Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СОЕИ сделал сука.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
186.37 Кб
Скачать
  1. Комп”ютерна інформаційна система”1с підприємство”, місце в ній компонент “Бухгалтерський облік”

Система програм «1С:Підприємство» призначена для вирішення широкого спектру задач автоматизації обліку і управління. «1С:Підприємство» являє собою систему прикладних рішень, побудованих по єдиних принципах і на єдиній технологічній платформі. Керівник може вибрати рішення, що відповідає актуальним потребам підприємства і буде надалі розвиватися в міру росту підприємства або розширення задач автоматизації. Задачі обліку і управління можуть істотно відрізнятися в залежності від роду діяльності підприємства, галузі, специфіки продукції або послуг, що робляться, розміру і структури підприємства, необхідного рівня автоматизації. Важко собі уявити одну програму, призначену для масового використання, яка задовільняє при цьому потребам більшості підприємств. При цьому керівникові, з одного боку, необхідне рішення, що відповідає специфіці саме його підприємства, але, з іншого боку, він розуміє переваги застосування масового перевіреного продукту. Сполучення цих потреб і забезпечує «1С:Підприємство» як система програм.

Компонента «Бухгалтерський облік» варта ведення обліку з урахуванням бухгалтерських операцій. Вона забезпечує ведення планів рахунків, введення проводок, отримання бухгалтерських підсумків. Компонента використовується для автоматизації бухгалтерського обліку відповідно до будь-яким законодавством і методологією учета.

  1. Комп’ютерна технологія розв”язання задач бухгалтерського обліку на підприємствах.

Інформаційне забезпечення інформаційних систем обліку передбачає створення єдиного інформаційного фонду, систематизацію та уніфікацію показників і документів, розробки засобів формалізованого опису даних тощо.

Інформаційне забезпечення — важливий елемент автоматизо­ваних інформаційних систем обліку, призначений для відобра­ження інформації, що характеризує стан керованого об'єкта і є основою для прийняття управлінських рішень.

У процесі розроблення інформаційного забезпечення слід визначити:

  • склад інформації, що охоплює перелік інформаційних одиниць або сукупностей, потрібних для розв'язання комплексу задач;

  • структуру інформації та перетворення її, тобто формування показників документів;

  • характеристики руху інформації, тобто обсяг потоків, маршрути, терміни;

> характеристику якості інформації;

> способи перетворення інформації.

Організація інформаційного забезпечення ведеться паралель­но з програмним забезпеченням та інформаційною технологією, зорієнтованою на кінцевого користувача. Інформаційне забезпе­чення інформаційної системи поділяється на позамашинне й внутрішньомашинне.

  1. Призначення та структура інформаційної системи маркетингу. Основні види інформаційних технологій маркетингу.

Інформаційна база підсистеми «Маркетингові дослідження товару», як і інформаційна база інших функціональних підсистем маркетингу, складається з внутрішньої поточної інформації та зовнішньої інформації. Внутрішня поточна інформація складається з таких груп інформації:

- інформація про технічні, конструкторські та технологічні характеристики товарів, які вже випускаються, і товарів, які знаходяться на стадії розроблення;

- характеристики тари, упаковки;паспортні характеристики аналогічних виробів, які випускаються іншими виробниками.

Ця інформація потрапляє в систему з АРМів конструкторського відділу та відділу головного технолога у вигляді структурованих файлів і має нормативно-довідковий характер. З бухгалтерії надходять дані про обіг коштів, бухгалтерсько-фінансова звітність, дані про обсяги витрат і рівень отриманих доходів. Джерелом зовнішньої інформації слугують клієнтурні ринки, покупці, контактні аудиторії, органи державного управління, статистики, а також друковані видання, які поділяються на джерела постійної невибіркової дії та канали комунікації вибіркової дії.

З метою отримання додаткової інформації, пов’язаної з дослідженням товарів на підприємстві (фірмах), використовують джерела інформації, що формуються в результаті проведення спеціальних маркетингових досліджень. Отримані дані потребують спеціального оброблення, етапами якого є: класифікація інформації, кодування, уніфікація та стандартизація первинної інформації.

Результати розрахунків з маркетингового дослідження товару можуть нагромаджуватися й утворювати динамічні ряди, які надають цінну інформацію про сталі закономірності ринку та його складових.

Зовнішня та внутрішня інформація може складати базу даних підсистеми маркетингового дослідження товарів.

Задачі

1.1. Дослідження якісних і кількісних властивостей продукції, товарів і послуг

1.2. Аналіз рівня конкурентоспроможності продукції (товарів, послуг)

1.3. Аналіз рівня задоволення споживачів властивостями товарів чи послуг

2.1. Оптимізація асортиментного плану випуску продукції

2.2. Оптимізація збуту продукції (товарів) за ринками збуту

3.4. Аналіз ритмічності збуту

3.3. Аналіз життєвого циклу товарів

3.2. Аналіз відхилення реального збуту від планового збуту за каналами збуту,

3.1. Облік відвантажування та реалізації продукції (товарів)

3.5. Аналіз рентабельності окремих видів продукції