Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_praktika_pravka.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
375.3 Кб
Скачать

3. Оформлення звіту про проходження практики та його захист

3.1. Зміст та оформлення звіту

Пояснювальна записка до звіту з практики повинна мати наступні складові частини, які необхідно розташовувати у нижченаведеному порядку:

  1. Щоденник практики (Додаток Б).

  2. Титульна сторінка (Додаток А).

  3. Індивідуальна програма практики (Додаток В).

  4. Зміст.

  5. Вступ.

  6. Основна частина.

  7. Висновки.

  8. Список використаної літератури.

  9. Додатки.

Опис вивчених фінансових явищ повинен бути стислим, зрозумілим, супроводжуватись усіма необхідними цифровими даними, графіками, схемами та рисунками.

Титульна сторінка має єдину форму та реквізити для всіх звітів (Додаток А).

Звіт друкують машинописним способом або на комп'ютері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм) через 1,5 міжрядкових інтервали (до тридцяти рядків на сторінці). Мінімальна висота шрифту 1,8 мм (14 пт, Times New Roman). Обсяг звіту про проходження практики становить 40-50 сторінок. Текст звіту друкують, залишаючи береги таких розмірів: лівий – не менше 20 мм, правий – не менше 10 мм, верхній – не менше 20 мм, нижній – не менше 20 мм. Шрифт друку повинен бути чітким з однаковою щільністю тексту, стрічка – чорного кольору середньої жирності. Звіт має бути переплетеним.

Вписувати в текст звіту окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Основна частина звіту про проходження практики суттєво відрізняється за видами практики.

Основна частина звіту про проходження фінансово-виробничої практики повинна складатись із трьох розділів.

Перший розділ присвячений характеристиці місця проходження практики. Наводяться основні дані щодо розташування місця проходження практики, його включення в організаційні структури вищого рівня (стосовно державних установ і філіалів підприємств, установ та організацій), опис основного виду діяльності, характеристика організаційної структури, характеристика системи фінансового управління, опис місця роботи практиканта із зазначенням його основних посадових обов’язків. Обсяг першого розділу для фінансово-виробничої практики повинен складати не більш як 10 сторінок (Додаток Д).

Другий розділ повинен бути присвячений опису результатів виконання типової програми практики. Характеризуються отримані форми звітності, напрями їх використання в управлінській діяльності підприємства чи установи, характеризується документообіг в установі. Обсяг другого розділу повинен складати не більш як 12 сторінок.

Третій розділ містить результати первинного аналізу фінансово-економічної інформації за індивідуальною програмою практики, узгодженої з науковим керівником. Як правило, для аналізу обирається напрям, що відповідає одному із пунктів типової програми практики. Аналіз полягає у визначенні якісних і кількісних закономірностей у динаміці вартісних характеристик діяльності установи, їх структурного співвідношення за окремими формами звітності тощо.

Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до тексту без урахування відступу абзацу. Крапку після слів ЗМІСТ, ВСТУП і т.д. не ставлять. Заголовки підрозділів – маленькими літерами (крім першої великої) також симетрично до тексту. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Кожну структурну частину роботи (ЗМІСТ, ВСТУП і т.д.) починають із нової сторінки. Після заголовка текст починають друкувати через два рядки.

Приклад оформлення заголовків:

РОЗДІЛ 1

СКЛАД ТА СТРУКТУРА ОБІГОВИХ КОШТІВ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]