Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gladkova_O.V._Rinok_finansovih_poslug._Metod._r...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
243.71 Кб
Скачать

Критерії поточної оцінки знань за змістовим модулем

Змістовий модуль 2. Фінансові послуги на окремих сегментах ринку фінансових послуг

Максимальна кількість баллів - 48

Тема 3

Тема 4

Тема 5

Тема 6

12

12

12

12

Відповідно до вимог ЄКТС рівень знань за змістовим модулем 2 оцінюється за кожною темою окремо наступним чином:

42-48 баллів студент отримує за відповідь, у якій у повному обсязі і грамотно висвітлені теоретичні аспекти організації кожного сегменту ринку фінансових послуг, розкрито поточний стан надання фінансових послуг кожним сегментом ринку, показано вільне володіння Законами та іншими нормативно-правовими актами, що регулюють фінансові аспекти кожного з сегментів ринку, встановлено спроможність логічно мислити, робити обґрунтовані висновки і пропозиції.

34-41 балли студент отримує за відповідь, що свідчить про достатній рівень знань по кожній з тем. Студент володіє знаннями з основ організації діяльності ринку капіталів, валютного і грошового ринку, ринку цінних паперів; може охарактеризувати основні послуги, що на них надаються; знає на достатньому рівні нормативно-правові акти, що регулюють діяльність ринку фінансових послуг за окремим сегментами. Разом з тим, у відповідях можуть бути окремі елементи невпевненості та недостатньої повноти.

24-33 баллів студент одержує за відповідь, що свідчить про достатній рівень теоретичних знань з усіх питань модулю. Однак, в процесі відповіді можуть бути помилки, невпевненість. Студент може назвати нормативно-правові документи, що регулюють діяльність окремих сегментів ринку фінансових посуг, але не володіє їх змістом. Відповіді є неповними, носять більше теоретичний характер і вимагають навідних запитань.

0-23 баллів отримує студент за відповідь, в якій відсутня система теоретичних і практичних знань. Студент не володіє знаннями організації і функціонування ринку капіталів, валютного ринку, грошового ринку і ринку цінних паперів, з практичної точки зору не може охарактеризувати послуги, які надаються на кожному з сегментів. Знання носять не глибокий характер, теоретичні висновки відсутні повністю.

Змістовий модуль 3. Менеджмент ринку фінансових послуг

Тема 6. Державне регулювання на ринку фінансових послуг План

  1. Основні завдання регулювання ринку фінансових послуг.

  2. Форми державного регулювання ринку фінансових послуг.

  3. Регулювання діяльності окремих видів фінансових інститутів.

Регулювання ринку фінансових послуг повинно передбачати встановлення правил інвестиційного процесу, обов'язкових для всіх — і для дрібних, і для великих інвесторів. Через це, метою державного регулювання ринків фінансових послуг в Україні є: проведення єдиної та ефективної державної політики у сфері фінансових послуг; захист інтересів споживачів фінансових послуг; створення сприятливих умов для розвитку та функціонування ринків фінансових послуг; створення умов для ефективної мобілізації і розміщення фінансових ресурсів учасниками ринків фінансових послуг з урахуванням інтересів суспільства; забезпечення рівних можливостей для доступу до ринків фінансових послуг та захисту прав їх учасників; додержання учасниками ринків фінансових послуг вимог законодавства; запобігання монополізації та створення умов розвитку добросовісної конкуренції на ринках фінансових послуг; контроль за прозорістю та відкритістю ринків фінансових послуг; сприяння інтеграції в європейський та світовий ринки фінансових послуг та інші.

Основними органами державного регулювання ринку фінансових послуг в Україні є Національний банк України, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, спеціально уповноважені органи виконавчої влади у сфері регулювання ринку фінансових послуг. Студенту слід самостійно розглянути напрямки їх діяльності та визначити, в яких саме питаннях вони регулюють діяльність ринку фінансових послуг.