Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зв т (адм н. практика).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
115.71 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник Управління ДАІ

ГУМВС України в Харківській області

полковник міліції

І.І. Швидкій

“____” липня 2011 року

ЗВІТ

про підсумки проведення навчальної практики

Донецького юридичного інституту ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка

курсанта 314-го навчального взводу рядового міліції

Прокопенка Олександра Юрійовича

на посаді: інспектора з адміністративної практики ДАІ

місце практики: ВДАІ м. Лозова при УДАІ ГУМВС України в Харківській області

період практики: з “20” червня 2011 року по “08” липня 2011 року

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Відповідно до навчальних планів і програм факультету БДР Донецького юридичного інституту ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка та згідно з нормативними актами Міністерства освіти та науки України і Міністерства внутрішніх справ України на підставі "Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України", затвердженого наказом МВС України від 25 січня 2008 року № 30, наказу МВС України від 25.11.2003 № 1444 «Про організацію професійної підготовки рядового і начальницького складу МВС України», наказу МВС України від 14.02.2008 № 69 «Про затвердження Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах МВС України» було організовано та проведено навчальну практику у підрозділах державної автомобільної інспекції територіальних органів внутрішніх справ за місцем мешкання на посадах інспекторів з адміністративної практики ДАІ без призначення на посаду.

Наставником на період стажування був закріплений начальник ВДАІ по обслуговуванню м. Лозова, Лозівського району та АТІ ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Тиченко Олександр Іванович.

Під час проходження практики керувався вимогами наступних нормативних документів: Законів України «Про міліцію», «Про дорожній рух», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» від 24 вересня 2008 року № 586-VI, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Указом Президента України від 20.11.2007 №1127/2007 «Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху», постановами Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 № 341 «Про затвердження положення про державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ», від 17.12.2008 № 1102 «Про затвердження порядку тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках», від 17.12.2008 № 1103 «Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду», від 28.10.2003 № 1615 «Настанова про заходи Державтоінспекції щодо забезпечення безпеки дорожнього руху», від 17 грудня 2008 р. № 1086 «Про затвердження Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія, талона про проходження державного технічного огляду і ліцензійної картки на транспортний засіб та їх повернення», від 27.03.2009 № 111 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України», від 28.07. 2007 № 259 «Про затвердження примірної структури підрозділів ДАІ, підпорядкованих ГУМВС, УМВС», від 30.03.2007 № 15 «Про вдосконалення форм звітності про роботу Державтоінспекції щодо профілактики аварійності та злочинності на автомобільному транспорті», від 26.02.2009 № 77 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

Стан аварійності за 6 місяців 2011 року наданий у додатках № 1, 2, 3.

Характеристика міста (територія, кількість населення, установ та інше) в якому проходив практику, надані у додатку № 4.

ІІ. ВИКОНАНА ОСНОВНА РОБОТА

Протягом проходження навчальної практики я виконував наступну роботу:

1) реєстрував адміністративниі протоколи в книзі обліку матеріалів про правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху;

2) направляв сповіщення порушникові ПДР через телеграму зі змістом про прибуття до ВДАІ для подальшого провадження у справі;

3) проводив облік адміністративних матеріалів, що надійшли поштою з різних регіонів України для належного оформлення чи провадження у справах;

4) оформлював супровідні документи для направлення постанов про адміністративні правопорушення у відділення ДВС районів м. Донецька для примусового стягнення штрафних санкцій за порушення ПДР на вимогу Закону України «Про виконавче провадження»;

5) заповнював супровідні листи для направлення адміністративних матеріалів для розгляду справи в суді;

6) здійснював прийом громадян з питань сплати штрафних санкцій за порушення ПДР;

7) формував архівні матеріали;

8) вносив дані в АІПС «АПРА»;

9) готував та відправляв адміністративні матеріали для розгляду в суді.

Функціональні обов'язки інспектора адміністративної практики:

- Здійснює постійний контроль за правомірністю складання адміністративних протоколів та інших процесуальних документів, правильним і обґрунтованим вжиттям заходів впливу щодо порушників правил.

- Здійснює облік матеріалів про порушення правил, перевіряє обґрунтоване та правильне їх складання, готує (надсилає за місцем проживання порушника) матеріали для їх розгляду компетентними службовими особами.

- Контролює проходження адміністративних матеріалів, вживає заходів щодо своєчасного й правильного виконання постанов про накладення адміністративних стягнень, надає практичну та методичну допомогу особовому складу підрозділу ДАІ з питань дотримання законності у правозастосовній діяльності.

- Розглядає адміністративні матеріали та приймає відповідні рішення в межах своєї компетенції. Здійснює в разі потреби додаткову перевірку в адміністративних справах.

- Щомісяця узагальнює й аналізує діяльність підрозділу щодо застосування заходів впливу до порушників. За результатами аналізу з урахуванням аварійності на території обслуговування готує пропозиції щодо вдосконалення нагляду за рухом і підвищення ефективності вживання заходів впливу.

- Щомісячно отримує в медичних установах відомості про осіб, доставлених на огляд для встановлення стану сп'яніння.

- Бере участь у підготовці інформації про стан дисципліни серед учасників дорожнього руху для органів виконавчої влади, автогосподарств та інших організацій. Готує пропозиції про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню порушень правил.

- Здійснює перевірки за запитами щодо осіб, затриманих за порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, п’ятою, шостою статті 121, частинами першою, другою та третьою статті 130, частинами першою та другою статті 128 КУпАП з метою виявлення фактів повторності їх вчинення.

- Проводить заняття в системі службової підготовки та бере участь у проведенні інструктажів нарядів, які заступають на службу, з питань заходів впливу до порушників, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення тощо з метою підвищення професійної підготовки особового складу підрозділу.

- Здійснює облік та видачу бланків адміністративних протоколів і контролює їх використання.

- Розглядає листи, скарги та заяви громадян щодо необґрунтованості дій інспекторів підрозділу, пов'язаних з адміністративною діяльністю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]