на виконання виробничої програми в

n-му періоді; Rr — погодинна тарифна ставка робітників r-го розряду.