Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KontrRab.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
109.57 Кб
Скачать

III. Вибор теми, структура, об'єм роботи та порядок її захисту

Визначення теми провадиться на підставі спеціально щорічно розроблювальної тематики контрольних робіт. Кожен студент вправі вибирати кожну із запропонованих тем, але не допускається виконання однієї й тієї ж теми декількома студентами, а також написання колективних контрольних робіт. Вибір теми, не передбаченою тематикою, або коректування запропонованих допускається в окремих випадках при згоді наукового керівника.

Тема повинна бути актуальної, цікавої для студента. Студент повинен вибрати тему контрольної роботи виходячи з характеру його практичної діяльності, використовувати наявні у нього матеріали щодо підприємств, організацій та установ.

Загальний обсяг текстової частини контрольної роботи не має бути меншим ніж 20 сторінок друкованого або 25-30 сторінок рукописного тексту, включаючи табличний й ілюстрований матеріал. Структура контрольної роботи й об'ємний зміст окремих її частин повинна виповідати вимогам, наведеним у таблиці 1.

Т а б л и ц я 1

Структура й об'ємний зміст окремих частин контрольної роботи

Назва розділу

Вага в загальному обсязі, %

Введення

5

Загальна частина

70

Висновок

10

Список використаної літератури

5

Додатки

10

Роботу над контрольною роботою рекомендується здійснювати в наступному порядку:

Перший етап. Розробка розгорнутого плану роботи та підбір статистичного, фактичного матеріалу, вивчення економічної літератури. Варто користуватися монографічною літературою, статистичними збірниками, довідниками, нормативними й законодавчими актами, а також матеріалами (статтями), опублікованими за останні роки в періодичних виданнях.

У розкритті теми контрольної роботи більшу роль грає докладний і проаналізований фактичний матеріал, дані статистики, але необхідно пам'ятати про те, що їх можна порівнювати лише тоді, коли вони порівнянні. Докладний фактичний матеріал варто систематизувати в таблиці й діаграми.

Другий етап. Написання введення, у якому коротко обґрунтовується актуальність обраної теми, даного дослідження, мети, завдання курсової роботи. Характеризується практична значимість розроблювального питання.

Третій етап. Написання загальної частини в якої студент повинен: провести аналітичний огляд літератури по досліджуваному питанню, проаналізувати стан питання на основі зібраних інформаційно-довідкових, статистичних, звітних й інших даних, розробити й обґрунтувати шляхи усунення виявлених недоліків об'єкта дослідження.

Якщо ця частина включає в себе розрахунки рекомендується спочатку викладати їх методику, а потім сам розрахунок, який можна оформити у вигляді таблиці. Нижче розрахунку варто приводити висновок, що узагальнює результати дослідження.

Четвертий етап. Висновок. На основі пропозицій і висновків, що втримуються в главах контрольної роботи, пишеться висновок. У ньому відображається ступінь рішення завдань, раніше сформульованих у введенні, пропозиції по темі контрольної робіт і по розрахунковій частині. Якщо студент у підсумку дослідження не має можливості запропонувати власне рішення проблеми, то він повинен критично проробити передовий вітчизняний і закордонний досвід у конкретній області знань і викласти найбільш прийнятний для суб'єкта дослідження варіант нововведення з урахуванням особливостей сучасного етапу переходу до ринкової економіки.

П'ятий етап. Оформлення додатків та списку використаних при написанні контрольної роботи джерел.

Оформлена у відповідності з встановленими вимогами робота здається викладачу на кафедру для попередньої перевірки не пізніше ніж 7 днів до строку її захисту.

Завданням попередньої перевірки контрольної роботи є не тільки контролювання знань студентів, але й надання допомоги у вивченні курсу.

При перевірці роботи викладач при наявності робить письмові зауваження в контрольної роботі та на підставі них здійснює один з двох висновків: "Робота допускається до захисту" або "Робота не допускається до захисту”. На основі попередньої перевірки студент проводить аналіз своєї роботи, установлює, що йому вдалося добре викласти, які бажання висловлені по поглибленню його знань по темі, за допомогою якої літератури її доробити.

Якщо робота не допущена до захисту, то вона повинна бути студентом допрацьована відповідно до зауважень в тексті роботи і знову представлена до перевірки. Зміна теми контрольної роботи не дозволяється.

Захист контрольної роботи - це остаточна оцінка виконання студентом контрольної роботи.

Захист контрольних робіт організується кафедрою у встановлений термін.

Робота не допускається до захисту, якщо вона не носить самостійного характеру (наприклад, дослівно переписана відповідна глава підручника), якщо основні питання не розкриті, викладені не повно, а робота оформлена з порушенням встановлених вимог.

При захисті ураховуються якості виконаної роботи, її науковий рівень, ступінь самостійності у викладі теми, її оформлення (виноски, посилання, список використаних джерел), мова й стиль викладу, рецензія викладача, відповіді студентів на питання по темі під час захисту.

Якщо робота виконана і оформлена на належному рівні, але відповіді студента на додаткові або уточнюючі питання при захисті контрольної неповні або неправильні, оцінювання контрольної роботи здійснюється виходячи із відповідей студента.

Робота повинна бути здана викладачу й зберігається в архіві академії. Повторний захист на підвищену оцінку не проводиться.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]