Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка диплом.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
847.36 Кб
Скачать

5.5. Пожежа безпека на виробництві.

Запобігання пожежам і вибухам і успішна боротьба з ними забезпечуються, перш за все, пожежно-профілактичними заходами.

Пожежна профілактика - найважливіша частина протипожежного захисту і є комплексом заходів, що проводяться як в період проектування і будівництва підприємств, так і в процесі їх експлуатації.

Заходи щодо пожежної профілактики розділяються на: організаційні, технічні, режимні, експлуатаційні.

Організаційні заходи передбачають правильну експлуатацію машин і внутрішньозаводського транспорту, правильне утримання будівель, території, протипожежний інструктаж робітників і службовців, організацію ДПД, пожежно-технічних комісій, видання наказів з питань посилення пожежної безпеки і т.д.

Технічні заходи: дотримання протипожежних правил, норм при проектуванні будівель, при упорядкуванні електропроводки і устаткування, опалювання, вентиляції, освітлення; правильне розміщення устаткування.

Заходи режимного характеру: заборона куріння в не встановлених місцях, проведення зварювальних і інших робіт, пов’язаних з вогнем, в пожежонебезпечних приміщеннях і ін.

Експлуатаційні заходи: своєчасні профілактичні огляди, ремонти, випробування.

Відповідно до протипожежних норм всі виробництва по вибуховій, вибухопожежній і пожежній небезпеці підрозділяються на наступні категорії: А (вибухопожежонебезпечні), Б (вибухопожежні), В (пожежонебезпечні), Г (пожежонебезпечні, де використовуються негорючі речовини і матеріали в гарячому, розжареному і розплавленому стані), Д (пожежонебезпечні, де обертаються негорючі матеріали в холодному стані).

Серед засобів пожежогасіння на виробництві можна назвати: первинні засоби пожежогасіння призначені для ліквідації вогню в первинній стадії його розвитку (ящики з піском, діжки з водою, відра, покривала, багри, ломи, сокири, вогнегасники); швидкий виклик підрозділів пожежної охорони; автоматичні установки пожежогасіння (водяні, пінні, газові, порошкові).

Висновки. У даному розділі бакалаврської роботи розглянуто загальні питання охорони праці і техніки безпеки на робочих місцях приміщення бібліотеки по створенню безпечних та здорових умов праці, спрямованих на збереження здоров’я і працездатності людини в процесі трудової діяльності, проведена оцінка виробничого шуму.

Висновок

Результатом бакалаврської роботи є створення WEB-сайт для компанії СНВФ «Хіммаш Компресор-Сервіс» ТОВ, що займається постачаннями, ремонтом і технічним обслуговуванням компресорної, газоохолоджувальний техніки. Розроблений WEB-сайт дозволяє автоматизувати процеси доступу до інформаційних ресурсів компанії че рез Інтернет і робить можливим здійснення замовлень на поставку обладнання, прийом заявок на ремонт, технічне обслуговування копіювальної та комп'ютерної техніки, інформаційний обмін між компанією і потенційними клієнтами. У процесі дослідження предметної області визначено область діяльності компанії СНВФ «Хіммаш Компресор-Сервіс» ТОВ, яка може бути автоматизована і прийнято рішення про створення WEB-сайту здатного донести необхідну інформацію до численної публіки. У ході постановки задачі визначена мета розробки, призначення і вимоги до WEB-сайту. Розроблено передбачуваний варіант функціонування, визначено мету, які можуть бути досягнуті з його допомогою, розроблено концепцію та сценарій WEB-сайту. Розглянуто питання реєстрації доменного імені та публікації WEB-сайту .. Для публікації інформаційних матеріалів і створення структури сайту використаний мова розмітки гіпертекстових сторінок HTML - як найпоширеніший в середовищі Інтернет. Створена структура WEB-сайту на мові HTML надає кінцевому користувачеві ефективну навігацію по сайту завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу. Застосування CSS робить редагування сайту зручним, полегшує програмний код, створює привабливий дизайн. Застосування методу підключення сторінок з часто повторюваною фрагментом коду роблять загальний розмір WEB-сайту набагато менше, дозволяють змінювати дизайн сайту і призначення посилань, на всіх сторінках вносячи зміни лише в один

підключається файл. Визначення методів тестування для кожного завдання дозволило створити механізм випробувань, що охоплюють всі аспекти роботи WEB-сайту. Позитивні результати випробувань показали готовність WEB-сайту до впровадження в дослідну експлуатацію, за всіх завдань були отримані позитивні результати. Тестові випробування показали хорошу придатність WEB-сайту для реалізації поставлених завдань, а також до умов функціонування.

Розроблений в ході бакалаврської роботи WEB-сайт є «швидким варіантом» тобто містить в собі ті нечисленні функції, які властиві професійним сайтам. Створений WEB-сайт є витвором одного розробника - автора даної бакалаврської роботи, в той час як професійної розробкою сайтів займаються групи людей WEB-дизайнери, маркетологи, психологи, програмісти і чітко розмежовують функції кожного учасника. Тому протягом тестової експлуатації WEB-сайту необхідно проаналізувати ефективність його роботи та визначити слабкі місця для виправлення в майбутньому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]