Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичне заняття 5.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
566.78 Кб
Скачать

Іі. Зміст завдання

І. Пiдготовити ПЕОМ до роботи.

  1. Зручно встановити технiчне забезпечення ПЕОМ.

  2. Запустити в роботу ПЕОМ у вiдповiднiй послiдовностi.

  3. Завантажити ОС Windows.

  4. Запустити текстовий редактор Microsoft Word.

ІІ. Ввести текст (Додаток1).

  1. Встановити параметри сторінки (ліве – 3см, праве – 1см, верхнє, нижнє – по 1 см).

  2. Встановити параметри абзацу:

Дії:

а). Формат/Абзац/Отступы и Интервалы/Первая строка/Отступ(1,27)

б). Выравнивание/По ширине;

в). Межстрочный/Одинарный.

  1. Ввести текст шрифтом – Times New Roman, розміром – 14

Додаток1

Документування господарсько-договірної діяльності

Будь-яке підприємство у своїй діяльності, ставлячи за мету одержання прибутку, не може існувати без взаємодії з підприємствами – партнерами. Першоосновою для вступу в господарські зв’язки з партнерами є укладання договору.

Договір – це угода двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав і обов’язків, виконання яких забезпечується примусовими заходами.

Згідно ст. 21 ЗУ "Про підприємства", відносини підприємства з іншими підприємствами і громадянами у всіх сферах господарської діяльності будується на підставі договорів.

Договір може бути укладено між окремими громадянами, між громадянами і організаціями і між організаціями.

Договори підприємства можуть укладати по різноманітним операціям. Але дуже важливою умовою при укладанні будь-яких договорів є надійність партнера, оскільки останнім часом одержало дуже широке поширення таке явище, як зустрічні перевірки службами ДПА. Метою таких перевірок є з’ясування дебетового сальдо по ПДВ. При цьому може виникнути, м’яко кажучи, не зовсім проста ситуація.

Одним з поширених видів придбання товарно-матеріальних цінностей за договором є договір постачання. На відміну від договору купівлі-продажу, договір постачання може бути укладений тільки між юридичними особами. Такі договори регулюють господарський оборот.

Перехід до ринкової економіки і саме функціонування ринкового механізму можливі лише за умови, що основна маса товаровиробників – підприємств, громадян – має свободу господарської діяльності та підприємства. Результати цієї діяльності реалізується на ринку товарів і послуг на договірних засадах. Перехід до ринку супроводжується звуженням планово-адміністративного впливу держави на майнові відносини і, отже, розширюється свобода вибору партнерів у господарських зв’язках і визначення змісту договірних зобов’язань. Це стосується насамперед договорів, спрямованих на забезпечення потреб організацій та громадян у матеріальних, енергетичних, продовольчих ресурсах (купівля-продаж, поставка, контрактація, міна-бартер, постачання енергії тощо).

В основі нових умов господарювання і розвитку ринкових відносин лежить економічна самостійність підприємства, і договір між підприємствами є одним з важливих засобів міжвиробничих зв’язків.

Існують договори різних видів. Цивільний кодекс передбачає такі договори: поставки, купівлі-продажу, закупівлі сільськогосподарської продукції, позики, наймання житлового приміщення і ін.

Найпоширенішими договорами між організаціями і підприємствами є договори поставки, оренди приміщень, підряду.

III. У набраному тексті:

  1. Назву тексту змінити на шрифт 16, напівжирний, підкреслений.

  2. В 1-му, 2-му, 3-му абзаці змінити розмір шрифту на 12. Слова: «підприємство» виділити червоним кольором, «договір» - синім.

  3. В останніх трьох абзацах змінити шрифт на Arial.

  4. Переглянути вигляд створеного документу за допомогою кнопки Попереднього перегляду.

12. Зберегти створений текст на диск D: у папку TKD-40 з ім’ям Практична_13.doc