Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Патентування діяльності.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
344.58 Кб
Скачать

4. Якщо платник перерахував до бюджету більше платежів, ніж було йому нараховано, то зайво сплачена сума вважається переплатою.

Суми переплат платників-підприємств при відсутності у них недоплати з інших платежів згідно з письмовою заявою платника можуть бути зараховані в рахунок сплати інших платежів цього неплатника, строки сплати на які не настали, або повернені платнику у п’ятиденний термін з одержання його письмової заяви.

Заява подається до ДПО, які на підставі даних відповідного особового рахунку платника дає висновок за ф. № 2 про наявність перерплати (у триденний термін з дня одержання заяви), і передає його разом із заявою фінансовому органу для прийняття рішення про повернення із бюджету або залік переплати в рахунок сплати інших платежів, на які не настав строк сплати. Фінорган повинен прийняти вказане рішення протягом двох днів і повідомити про це платника.

Працівник відділу обліку і звітності зобов’язаний:

1)перевірити, чи правильно визначена платником сума переплати (згідно даних особового рахунку);

2)чи немає недоплати, несплаченої пені по інших видах платежів.

Повернення неправильно сплачених платежів здійснюється ДПО не більше як за один рік до виявлення неправильної сплати (якщо інше не передбачено завонодавством).