Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
навчальна програма КД на транспорті.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
46.27 Кб
Скачать

9. Транспортно – експедиційні послуги (теп)

1. Сутність та види транспортно - експедиційних послуг.

Послуга як об’єкт КД експедитора. Види транспортно – експедиційних послуг, вимоги споживачів до якості ТЕП.

2. Організація транспортно – експедиційних послуг.

Операції перевізного процесу, які повинні виконувати перевізники, їх зміст і класифікація. Об’єктивна можливість надання послуг транспортно – експедиційними підприємствами. Права і обов’язки транспортно – експедиційних підприємств. Правове регулювання транспортно – експедиційних підприємств. Порядок виконання транспортно – експедиційних операцій. Комплект документів до транспортно – експедиційних операцій. Відповідальність за ТЕП.

3. Централізоване постачання вантажів.

Вантажні перевезення за способом організації. Особливості централізованої організації перевезень. Централізовані перевезення: сутність, вимоги до організації, вплив зовнішніх факторів на ефективність перевезень. Комплект документів, супроводжуючих централізовані перевезення.

4. Маршрутизація перевезень.

Розробка маршрутів перевезень. Складання графіку доставки вантажів. Сітковий графік. Маятникові і кільцеві маршрути. Основні показники перевізного процесу.

10. Основні і підтримуючі функції транспортних систем

1. Комерційні аспекти тари і пакування.

Об’єктивна необхідність комплексного підходу до вибору тари і пакування при перевезенні вантажів. Споживче і промислове пакування. Захист вантажу від пошкодження при транспортуванні. Контейнеризація. Інформаційна функція пакування. Пакувальні матеріали і тара.

2. Поняття, структура, функції запасів в КД на транспорті.

Загальні поняття про матеріальні запаси. Види запасів,їх характеристика. Функції запасів. Керування запасами.

3. Роль складської інфраструктури в забезпеченні ефективності перевезень.

Види, характеристика і функції складів. Оптимізація структури складського устаткування. Класифікація транспортно – складських операцій. Варіанти зберігання вантажів на складах.

11. Комерційна діяльність на ринку пасажирських перевезень

1. Комерційний підхід до пасажирських перевезень.

Сегментування ринку транспортних послуг. Транспортне обслуговування міських пасажирів. Класифікація ситуацій транспортного обслуговування. Соціальна складова тарифів на пасажирські перевезення.

2. Технології перевезення пасажирів.

Принципи побудови маршрутної мережі міського транспорту. Перевезення пасажирів за метою, дальністю, за часом, за періодичністю. Складання маршруті та графіків пасажирських перевезень. Роль водія в забезпечення надійності пасажирських перевезень.

12.Комерційно-посередницька діяльність

1 . Концепція комерційно-посередницької діяльності.

Поняття, сутність та завдання комерційно-посередницької діяльності. Організаційні форми комерційно-посередницької діяльності. Основні форми організаційних структур управління комерційно-посередницької діяльності з урахуванням їх принципів формування і класифікаційних ознак.

2. Види посередників.

Роль і функції посередників, що діють на споживчому ринку України. Доцільність використання посередників. Промислові, збутові та торговельні агенти, їх особливості і функції. Незалежні оптові посередники: дистриб'ютори "регулярного типу" і дистриб'ютори "нерегулярного типу", їх функції щодо виконання комерційної роботи. Сутнісна характеристика дилерів. Роль і значення брокерів щодо ринку послуг. Структура і зміст посередницьких угод, їх оформлення. Основні принципи визначення розмірів винагороди в групі посередників.

  1. Внутрішньофірмове планування комерційно-посередницької діяльності. Оперативний бізнес-план, як найважливіший документ внутрішньо фірмового планування. Складання бізнес-планів різного призначення. Структура, змісти і характеристика основних розділів бізнес-плану. Роль та значення розробки бізнес-планів торговельними підприємствами з метою одержання інвестицій та доходів.

  2. Бізнес-операція, її зміст та ресурсне забезпечення.

Поняття, сутність бізнес-операції. Етапи послідовного проведення бізнес-операції: формування задуму, планування операції, складання контрактів. Основні елементи ресурсного забезпечення бізнес-операції. Грошовий розрахунок бізнес-операції: матеріальні витрати, витрати на послуги та пов'язані з отриманням кредиту, витрати грошевих засобів на оплату праці і основних засобів.