Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_tekhnologiyi_upravlinnya_personalom.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
318.35 Кб
Скачать

2. Основні принципи технологічної побудови системи уп

-Наявність чітких цілей, розроблених відповідно до стратегії розвитку організації та корпоративних цілей.

- Корегування процедур і методів УП відповідно до змін у зовнішньому та внутрішньому середовищі організації.

- Заінтересованість і підтримка власників та керівництва в реалізації відповідних методів і процедур. Без підтримки і прямого замовлення з боку вищого керівництва та власників неможливо упровадити новітні технології у практику УП

- Наявність відповідного ресурсного забезпечення. Ресурсне забезпечення включає:-організаційно-методичне та документаційне: наявність ефективних методів і процедур, чітка регламентація їх, викладання основних положень у відповідних документах.-Кадрове: наявність висококваліфікованих і компетентних фахівців, високий рівень їхньої мотивації та заінтересованості у реалізації відповідних процедур і досягнення цілей.-інформаційне: наявність відповідного програмного забезпечення, інформаційних систем.-технічні: наявність організаційної та комп’ютерної техніки.-фінансове.

- Відстеження інновацій, впровадження на цій основі нових методичних прийомів і процедур у практику УП.

- Оцінювання ефективності використання різних методів і процедур та прийняття рішень щодо внесення відповідних коректив у практику УП.

3. Предмет навчальної дисципліни «Технології уп», її структура та основні завдання.

Предметом:є технології УП: методичні засоби, прийоми і процедури. Завдання полягають у формуванні у студентів відповідних компетенцій.Майбутні фахівці повинні:

  1. розуміти: -сутність і місце персонал-технологій в УП.- значення використання сучасних методичних підходів і процедур в УП.-принципи технологічної побудови системи УП.-сутність аутсорсингу та рекрутування.-сутність лізингу і виведення персоналу зі штату організації.-значення використання інформаційних технологій в УП.

  2. знати:- технології аналізу робіт і розроблення вимог до кандидатів на вакантні посади.-методи пошуку й залучення кандидатів на вакантні посади.-технології збирання та аналізу інформації про кандидатів на вакантні посади.-основні етапи розроблення й реалізації аутсорсинг-проекту.-стратегії та технології роботи рекрутингових агенцій.-юридичні та організаційні аспекти виведення персоналу зі штату організації.-методичні підходи до розроблення комплесного оцінювання працівників.-інформаційні технології в УП.-показники і методи оцінювання ефективності технологій УП.

  3. Уміти: - складати рекламне оголошення про вакантну посаду.-перевіряти достовірність інформації,для гарантування кадрової безпеки організації

.-формувати пакети тестових завдань залежно від вимог до кандидата на вакантну посаду.-розроблення аутсорсинг-проекти.-визначити економічну доцільність делегування зовнішнім організаціям повноважень щодо виконання окремих функцій УП.-здійснювати стандартний і прямий пошук кандидатів на вакантні посади.-розробляти проекти виведення персоналу зі штату організації.

  1. Володіти стійкими навиками:- аналізу робіт і розроблення вимог до претендентів на вакантні посади.-пошуку і залучення кандидатів на вакантні посади.-підготовки і прведення структурованого інтерв’ю.-розроблення плану рекрутування.-розроблення організаційно-технічного і методичного забезпечення оцінювання працівників.-розроблення комплексної методики оцінювання працівників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]