Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практ.комплексна-3 курс.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
135.17 Кб
Скачать

9. Облік готової продукції, робіт, послуг і її реалізації.

9.1. Оцінка готової продукції, робіт, послуг.

9.2. Документальне оформлення і облік надходження готової продукції на склади.

9.3. Документальне оформлення і облік відвантаження готової продукції зі складів покупцям та

замовникам.

9.4. Калькулювання собівартості готової продукції.

10. Облік дебіторської заборгованості.

10.1. Визначення і види дебіторської заборгованості.

10.2. Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги.

10.3. Облік векселів отриманих.

10.4. Облік іншої дебіторської заборгованості.

11. Облік зобов'язань.

11.1. Визнання, оцінка і класифікація зобов'язань.

11.2. Облік забезпечення майбутніх витрат і платежів.

11.3. Облік довгострокових зобов'язань.

11.3.1. Облік довгострокових кредитів банків.

11.3.2. Облік інших довгострокових фінансових зобов'язань.

11.4. Облік поточних зобов'язань.

11.4.1. Облік короткострокових кредитів банків.

11.4.2. Облік зобов'язань, забезпечених виданими векселями.

11.4.3. Облік кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги.

11.4.4. Облік зобов'язань по платежах у бюджет.

11.4.5. Облік зобов'язань по платежах у загальнодержавні позабюджетні і страхові фонди.

11.4.6. Облік інших поточних зобов'язань.

11.5. Облік доходів майбутніх періодів.

12. Облік власного капіталу.

12.1. Визначення власного капіталу, його структура і призначення.

12.2. Статутний капітал акціонерного товариства.

12.2.1. Порядок формування і зміни статутного капіталу.

12.2.2. Акції, їх типи і категорії.

12.2.3. Здрібнювання і консолідація акцій.

12.2.4. Продаж акцій.

12.3. Неоплачений капітал.

12.4. Додатковий капітал.

12.5. Нерозподілений прибуток.

12.6. Резервний капітал.

12.7. Дивіденди.

12.8. Вилучений капітал.

12.9. Зміни розміру статутного капіталу.

Окремим завданням під час проходження практики є повний збір інформації для підготовки і написанню курсових робіт з дисципліни «Аудит» у 7 семестрі і з дисципліни «Звітність підприємства» у 8 семестрі навчального плану.

Курсова робота з дисципліни «Аудит» передбачає висвітлення питань, які будуть вивчені студентами з цієї дисципліни і має наступну структуру:

1. У вступі обгрунтовується актуальність обраної теми, формулюється мета курсової роботи і визначається перелік задач, які передбачається вирішити в процесі написання роботи.

2. В першому розділі курсової роботи визначаються загальні теоретичні положення, що стосуються об’єкту дослідження, а також складаються організаційні документи і проводяться процедури, що передують етапу проведення аудиту. Зокрема, в даному розділі проводиться попереднє обстеження галузі, до якої належить базове підприємство; дається його коротка правова і організаційно-економічна характеристика; складається лист-зобов’язання аудитора до замовника з метою роз’яснення призначення, особливостей аудиту об’єкту дослідження, розподілу обов’язків між аудитором і замовником, а також договір на проведення аудиторських послуг; визначається величина загальної і індивідуальної суттєвості, заздалегідь обгрунтувавши обрану базу для розрахунку цього показника; проводиться розрахунок рівня аудиторського ризику на підставі запропонованих або самостійно розроблених тестів і анкет; складається бюджет витрат часу на проведення аудиту, план і програма аудиту; обгрунтовується необхідність залучення експертів; проводиться вивчення, оцінка і тестування системи внутрішнього контролю; вибираються і обгрунтовуються методи і прийоми для проведення аудиту об’єкту дослідження.

3. Другий розділ містить опис аудиторських процедур, проведених на базовому підприємстві, відповідно до розробленої в першому розділі програми аудиту і обраних методів і прийомів. Процес написання даного розділу супроводжується формуванням робочих документів і збором аудиторських доказів.

4. У третьому розділі курсової роботи у відповідності з поставленими завданнями проводиться аудит економічних показників, що характеризують об’єкт дослідження на підставі практичних матеріалів обраного підприємства, установи чи організації. В залежності від обраної теми третій розділ повинен містити наступні питання:

  • аналіз динаміки та структури об’єкта дослідження;

  • розрахунок окремих економічних показників стану та ефективності використання об’єкта

дослідження;

  • факторний аналіз об’єкта дослідження;

  • визначення резервів підвищення або зниження окремих показників з обраної теми;

  • перспективний аналіз економічних. які пов’язані з об’єктом дослідження, який повинен містити у тому числі побудову економіко-математичної моделі залежності обраного результативного показника від декількох факторних.

5. Висновки узагальнюються в аудиторському звіті і аудиторському висновку за підсумками проведеного аудиту. При цьому слід зазначити, що аудиторський звіт є висновками за підсумками роботи, містить рекомендації по усуненню виявлених недоліків і пропозиції по удосконаленню організації і ведення обліку і контролю, а також складання звітності. Крім того, в аудиторському звіті необхідно зробити висновки за підсумками проведеного аналізу, зосереджуючи увагу на негативних та позитивних тенденціях у проведених розрахунках, та надати рекомендації щодо поліпшення економічного стану підприємства в частині проведеного аналізу. Звіт складається в довільній формі. Аудиторський висновок готується у відповідності з вимогами міжнародного стандарту аудиту 700 «Аудиторський висновок про фінансову звітність», вигляд і форма якого залежать від ступеня достовірності даних обліку і звітності базового підприємства.

Для підготовки курсової роботи необхідно ознайомитись із системою внутрішнього контролю підприємства (організації), матеріалами інвентаризації, актами перевірок внутрішніх або зовнішніх аудиторів, ревізорів, спеціалістів податкової інспекції та пенсійного фонду.

Зібрана під час практики інформація в подальшому буде використовуватись для написання дипломної роботи.