Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА 6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
132.61 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 6

Тема: Створення, редагування, форматування текстів з різними об'єктами.

Мета: Навчитись створювати, редагувати та форматувати тексти з різними об'єктами.

1 Теоретична частина Вставка зображень у документ

Графічні об'єкти в документ Word вставляються дуже просто. Ви можете скопіювати картинку з будь-якого джерела - веб, сторінки або іншого документа, а потім вставити з буфера обміну в потрібне місце поточного документа.

Вставка малюнків з допомогою області завдань Кліп

Крім того, у Word існують можливості зберігання і відкриття різних графічних файлів безпосередньо в програмі. Для роботи із зображеннями служить область завдань Кліп. З її допомогою можна працювати як з растровими, так і з векторними зображеннями.

Щоб відкрити цю область завдань, перейдіть на вкладку Вставлення на стрічці і в групі Ілюстрації натисніть кнопку Кліп.

Щоб знайти підходяще зображення в області завдань Кліп, наберіть у рядку Шукати ключове слово, після чого натисніть кнопку Почати. Якщо залишити рядок Шукати порожній, програма покаже всі доступні зображення.

Щоб обмежити пошук який-небудь темою, налаштуйте списки Переглядати і Шукати об'єкти. У першому вказуються колекції, в яких потрібно проводити пошук, а в другому - типи файлів (картинки, фотографії, звуки та ін.)

За умовчанням доступні три колекції.

* Мої колекції - до неї входять всі папки жорсткого диска, які містять картинки.

* Колекції Microsoft Office - починаючі користувачі найчастіше працюють саме з цими зборами зображень, яке входить в поставку Microsoft Office.

* Веб-колекції - дозволяє розширити збори картинок Word за допомогою зображень, доступних на інтернет, ресурсі Office Online (для його використання потрібно підключитися до Інтернету).

Відповідні заданим критеріям зображення будуть відображені у вікні попереднього перегляду. Ви можете переглядати їх за допомогою смуги прокручування.

Щоб вставити картинку в документ, зробіть наступне.

1. Встановіть курсор в потрібне місце документа.

2. Клацніть на картинці один раз. У результаті вона буде вставлена ​​в документ.

3. Ви також можете підвести покажчик до зображення, клацнути на стрілці в правій його частині і вибрати команду Вставити.

Перед вставкою зображення у файл можна проглянути його у збільшеному розмірі і вивчити його параметри. Для цього зробіть наступне.

1. Підведіть покажчик до цікавого для вас малюнку.

2. Клацніть на стрілці праворуч від зображення.

3. Виберіть рядок Перегляд і властивості.

Для перегляду параметрів зображень у діалоговому вікні Перегляд і

властивості необов'язково викликати його щоразу для нового малюнка. Щоб

вибрати зображення, скористайтеся кнопками ≤ і ≥ в області Підпис.

Вставка ілюстрацій з файлу

Досить часто в документ потрібно вставити який то малюнок, який зберігається на жорсткому диску комп'ютера. Для цього перейдіть на вкладку Вставлення і в групі Ілюстрації клацніть на кнопці Малюнок.З'явиться вікно вставки зображення, аналогічне вікну відкриття файлу .. У цьому вікні слід перейти в папку, в якій зберігається ілюстрація, виділити назву потрібного файла і натиснути кнопку Вставити.