Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
1.9 Mб
Скачать

10.Які обов"язки матроса 1 класу: вахта, суднові роботі?

Матрос 1-го класу підпорядковується боцману. Матрос 1-го класу зобов'язаний: стояти на кермі по магнітному компасу і гірокомпас і переходити з автоматичного керування судном на ручне і назад; знати розташування вантажних приміщень, баластних і танків прісної води, їх вимірювальних і повітряних труб; робити укладку, сепарування і облік вантажу ; знати специфіку навантаження небезпечних вантажів; вміти: користуватися всіма засобами внутрішньої зв'язку та аварійної сигналізації, вести візуальне і слухове спостереження, працювати з вантажним, шлюпкової, якірним, швартовних та палубними пристроями, користуватися рятувальними індивідуальними і судновими засобами, встановлювати кранцевую захист судна, керувати палубними технічними засобами (лебідками, кранами та іншими підіймальними засобами), проводити виміри льял і колодязів; виробляти малярні, такелажні, парусні та інші суднові роботи, включаючи роботи на висоті і за бортом; нести вахту на ходу і стоянці; на наливних суднах знати пристрій і розташування вантажних та зачисних магістралей, вміти маніпулювати основними приводами палубних клінкети.

11.як треба правильно одягати рятувальний жилет?

Одягнути жилет, кишенями вперед. Обтягнути і зав'язати спереду тесемку. Перевірити наявність свистка і підключення до батарейці лампочки. Норма- тнв одягання 1 хвилина.

12.розподіл горизонту на градуси, румби?

В епоху вітрильного флоту кожна частина горизонту розбивалася на вісім основних напрямків - румбів. Ця система називалася румбовой. З розвитком точності судноводіння кожна чверть обрію була розбита на 90 напрямків. Головні румби N і S відзначалися 0 °, а румби W і Ost -90 °.

13.скільки градусів містить один румб?

Всього є 32 компасних румба з кутом 11,25 ° між ними.

14.основні 8 румбів (головних): їх назви і градуси?

Прийнято розрізняти 8 основних румбів горизонту: північ (С), північний схід (С-В), схід (В), південний схід (Ю-В), південь (Пд), південний захід (Ю-3), захід (3), північний захід (С-3). кожен з цих румбив мае 45 градусів.

15.як утримуеться судно на курсі?

На суднах, за бажанням судновласника, встановлюється пристрій "авторульового"​​, який відстежує координати судна і порівнює їх із заданим курсом, а на інших судах тільки ручне управління.

16.як проходить здача і прийом вахти кермових?

Вахтовий помічник капітана перед здачею вахти відволікається від спостереження для взяття і прокладки пеленгів, записи чорнового журналу, для ознайомлення з обстановкою на карті заступає на вахту штурмана і др.

Сменяющий вахтовий помічник приходить на місток найчастіше безпосередньо до початку вахти. У цих випадках не залишається часу для адаптації до обстановки, особливо в темний час доби в районах інтенсивного судноплавства. Якщо заступаючий - старший помічник, то сменившийся - молодший помічник, залишаючись ще деякий час на містку для запису судового журналу.

17.Які сигнали тривог на судні використовуються?

загальносуднових тривога

Людина за бортом

шлюпочная тривога

пожежна тривога

хімічна тривога

напад піратів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]