Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт 2011 Гідросила Лєдо.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.07.2019
Размер:
155.7 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Кіровоградський національний технічний університет

Кафедра «Металорізальні верстати та системи»

ЗВІТ

З проходження технологічної практики

Виконав: студент групи ІМ-09-2

Заремба Віктор Миколайович

Перевірили:

Керівник практики від підприємства

_____________________ «______» Дата:

Керівник практики від університету

_____________________ «______» Дата:

Кіровоград 2011

Зміст

Вступ

  1. Історія розвитку підприємства ………………………………………………4

  2. Продукція, що виготовляється підприємством, її значення для економіки країни …………………………………………………………………………6

  3. Структура підприємства та схема керування завадом…………………….8

  4. Комплексний технологічний процес механічної обробки ………………15

  5. Основні обов`язки та право майстра виробничої дільниці, цеху ……….17

  6. Технологічні процеси, які використовуються в цеху ……………………19

  7. Організація одного робочого місця на одну із операцій заданої деталі ..20

  8. Порядок здачі та приймання готової продукції відділом технічного контролю ……………………………………………………………………21

  9. Охорона праці та техніка безпеки в цеху та на робочих місцях ………..23

  10. Організація промислової санітарії цеху…………………………………..26

  11. Організація протипожежної безпеки цеху ……………………………….27

  12. Заходи по попередженню браку виробів …………………………………28

Висновок …………………………………………………………………………..30

Використана література ………………………………………………………….32

Додатки

Вступ

Металорізальні верстати – це саме те обладнення без якого не може обійтися завод чи фірма, що виготовляють продукцію, яка підлягає механічній обробці і не тільки.

Призначення металорізальних верстатів:

  • Виробництво механізмів і машин (деталей);

  • Виробництво інструментів та їх обслуговування;

  • Виробництво приладів та ін.

Ми живемо в постійному прогресуючому світі. Розвиток обчислувальної техніки дає можливість використовувати більш потужні верстати, які із заготовки, в процесі роботи станка виготовляють готову деталь. Ефективна розробка верстатів, проектування та впровадження науково технічного прогресу дає широке коло можливостей використання.

Комплексна механізація і автоматизація процесів виробництва металорізальних верстатів забезпечуються широко розвиненою спеціалізацією виробництва.

Кількість і якість станків характеризує один з пунктів потужності держави, тому завдання держави є постійне удосконалення існуючого обладнення та виробництво нового з використанням обчислювальної технікию. Підтримуючи таку політику можливо отриамти високопродуктивні верстати.

  1. Історія розвитку підприємства

Кіровоградський завод «Гідросила Лєда» провідне підприємство в галузі сьльськогосподарского і тракторного машинобудування ао виробництву гідравлічних насосів і двигунів та гідравлічних трансмісій для гідросистем тракторів, комбайнів та інших сьльськогосподарських машин народного господарства.

В кінці 20-х, початку 30-х років гостро постала проблема ліквідації безробіття і працевлаштування молоді, з цією цілю президіум товариства «Помощь» 14 лютого 1930 р. було організована слюсарно-механічна майстерня в жовтні 1933 р. переросла в ливарно-механічний завод тоді вже на заводі працювало 80 чоловік і виготовлялись різного роду ваги, пивні насоси, горни, печі.

У 1934 р. завод поповнився верстатами проведена реконструкція дала можливість виробляти два основних виду продукцій – десяткові ваги та друкарські машини, в великій кількості вироблялись пивні насоси та інші вироби.

3 серпня 1930 р. був переведений із суспільного сектора в державний і перейменований в завод дрібного машинобудування імені 15 річчя Жовтня Виробляв запасні частини по тракторів та сьльськогосподарський машин. Основними з них були циліндри тракторного двигуна, поршневі кільця двигуна.

Під час Великої вітчизняної війни на заводі працювало 271 чоловік. Під час війни завод був повністю знищений. Після війни завод був повністю відновлений.

Колектив підприємства організовує роботу по капітальному ремонту металорізального обладнення, нафтових двигунів, по виготовленні обладнення для МТВС, ремонтну майстерню, для потреб колгоспів та радгоспів. Крім того виробляються деталі до тракторів та сьльсьгосподарських машин.

В 1956 р. завод почав спеціалізуватися по виробництву огрегатів (водяних, масляних насосів і приводів) до бензинового комбайнового двигуна.

За 1958 р. без зупинки виробництва колектив заводу повністю поновив продукцію. Впровадив гідронасоси НШ 32У, основні деталі яких виробляються по першому та другому класу точності, налагоджено випуск водяних насосів до дизельного двигуна. У 1964 р. введений в експлуатацію новий виробничий корпус площею 10000 кв. метрів. До кінця 1965 р. колектив відділу головного конструктора в співдружності з іншими службами заводу вдало закінчив розробку та виготовлення гідронасосів принципово нової патентноспроможньої схеми, продуктивністю і витривалістю перевищуючи попередні в два рази. Починаючи з 1960 р. завод налагодив виробництво цих вузлів. Успішна робота колеутиву заводу неодноразово відмічалася. За успіхи, досягнуті в виконанні прийнятих обов`язків колективу заводу відзначався почесними винагородами. На честь століття з дня народження В.І.Леніна колектив заводу першим серед підприєств області занесений на стенд Трудової Слави, встановлений в центрі міста Кіровограда.

За успіхи досягнуті колективом підприємства в виконанні завдань, свого п`ятирічного плану по виробництву продукції для сьльського господарства Указом Президіума Верховної Ради СРСР від 1 лютого 1971 р. завод нагороджений орденом «занк пошани».