Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVA_PRAKTIKA.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
258.56 Кб
Скачать

Висновки

Село М.Раковець розташоване в гірській частині у підніжжі гори Китиця Історичні згадки про село : в 1400 році виникло село, перше поселення графа Раковція звідси і пішла назва села. Площа території сільської ради, характеристика місцевості 20,14 кв.км., в тому числі 13,75 кв.км. лісових масивів держлісу Населення складає - 3 097 жтелів. Архітектурні, історичні памятки: памятник Воїнам-визволителям. Природні багатства,розвідані корисні копалини: карєр по виготовленню бруківки,камінь-андезит, обсидіан. Відомі люди - вихідці з села: Фединець О.В.– професор-хірург.

Малораковецька сільська рада знаходиться в Закарпатській обл., Іршавського Р-Н, вул. Центральна буд. 5,руководитель ЛЯХ Е.Ю.

Тел. -30221

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату:

Халак Федір Богранович -начальник відділу ,тел. (03144) 2-32-31

Основним завданням відділу є:

· взаємозв’язок райдержадміністрації з районною радою, виконавчими комітетами сільських та міської рад;

· перевіряє роботу відділів, управлінь та інших служб РДА, виконкомів місцевих рад;

· готує проекти перспективних і поточних планів роботи;

· здійснює заходи по підготовці та проведенню колегій, нарад при голові РДА;

· організовує навчання працівників апарату РДА;

· вивчає стан організаційної роботи у виконкомах сільських та міської рад, надає їм методичну, консультативну допомогу у поліпшенні управлінської роботи, консультує кадри РДА з питань, віднесених до компетенції відділу;

· систематично аналізує кадрове забезпечення державної служби у виконавчих органах влади, визначає потребу в кадрах, здійснює заходи, спрямовані на дальше поліпшення якісного складу державних службовців, веде звітно-облікову документацію та статистичну звітність з цих питань;

· готує необхідні документи для представлення працівників до нагородження державними нагородами;

· організовує підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації державних службовців, вносить пропозиції про форми навчання.

Сектор контролю апарату:Коростіль Олександр Олександрович -завідувач сектору,тел. (03144) 2-28-62

Основними завданнями сектору є:

· здійснення контролю за виконанням структурними підрозділами РДА актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, розпоряджень і доручень голови РДА за станом роботи з реагування на запит і звернення народних депутатів України та депутатів місцевих рад, а також аналіз причин порушення строків виконання документів і внесення пропозицій щодо їх усунення;

· інформування голови РДА про стан виконання документів та роботи з реагування на запит і звернення депутатів всіх рівнів;

· підготовка проектів розпоряджень і доручень голови РДА з питань, що належать до компетенції структурного підрозділу з контролю.

Загальний відділ апарату - Керечанин В.В.- начальник відділу;сектор роботи зі зверненнями громадян апарату - Роман Е. І.; відділ фінансово-господарського забезпечення апарату - Роман М. М.-начальник відділу

На селі немає вищої і відповідальнішої посади, аніж посада сільського голови. Опікуватися проблемами громади, робити все, аби людям жилося краще – ось, певно, основні критерії, важелі в його роботі. Дуже багато залежить від людини, що займає цю посаду. В цьому плані можна з упевненістю сказати, що посаду займає саме така людина, яка всім своїм серцем вболіває за достойне життя громади, та її добробут.

Основним завданням у сільського голови став благоустрій населених пунктів сільської ради.

В першу чергу, порадившись з депутатами, почали ремонтувати дороги – погрейдерували, засипали піском, поремонтували капітально вул. Щорса і Куйбишева.

Зайнялись благоустроєм кладовищ, залучивши до цього безробітних, які виконують громадські роботи, засуджених до громадських робіт, з їх допомогою проводяться і до цього часу вирубки кущів і благоустрій вулиць села, побілка дерев і стовпів по вулицях.

Одним із пріоритетів діяльності сільської ради є забезпечення роботи об’єктів соціальної інфраструктури. З метою економії газу в сільській дільничній лікарні проведена реконструкція котельні, що дало змогу зекономити в декілька разів витрати газу, а також підняти тепловіддачу самої системи.

За рахунок коштів з місцевого бюджету, які отримані з продажу землі приватним підприємцям було:

- побудовано міст по вул. Енгельса – 24 тис. грн.;

- здійснено освітлення вулиць в с. Новгородське;

- здійснена реконструкція водогону в цьому селі;

- здійснено освітлення центральних вулиць (Леніна та Сумська)– 28,9 тис. грн.;

- побудовано містковий пішохідний перехід по вул. Лебединська.

Сільська рада постійно опікується проблемами культури. За короткий період часу занедбаний сільський Будинок культури перетворився на новобудову із сучасних матеріалів: це і новий дах, і євроремонт, який майже повністю завершений на сьогоднішній день. В дану реконструкцію вже вкладено більше 400 тис. грн.

Не проходить повз увагу голови і патріотичне виховання підростаючого покоління:

- проведена реконструкція меморіалу загиблим воїнам в центрі села;

- побудований пам’ятний знак жертвам голодомору (в планах встановити пам’ятник, при цьому пам’ятний знак у вигляді хреста буде перенесено на кладовище, на місце масових поховань;

- флагшток – до Дня прапора в центрі.

Адже на очах відроджується центр села:

- побудована огорожа парку;

- проводиться реконструкція аварійної адмін. будівлі сільської ради;

- здійснюється реконструкція краєзнавчого музею (незабаром буде відновлена його робота).

В найближчих планах виконкому сільської ради:

- будівництво в центрі села, на місці нині існуючого – нового торгівельного майданчика з сучасними прилавками і торговими рядами;

- благоустрій центру села і прилеглих територій;

- будівництво нового мосту;

- ремонт доріг в селах, що підпорядковані Сільській раді.

Щовесни в сільському парку працівниками сільської ради проводиться висаджування як фруктових так і декоративних дерев. Тут же розбиті квітники, які прикрашають село до пізньої осені.

За кошти громади і СЗАТ «Маяк» побудовані хрести по трасі, деяким вулицям села були виділені кошти на завершення будівництва газопроводів.

Всі перераховані роботи проводяться лише після їх обговорення на сесіях сільської ради разом з депутатами, членами виконкому, які плідно працюють над розв’язанням проблем розвитку сільської ради, життя її громади.

Ось лише за останній рік:

- проведена газифікація села , де 60 тис. грн. – кошти місцевого бюджету;

- газифікована вулиця Енгельса – 58 тис. грн. – також кошти громади;

- проводиться газифікація вул. Маяковського;

- проведений капітальний ремонт дороги вулиць Воздвиженської і Пролетарської - 19 тис. грн.;

- разом з СЗАТ «Маяк» побудований міст і став по вул. Сумській кошторисна вартість робіт склала 193 тис. грн;

- побудований міст по вул. Чапаєва;

- проведена робота по підготовці до святкування 350-ти річчя села .

На сьогоднішній день відновлена робота комунального підприємства, яке виконує роботи по ремонту об’єктів соціальної сфери, водогонів і т.д.

Хоч як тяжко, в даний час, не живеться, але ні на хвилину не припиняв своїх занять народний хор Будинку культури, який постійно бере участь в усіх заходах як районного, так і обласного рівнів.

Багато ще планів, але є впевненість, що мине деякий час і вони стануть реальністю.

Соціально-економічні проблеми і пропозиції стосовно їх вирішення:

· Реконструкція дитячого садочка «Пролісок».

· Реконструкція спортивного залу на базі дитячого садочка «Дзвіночок».

· Реконструкція пам’ятника загиблим воїнам на Центральному кладовищі.

· Реконструкція торгового майданчика в центрі села.

· Завершення ремонту сільського Будинку культури.

· Будівництво мосту через р. Боромлю по вул. Пролетарській

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]