Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
посібник зем..doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
339.46 Кб
Скачать

Структура і вимоги до виконання індивідуального завдання:

Індивідуальне завдання виконується в обсязі 8-12 сторінок аркуша А4.

( шрифт 14, інтервал 1,5).

Відповідь по кожному питанню індивідуального завдання бути витриманою, відповідно такий структури:

1. Мотивування актуальності того чи іншого питання індивідуального завдання.

2. Визначення загальної мети та поставлених задач при розгляді кожного питання.

3. Зміст роботи повинен мати фактичний, доказовий матеріал, якщо це необхідно - фрагменти документів, аналогії і порівняльний аналіз різних джерел.

4. Використання матеріалів земельного законодавства України з останніми змінами і доповненнями та посилання на них у тексті є загальнообов'язковим (у противному випадку робота зарахована не буде). Не допускається виконання контрольної роботи на основі одного джерела.

5. Висновки в контрольній роботі обов'язкові.

По закінченні виконаної роботи приводиться список використаної літератури (указується: автор, назва роботи, місце і рік видання).

Методичні вказівки щодо виконання контрольних робіт для студентів центру заочної та вечірньої форм навчання з спеціальності «правознавство»

Контрольні роботи виконуються з метою формування та закріплення у студентів теоретичних знань і практичних навичок з навчальної дисципліни «Земельне право».

Завдання контрольних робіт:

  • систематизація, закріплення та розширення теоретичних знань з фахової дисципліни;

  • поглиблення вивчення конкретних проблем, що стосуються земельних правовідносин;

У контрольних роботах мають бути враховані сучасний стан і тенденції розвитку теорії і практики земельно-правових відносин в Україні. Контрольні роботи повинні мати дослідницький характер і бути логічно завершеними.

Кожний студент заочної форми навчання, який вивчає дисципліну «Земельне право» виконує контрольну роботу, якщо її виконання передбачена навчальним планом. Інформація про наявність в навчальному плані контрольної роботи надається студентам від методиста Центру заочної та вечірньої форм навчання з спеціальності «Правознавство»

Контрольна робота виконується в звичайному учнівському зошиті, сторінки роботи нумеруються. Написання контрольної роботи здійснюється одним кольором (чорним, фіолетовим або темно синім) контрастного відтінку з дотриманням інтервалу між рядками. Кожна структурна частина роботи починається з нової сторінки. При написанні обов'язково залишати поля для зауважень. Контрольна робота повинна бути виконана грамотно, без довільного скорочення слів, старанно оформлена. Контрольна робота виконується студентом власноручно (друкування не допускається). У разі виявлення розбіжностей в почерку особи, яка захищає контрольну роботу, і почерку, яким вона виконана, така робота вилучається і анулюється, а студент отримує нове завдання.

Номер варіанту контрольної роботи вибирається за порядковим номером студента в списку групи.

Виконання контрольної роботи поєднує такі елементи:

  • пошук і вивчення основної навчальної літератури за тематикою роботи;

  • добір і вивчення додаткової літератури за тематикою роботи;

  • добір навчального і наукового матеріалу, необхідного для виконання

роботи, та його обробка;

  • написання тексту роботи;

  • оформлення списку використаних джерел.

Відповіді на теоретичні питання повинні бути чіткими та лаконічними.

Виконані контрольні роботи здаються лаборанту кафедри цивільного, трудового та господарського права.

Контроль за якістю виконання контрольних робіт здійснюється викладачем кафедри шляхом перевірки та оцінки виконаної роботи. Успішно виконані роботи підлягають зарахуванню. Не зараховані контрольні роботи підлягають доопрацюванню і повторному поданню на кафедру. При цьому обов’язковим є виконання рекомендацій, що містяться в рецензії на контрольну роботу.

У випадку не зарахування контрольних робіт студент не допускається до здачі заліку.